Eureeca

Eureeca

Eureeca is in 2013 gelanceerd in Dubai en is naar eigen zeggen het eerste wereldwijde crowdfunding-platform voor aandelen. Het bedrijf heeft meerdere kantoren, verspreid over de wereld. Investeerders kunnen aandelen kopen van ondernemingen uit het Midden-Oosten, Europa en Zuidoost-Azië. Het platform richt zich op ondernemers die minimaal 250.000 dollar willen ophalen.

Doelgroep Eureeca

De meeste campagnes komen van bedrijven die minimaal twee tot drie jaar bestaan en snel groeien. Eureeca richt zich niet specifiek op bepaalde sectoren. Ondernemingen komen onder meer uit de landbouw, de automotive, de financiële dienstverlening, de online wereld, het vastgoed en de detailhandel.

Ook aan de investeerderskant richt het platform zich niet op een bepaalde type belegger. Zowel particuliere beleggers, angel investeerders als institutionele partijen kunnen hier aandelen kopen. Naar eigen zeggen bereikt het platform ondernemers en investeerders uit meer dan zeventig landen, verdeeld over drie continenten. In Europa heeft Eureeca kantoren in Londen en Amsterdam.

Eureeca in Nederland

Sinds 2017 richt Eureeca zich actief op ons land. Via het platform kunnen Nederlandse beleggers investeren in buitenlandse startups en kunnen Nederlandse mkb’ers financiering ophalen bij buitenlandse investeerders. Een groot verschil met veel andere crowdfunding-platforms – die veelal gericht zijn op het faciliteren van leningen – is dat Eureeca uitsluitend werkt op basis van aandelenuitgifte. Eureeca beheert de administratie van de aandelen.

Platform details

Adres
Emirates Financial Towers - Trade Centre - DIFC - Dubai - Verenigde Arabische Emiraten
Aantal projecten
11 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 2 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Verschillend per project
Ga naar Eureeca