Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN De ondernemer is bovengemiddeld ervaren met een bewezen track record. Er is sprake van een professionele franchiseformule. De leningnemer is zelf ook oprichter van de franchiseformule en tekent hoofdelijk mee. Een 5 sterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. Het concept Wok To Go is een Aziatisch fastfood concept en onderdeel van de bekende Wok To Go franchiseformule. Bij Wok To Go houden we van snelle, gezonde en smaakvolle maaltijden. Sinds 2003 ontwikkelen onze chef-koks de lekkerste wokgerechten met verse ingrediënten. We doen dit vól overgave onder het motto: “Making people happy through food”. De gerechten die wij serveren, hebben invloeden uit alle Aziatische regio’s. De doelstelling is om snel, kwalitatief hoogstaande gerechten vers te bereiden tegen een betaalbare prijs. Wij combineren daarmee onze passie voor koken, creativiteit en authentieke smaken met plezier en het gemak van afhaalmaaltijden. Gasten die snel van een hapje willen genieten kunnen dus bij ons terecht! De eerste Wok to Go vestiging opende haar deuren in 2003 in Utrecht. Inmiddels telt de keten maar liefst 20 vestigingen verdeeld over heel Nederland. Recent is ook Wok Vredenburg Bar & Kitchen aan het portfolio toegevoegd. Dit is het eerste flag ship voor een nieuw concept binnen de formule. Wok To Go heeft een eigen omvangrijke centrale productiekeuken op de Tennessedreef in Utrecht. Deze produceert de maaltijdingrediënten voor de franchisenemers. De ondernemer Hung Yip is geboren in 1970 in Hong Kong. Al vanaf jonge leeftijd werkte hij in de horeca, onder andere bij het restaurant van zijn ouders. Zijn vader leerde hem hier koken en zijn moeder leerde hem het gastheerschap, management, de inkoop en de boekhouding. Na zijn bouwkundige studie werd hij in 1993 ondernemer van een (interieur)bouwbedrijf in Utrecht en deed hij veel projecten in Duitsland, waar hij voor meer dan 30 Aziatische restaurants concepten heeft ontworpen en verbouwd. Voordat hij veertien jaar geleden managing director werd van Woktogo Corporation, was hij samen met zijn vrouw eigenaar van meerdere succesvolle Japanse restaurants. Bij Woktogo Corporation is hij onder andere verantwoordelijk over de strategische richting van de franchise en voor de centrale productiekeuken die aan alle vestigingen levert. Yip werkt nauw samen met zijn creatieve team, toeleveranciers en experts uit de branche. Gedeelde waardes en diepgewortelde betrokkenheid worden gecombineerd om de efficiëntie en het onderscheidende vermogen verder te verhogen ten opzichte van de concurrentie. Directe gevolgen hiervan zijn de snelle innovaties en gezonde verrassende producten. De komende jaren zal naast de groei van Wok To Go ook worden gericht op de verdere groei van het nieuwe restaurantconcept WOK Bar & Kitchen. De financiering De financiering is bestemd voor de (online) marketingactiviteiten ten behoeve van de nieuwe en reeds bestaande formule(s). De brand awareness is reeds groot, maar daardoor hebben wij de afgelopen jaren te weinig geïnvesteerd in online exposure. Mede vanwege de goede ervaringen met crowdfunding is besloten om deze investering bewust via crowdfunding te laten verlopen, daar crowdfunding een zeer effectieve manier is om ambassadeurs te werven. Door deze financiering via crowdfunding te laten verlopen snijdt het mes mooi aan meerdere kanten. Daarnaast wenst Hung Yip in de toekomst meer vestigingen in eigen beheer te gaan exploiteren. Een bedrijfseconomisch meer verantwoorde solvabiliteit draagt bij aan verdere groei. De verwachtingen De geprognosticeerde omzet voor 2020 is begroot op afgerond € 2.9 mln met een geprognosticeerde vrije kasstroom van afgerond € 200k. Voor 2021 is een omzet geprognoticeerd van afgerond € 3 mln met een vrije kasstroom van afgerond € 250k. De geprognosticeerde kasstroom is uiteraard ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Een looptijd van minder dan 1 jaar was mogelijk geweest echter wordt vanuit een marketingperspectief bewust gekozen voor een langere looptijd om zo langduriger met het merk in beeld te zijn bij de investeerders. Ratio's Opening Jaar 1* Solvabiliteit 29,1% 52,5% Rentabiliteit nvt 22,0% Liquiditeit 1.57 2.98 * Balans per 31-12-2020 De juridische structuur Crowdfunding Crowdfunding is voor ons een ideale manier om snel te kunnen schakelen en ambassadeurs voor onze formule te creëren. Wij hebben al eerder meerdere vestigingen (van onze franchiseformule) gefinancierd. We merkten dat investeerders ook daadwerkelijk gasten zijn geworden en publicatie van projecten tot veel free publicity hebben geleid. Binding met onze gasten maakt onderdeel uit van onze bedrijfsfilosofie. Samenwerking met Horeca Crowdfunding Nederland was vanaf het begin duidelijk. Ze kennen de sector door en door en vormen naast een kritische beoordelaar ook een aangename sparringpartner.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Wok To Go
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 03-08-2019
Type financiering Lening
Streefbedrag € 90.000
Rente 6,50%
Looptijd (in maanden) 36 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Werkkapitaal

