Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN Er is sprake van een on-going concern, waarbij de Wok To Go formule en de vestiging zich reeds hebben bewezen in de markt. De ondernemer heeft bovengemiddelde ervaring binnen de franchiseformule (15 jaar). Gezien de zeer ruime ervaring en de geprognosticeerde cashflow is naar onze mening een 5 sterrenclassificatie te rechtvaardigen. De ondernemer tekent hoofdelijk mee en er is sprake van verpanding van de inventaris. Het concept Wok To Go is een Aziatisch fastfood concept en onderdeel van de bekende Wok To Go franchiseformule. Bij Wok To Go houden we van snelle, gezonde en smaakvolle maaltijden. Sinds 2003 ontwikkelen onze chef-koks de lekkerste wokgerechten met verse ingrediënten. We doen dit vól overgave onder het motto: “Making people happy through food”. De gerechten die wij serveren, hebben invloeden uit alle Aziatische regio’s. De doelstelling is om snel kwalitatief hoogstaande gerechten vers te bereiden tegen een betaalbare prijs. Wij combineren daarmee onze passie voor koken, creativiteit en authentieke smaken met plezier en het gemak van afhaalmaaltijden. Gasten die snel van een hapje willen genieten kunnen dus bij ons terecht! De eerste Wok to Go vestiging opende haar deuren in 2003 in Amsterdam. Inmiddels telt de keten 21 vestigingen verdeeld over heel Nederland. Deze te financieren vestiging is gelegen in de wijk Oudwijk in Utrecht aan de Burgemeester Reigerstraat 27 en bestaat al sinds 2005. Oudwijk ligt in het oosten van de stad en maakt onderdeel uit van de subwijk Oudwijk/Buiten Wittevrouwen. De Wok To Go formules gaan transformeren naar de nieuwe huisstijl. Deze vestiging zal een kleinere variant worden van de recent geopende Wok formule in Vredenburg. De ondernemer Chee Li Lee is geboren in 1978 in Amsterdam. Sinds zijn 16e is hij reeds werkzaam in de horeca o.a. als kok in diverse Chinese restaurants. Na zijn studie werkt Cheeli Lee o.a. bij het gerenommeerde 5 sterrenhotel Renaissance te Amsterdam. Daarna werkt hij als shiftleader in het Park Plaza hotel. Tijdens zijn werk volgt hij diverse interne opleiding met betrekking tot gastvrijheid en sales. In 2004 is hij benaderd door de oprichter van Wok To Go om samen met hem de formule vorm te geven en de groei-ambities waar te gaan maken. De 2e vestiging van Wok To Go wordt in Utrecht Oudwijk geopend en door Cheeli geexploiteerd. Inmiddels bestaat deze vestiging al 15 jaar. In de tussentijds heeft Oudwijk zich ontwikkeld tot belangrijk horeca-en winkel concentratiegebied. Op de langere termijn wenst Cheeli Lee samen met de Wok To Go groep eveneens de nieuwe formule Bamboo Bar verder te laten groeien. De financiering De financiering is bestemd voor de volledige verbouwing en nieuwe inrichting van de bestaande Wok To Go vestiging naar de nieuwe huisstijl. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 160.000 incl. voorfinanciering BTW. De eigen inbreng bedraagt € 40.000. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 120.000. De verwachtingen De geprognosticeerde omzet voor een heel 2020 bedraagt afgerond € 375.000. De omzet is mede gebaseerd op basis van beschikbare referentiecijfers binnen de franchiseformule. De EBITDA voor 2020 (inclusief managementfee) is geprognosticeerd € 47.000 met een kasstroom van afgerond € 37.000. Voor 2020 is een omzet begroot van afgerond € 420.000 met een EBITDA van € 67.000 en een kasstroom van € 55.000. De kasstroom is ruim voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen. Tevens heeft de onderneming een bovengemiddelde solvabiliteitsratio. Ratio's Opening 2021 Solvabiliteit 52,0% 54,4% Rentabiliteit nvt 7,7% Liquiditeit 2.28 2.31 De juridische structuur Crowdfunding Crowdfunding is voor ons een ideale manier om snel te kunnen schakelen en ambassadeurs voor onze formule te creëren. De oprichter van Wok To Go heeft al meerdere vestigingen gefinancierd met crowdfunding. De ervaring leert dat crowdfunding ook daadwerkelijk tot extra ambassadeurs gaat leiden. Binding met onze gasten maakt onderdeel uit van onze bedrijfsfilosofie. Samenwerking met Horeca Crowdfunding Nederland was vanaf het begin duidelijk. Ze kennen de sector door en door en vormen naast een kritische beoordelaar ook een aangename sparringpartner.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Wok To Go Utrecht
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 20-02-2020
Type financiering Lening
Streefbedrag € 120.000
