Duurzaaminvesteren

5

Duurzaaminvesteren

Via DuurzaamInvesteren kunnen particuliere investeerders rechtstreeks beleggen in duurzame energieprojecten. Het platform is opgericht in 2014 en richt zich op langdurige projecten met een gematigd risicoprofiel. Naast energieprojecten zoals windmolen- en zonnepanelenparken vind je investeringsmogelijkheden in bijvoorbeeld duurzame mobiliteit en biologische landbouw.

Over DuurzaamInvesteren

DuurzaamInvesteren heeft als missie de duurzame energietransities in Nederland te versnellen. Via het platform investeer je in aandelen of obligaties van deze projecten. Je vindt er vooral relatief grote campagnes. Projecten waarin meerdere miljoenen worden opgehaald zijn geen uitzondering. De looptijden variëren van ongeveer drie jaar tot (ruim) tien jaar.

Investeren via DuurzaamInvesteren

Het drempelbedrag verschilt per campagne. Voor de meeste projecten moet je minimaal duizend euro inleggen, maar er zijn ook campagnes die beginnen bij vijfhonderd euro. Het rentepercentage ligt gemiddeld tussen de 4,5 en 7,5 procent.

Investeerders betalen een eenmalige transactievergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van de looptijd en eventuele specifieke afspraken die samenhangen met de campagne. Over het algemeen betaal je voor projecten met een looptijd van vijf jaar of langer een vergoeding van drie procent over het geïnvesteerde bedrag. Projecten met een kortere looptijd hebben doorgaans een lager rentepercentage.

Aandeelhouders DuurzaamInvesteren

Begin 2021 verkreeg de duurzame investeerder YARD ENERGY tachtig procent van de aandelen van DuurzaamInvesteren in handen. De overige twintig procent is in handen van Greenchoice, die sinds 2019 aandeelhouder is.

Platform details

Adres
Apollolaan 151, Kamer 3.14, 1077 AR Amsterdam, Nederland
Telefoonnummer
+31 88 432 1543
Aantal projecten
216 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 255 miljoen
Minimale investering
€ 500
Investeringskosten
Verschillend per project
Ga naar Duurzaaminvesteren

Ervaringen met Duurzaaminvesteren

5

op basis van 16 reviews via Google Maps

Marco Koreman

Marco Koreman

een maand geleden

Persoonlijk contact, een enthousiast team, hulpbereid en oplossinggericht. Naast een medewerker ook tevreden klant.

Matthijs Van Hoven

Matthijs Van Hoven

een jaar geleden

Sinds 2017 nemen we deel aan projecten voor wind en zonne-energie. Duidelijk verhaal, soepel proces. Alle rente en aflossing -betalingen van betreffende projecten lopen zoals verwacht. Dat geeft vertrouwen, daarom nu wat uitgebreid.

Jeroen Bolding

Jeroen Bolding

4 jaar geleden

Nu alweer een kleine 2 jaar investeerder van veelal zonne-energie projecten . Doen tegenwoordig ook mee aan mega projecten gebaseerd op windenergie. waar ik persoonlijk minder enthousiast over ben. Blijft voor mij de meest betrouwbare crowdfunding aanbieder met redelijke en duidelijke eenmalige kosten per project .

Jaap Elzas

Jaap Elzas

7 jaar geleden

Recentelijk via dit crowdfundingplatform geïnvesteerd in een duurzaam energieproject, speciaal voor omwonenden. Unieke propositie met interessante rente. Het investeringsproces was eenvoudig. Mijn vragen werden snel beantwoord door de aanbieder.

Patrick Duk

Patrick Duk

7 jaar geleden

Gebruik van de website is zeer eenvoudig. De aanbiedingen op deze crowdfunding-site gaan alle over duurzame energie en zijn voor mij, stuk voor stuk, interessant.

Bekijk alle 16 reviews op Google Maps