Geldvoorelkaar

4.1

Geldvoorelkaar

Geldvoorelkaar ging in 2011 als eerste crowdfunding-platform in Nederland live, met als doel het bieden van een alternatief voor reguliere financieringsmethoden. Het is nog altijd één van de grootste platforms van ons land. Het bedrijf richt zich op mkb-ondernemers en vastgoedbeleggers. Het gemiddelde kredietbedrag ligt op ruim 150.000 euro.

Vroege aankondigingen via investeringsalerts

Een gemiddelde belegger doet via Geldvoorelkaar ongeveer negentien verschillende investeringen. Investeren kan bij Geldvoorelkaar vanaf 100 euro. Investeerders die als eerste op de hoogte willen zijn van nieuwe projecten kunnen zich aanmelden voor een aankondiging via WhatsApp en/of een investeringsalert via e-mail. Zij ontvangen 48 uur voordat de crowd het project kan inzien een voorpublicatie. Ook krijgen ze een bericht zodra het project opengaat voor investeringen.

Voorpublicatie voor het warme netwerk

Geldnemers kunnen voor publicatie hun project eerst 14 dagen openzetten voor hun warme netwerk. Gemiddeld wordt er dan vijf tot tien project van het doelbedrag opgehaald. Het is niet de bedoeling dat het eigen netwerk het project (bijna) volledig volschrijft.

Platform details

Adres
Gebouw 'Vonk360, Traverse 3, 3905 NL Veenendaal, Nederland
Telefoonnummer
+31 85 273 3465
Aantal projecten
2.141 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 447 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Jaarlijkse succesfee 0,425% van de investering
Ga naar Geldvoorelkaar

Ervaringen met Geldvoorelkaar

4.1

op basis van 62 reviews via Google Maps

Sander Viergever

Sander Viergever

4 maanden geleden

Geld voor elkaar is een crowdfunding platform dat te vertrouwen is wat betreft dat je op de hoogte wordt gehouden over projecten waarin jij hebt geïnvesteerd. Afspraken worden zeker nagekomen. Over projecten wordt ik telkens op de hoogte gehouden. Echter van de ca. 15 bedrijven waar ik in investeerde gingen ongeveer 3 van deze meerdere bedrijven failliet, waarvan 1 voor de corona al na 2 maanden (heb het allemaal niet exact bijgehouden) .. weetlees meer

F Bien

F Bien

3 maanden geleden

Geldvoorelkaar toont een rating die een indicatie van het risico geeft. Dit risico op wanbetaling is per jaar, dus bij een project van 5 jaar en default van 1,5% is er ca. 7,5% kans op wanbetaling over het hele traject (als het risico ongewijzigd zou blijven). De vermelde default in combinatie met rentes van rond de 7% zou een mooi rendement van richting 5% op kunnen leveren. Hierbij koos ik voor een spreiding, door aan ca.lees meer

Terence Cornelius

Terence Cornelius

een maand geleden

Fijn contact gehad met de medewerkers van geldvoorelkaar die ook echt veel tijd investeren om jou te kunnen helpen met een lening. Hartstikke bedankt voor de goede service!

Thijs Otter

Thijs Otter

een jaar geleden

Zeer tevreden over de dienstverlening van Geldvoorelkaar.nl. Ik heb goede ervaringen als investeerder en sinds kort ook als lener. Het team is enthousiast, servicegericht en de verschillende afdelingen werken goed samen. De investeringsaanvragen worden (terecht) kritisch getoetst. Onze crowdfunding was binnen 1 minuut volgeschreven dankzij uitstekende voorbereiding, planning, communicatie en redactie van onze pitch. Hulde! Ik raad iedereen aan om deze alternatieve en volwassen manier van duurzaam lenen/investeren te gaan gebruiken.

Lange Lex

Lange Lex

een jaar geleden

Er worden teveel projecten aangenomen waarbij het rendement te laag is, en daardoor het risico te hoog is voor de lener.. Het ziet er allemaal leuk en gelikt uit, maar na 10 investeringen gingen er binnen een paar jaar 3 failliet! Denk goed na voordat je geld leent, aandelen en obligaties zijn veiliger omdat je daar direct afstand kan doen van je posities.

Bekijk alle 62 reviews op Google Maps

Laatste projecten van Geldvoorelkaar

Alle projecten