OPCstemaangeld

Duurzaaminvesteren

Duurzaaminvesteren

Via DuurzaamInvesteren kunnen particuliere investeerders rechtstreeks beleggen in duurzame energieprojecten. Het platform is opgericht in 2014 en richt zich op langdurige projecten met een gematigd risicoprofiel. Naast energieprojecten zoals windmolen- en zonnepanelenparken vind je investeringsmogelijkheden in bijvoorbeeld duurzame mobiliteit en biologische landbouw.

Over DuurzaamInvesteren

DuurzaamInvesteren heeft als missie de duurzame energietransities in Nederland te versnellen. Via het platform investeer je in aandelen of obligaties van deze projecten. Je vindt er vooral relatief grote campagnes. Projecten waarin meerdere miljoenen worden opgehaald zijn geen uitzondering. De looptijden variëren van ongeveer drie jaar tot (ruim) tien jaar.

Investeren via DuurzaamInvesteren

Het drempelbedrag verschilt per campagne. Voor de meeste projecten moet je minimaal duizend euro inleggen, maar er zijn ook campagnes die beginnen bij vijfhonderd euro. Het rentepercentage ligt gemiddeld tussen de 4,5 en 7,5 procent.

Investeerders betalen een eenmalige transactievergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van de looptijd en eventuele specifieke afspraken die samenhangen met de campagne. Over het algemeen betaal je voor projecten met een looptijd van vijf jaar of langer een vergoeding van drie procent over het geïnvesteerde bedrag. Projecten met een kortere looptijd hebben doorgaans een lager rentepercentage.

Aandeelhouders DuurzaamInvesteren

Begin 2021 verkreeg de duurzame investeerder YARD ENERGY tachtig procent van de aandelen van DuurzaamInvesteren in handen. De overige twintig procent is in handen van Greenchoice, die sinds 2019 aandeelhouder is.

Platform details

Aantal projecten
153 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 170 miljoen
Minimale investering
€ 500
Investeringskosten
Verschillend per project
Ga naar Duurzaaminvesteren

Laatste projecten van Duurzaaminvesteren

Alle projecten