Rente 7,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN Er is sprake van een on-going concern, waarbij de Wok To Go formule en de vestiging zich reeds hebben bewezen in de markt. De ondernemer heeft bovengemiddelde ervaring binnen de franchiseformule (15 jaar). Gezien de zeer ruime ervaring en de geprognosticeerde cashflow is naar onze mening een 5 sterrenclassificatie te rechtvaardigen. De ondernemer tekent hoofdelijk mee en er is sprake van verpanding van de inventaris. Het concept Wok To Go is een Aziatisch fastfood concept en onderdeel van de bekende Wok To Go franchiseformule. Bij Wok To Go houden we van snelle, gezonde en smaakvolle maaltijden. Sinds 2003 ontwikkelen onze chef-koks de lekkerste wokgerechten met verse ingrediënten. We doen dit vól overgave onder het motto: “Making people happy through food”. De gerechten die wij serveren, hebben invloeden uit alle Aziatische regio’s. De doelstelling is om snel kwalitatief hoogstaande gerechten vers te bereiden tegen een betaalbare prijs. Wij combineren daarmee onze passie voor koken, creativiteit en authentieke smaken met plezier en het gemak van afhaalmaaltijden. Gasten die snel van een hapje willen genieten kunnen dus bij ons terecht! De eerste Wok to Go vestiging opende haar deuren in 2003 in Amsterdam. Inmiddels telt de keten 21 vestigingen verdeeld over heel Nederland. Deze te financieren vestiging is gelegen in de wijk Oudwijk in Utrecht aan de Burgemeester Reigerstraat 27 en bestaat al sinds 2005. Oudwijk ligt in het oosten van de stad en maakt onderdeel uit van de subwijk Oudwijk/Buiten Wittevrouwen. De Wok To Go formules gaan transformeren naar de nieuwe huisstijl. Deze vestiging zal een kleinere variant worden van de recent geopende Wok formule in Vredenburg. De ondernemer Chee Li Lee is geboren in 1978 in Amsterdam. Sinds zijn 16e is hij reeds werkzaam in de horeca o.a. als kok in diverse Chinese restaurants. Na zijn studie werkt Cheeli Lee o.a. bij het gerenommeerde 5 sterrenhotel Renaissance te Amsterdam. Daarna werkt hij als shiftleader in het Park Plaza hotel. Tijdens zijn werk volgt hij diverse interne opleiding met betrekking tot gastvrijheid en sales. In 2004 is hij benaderd door de oprichter van Wok To Go om samen met hem de formule vorm te geven en de groei-ambities waar te gaan maken. De 2e vestiging van Wok To Go wordt in Utrecht Oudwijk geopend en door Cheeli geexploiteerd. Inmiddels bestaat deze vestiging al 15 jaar. In de tussentijds heeft Oudwijk zich ontwikkeld tot belangrijk horeca-en winkel concentratiegebied. Op de langere termijn wenst Cheeli Lee samen met de Wok To Go groep eveneens de nieuwe formule Bamboo Bar verder te laten groeien. De financiering De financiering is bestemd voor de volledige verbouwing en nieuwe inrichting van de bestaande Wok To Go vestiging naar de nieuwe huisstijl. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 160.000 incl. voorfinanciering BTW. De eigen inbreng bedraagt € 40.000. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 120.000. De verwachtingen De geprognosticeerde omzet voor een heel 2020 bedraagt afgerond € 375.000. De omzet is mede gebaseerd op basis van beschikbare referentiecijfers binnen de franchiseformule. De EBITDA voor 2020 (inclusief managementfee) is geprognosticeerd € 47.000 met een kasstroom van afgerond € 37.000. Voor 2020 is een omzet begroot van afgerond € 420.000 met een EBITDA van € 67.000 en een kasstroom van € 55.000. De kasstroom is ruim voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen. Tevens heeft de onderneming een bovengemiddelde solvabiliteitsratio. Ratio's Opening 2021 Solvabiliteit 52,0% 54,4% Rentabiliteit nvt 7,7% Liquiditeit 2.28 2.31 De juridische structuur Crowdfunding Crowdfunding is voor ons een ideale manier om snel te kunnen schakelen en ambassadeurs voor onze formule te creëren. De oprichter van Wok To Go heeft al meerdere vestigingen gefinancierd met crowdfunding. De ervaring leert dat crowdfunding ook daadwerkelijk tot extra ambassadeurs gaat leiden. Binding met onze gasten maakt onderdeel uit van onze bedrijfsfilosofie. Samenwerking met Horeca Crowdfunding Nederland was vanaf het begin duidelijk. Ze kennen de sector door en door en vormen naast een kritische beoordelaar ook een aangename sparringpartner.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 20-02-2020 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 7,50%

€56.000 / €160.000

Waardevoorjegeld

Lening - 8,00%

€32.864 / €298.764

Kapitaalopmaat

Lening - 7,50%

€116.048 / €163.448

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€76.467 / €246.667

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€320.000 / €400.000

Lendahand

Lening - 6,70%

€108.300 / €285.000

Geldvoorelkaar

Lening - 3,00%

€22.120 / €27.650

Lendahand