Recensie HCN De ondernemer is bovengemiddeld ervaren met een bewezen track record. Er is sprake van een professionele franchiseformule. De leningnemer is zelf ook oprichter van de franchiseformule en tekent hoofdelijk mee. Een 5 sterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. Het concept Wok To Go is een Aziatisch fastfood concept en onderdeel van de bekende Wok To Go franchiseformule. Bij Wok To Go houden we van snelle, gezonde en smaakvolle maaltijden. Sinds 2003 ontwikkelen onze chef-koks de lekkerste wokgerechten met verse ingrediënten. We doen dit vól overgave onder het motto: “Making people happy through food”. De gerechten die wij serveren, hebben invloeden uit alle Aziatische regio’s. De doelstelling is om snel, kwalitatief hoogstaande gerechten vers te bereiden tegen een betaalbare prijs. Wij combineren daarmee onze passie voor koken, creativiteit en authentieke smaken met plezier en het gemak van afhaalmaaltijden. Gasten die snel van een hapje willen genieten kunnen dus bij ons terecht! De eerste Wok to Go vestiging opende haar deuren in 2003 in Utrecht. Inmiddels telt de keten maar liefst 20 vestigingen verdeeld over heel Nederland. Recent is ook Wok Vredenburg Bar & Kitchen aan het portfolio toegevoegd. Dit is het eerste flag ship voor een nieuw concept binnen de formule. Wok To Go heeft een eigen omvangrijke centrale productiekeuken op de Tennessedreef in Utrecht. Deze produceert de maaltijdingrediënten voor de franchisenemers. De ondernemer Hung Yip is geboren in 1970 in Hong Kong. Al vanaf jonge leeftijd werkte hij in de horeca, onder andere bij het restaurant van zijn ouders. Zijn vader leerde hem hier koken en zijn moeder leerde hem het gastheerschap, management, de inkoop en de boekhouding. Na zijn bouwkundige studie werd hij in 1993 ondernemer van een (interieur)bouwbedrijf in Utrecht en deed hij veel projecten in Duitsland, waar hij voor meer dan 30 Aziatische restaurants concepten heeft ontworpen en verbouwd. Voordat hij veertien jaar geleden managing director werd van Woktogo Corporation, was hij samen met zijn vrouw eigenaar van meerdere succesvolle Japanse restaurants. Bij Woktogo Corporation is hij onder andere verantwoordelijk over de strategische richting van de franchise en voor de centrale productiekeuken die aan alle vestigingen levert. Yip werkt nauw samen met zijn creatieve team, toeleveranciers en experts uit de branche. Gedeelde waardes en diepgewortelde betrokkenheid worden gecombineerd om de efficiëntie en het onderscheidende vermogen verder te verhogen ten opzichte van de concurrentie. Directe gevolgen hiervan zijn de snelle innovaties en gezonde verrassende producten. De komende jaren zal naast de groei van Wok To Go ook worden gericht op de verdere groei van het nieuwe restaurantconcept WOK Bar & Kitchen. De financiering De financiering is bestemd voor de (online) marketingactiviteiten ten behoeve van de nieuwe en reeds bestaande formule(s). De brand awareness is reeds groot, maar daardoor hebben wij de afgelopen jaren te weinig geïnvesteerd in online exposure. Mede vanwege de goede ervaringen met crowdfunding is besloten om deze investering bewust via crowdfunding te laten verlopen, daar crowdfunding een zeer effectieve manier is om ambassadeurs te werven. Door deze financiering via crowdfunding te laten verlopen snijdt het mes mooi aan meerdere kanten. Daarnaast wenst Hung Yip in de toekomst meer vestigingen in eigen beheer te gaan exploiteren. Een bedrijfseconomisch meer verantwoorde solvabiliteit draagt bij aan verdere groei. De verwachtingen De geprognosticeerde omzet voor 2020 is begroot op afgerond € 2.9 mln met een geprognosticeerde vrije kasstroom van afgerond € 200k. Voor 2021 is een omzet geprognoticeerd van afgerond € 3 mln met een vrije kasstroom van afgerond € 250k. De geprognosticeerde kasstroom is uiteraard ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Een looptijd van minder dan 1 jaar was mogelijk geweest echter wordt vanuit een marketingperspectief bewust gekozen voor een langere looptijd om zo langduriger met het merk in beeld te zijn bij de investeerders. Ratio's Opening Jaar 1* Solvabiliteit 29,1% 52,5% Rentabiliteit nvt 22,0% Liquiditeit 1.57 2.98 * Balans per 31-12-2020 De juridische structuur Crowdfunding Crowdfunding is voor ons een ideale manier om snel te kunnen schakelen en ambassadeurs voor onze formule te creëren. Wij hebben al eerder meerdere vestigingen (van onze franchiseformule) gefinancierd. We merkten dat investeerders ook daadwerkelijk gasten zijn geworden en publicatie van projecten tot veel free publicity hebben geleid. Binding met onze gasten maakt onderdeel uit van onze bedrijfsfilosofie. Samenwerking met Horeca Crowdfunding Nederland was vanaf het begin duidelijk. Ze kennen de sector door en door en vormen naast een kritische beoordelaar ook een aangename sparringpartner.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 03-08-2019 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 7,50%

€56.000 / €160.000

Waardevoorjegeld

Lening - 6,00%

€59.436 / €76.200

Geldvoorelkaar

Lening - 7,50%

€116.048 / €163.448

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€320.000 / €400.000

Lendahand

Lening - 8,00%

€32.864 / €298.764

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€76.467 / €246.667

Kapitaalopmaat