Geldvoorelkaar

7.6

(o.b.v. 69 ervaringen)

Geldvoorelkaar

Geldvoorelkaar ging in 2011 als eerste crowdfunding-platform in Nederland live, met als doel het bieden van een alternatief voor reguliere financieringsmethoden. Het is nog altijd één van de grootste platforms van ons land. Het bedrijf richt zich op mkb-ondernemers en vastgoedbeleggers. Het gemiddelde kredietbedrag ligt op ruim 150.000 euro.

Vroege aankondigingen via investeringsalerts

Een gemiddelde belegger doet via Geldvoorelkaar ongeveer negentien verschillende investeringen. Investeren kan bij Geldvoorelkaar vanaf 100 euro. Investeerders die als eerste op de hoogte willen zijn van nieuwe projecten kunnen zich aanmelden voor een aankondiging via WhatsApp en/of een investeringsalert via e-mail. Zij ontvangen 48 uur voordat de crowd het project kan inzien een voorpublicatie. Ook krijgen ze een bericht zodra het project opengaat voor investeringen.

Voorpublicatie voor het warme netwerk

Geldnemers kunnen voor publicatie hun project eerst 14 dagen openzetten voor hun warme netwerk. Gemiddeld wordt er dan vijf tot tien project van het doelbedrag opgehaald. Het is niet de bedoeling dat het eigen netwerk het project (bijna) volledig volschrijft.

Platform details

Adres
Gebouw 'Vonk360, Traverse 3, 3905 NL Veenendaal, Nederland
Aantal projecten
2.444 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 570 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Maandelijkse succesfee 0,05% van de investering
Ga naar Geldvoorelkaar

Ervaringen met Geldvoorelkaar

3.8

op basis van 69 reviews via Google Maps

Thomas M

Thomas M

3 weken geleden

Over het algemeen een duidelijk platform en het proces om te investeren gaat soepel. Bij een project wat helaas niet goed is geëindigd had ik wat simpele vragen wat betreft status en update, maar na meerdere mails en herinneringen helaas geen inhoudelijke reactie. Communicatie naar klanten is zwaar onder de maat.

Hans

Hans

2 maanden geleden

Meerdere defaults gehad bij Geldvoorelkaar, zeer moeizame communicatie als je inhoudelijke vragen stelt , relatief veel projecten met zwakke zekerheden . Ik heb ( veel) betere ervaringen met Collin Crowdfunding en One Planet Crowd ( heet tegenwoordig Invesdor) .

Jeroen Bos

Jeroen Bos

5 maanden geleden

Geïnvesteerd in meerdere projecten, waarbij het met name is misgegaan bij een aantal projecten van dezelfde geldnemer. Hierbij heeft Geldvoorelkaar m.i. tekortgeschoten in zorgvuldige (projectoverstijgende) due dilligence, wat aan de orde kwam toen het concern als kaartenhuis in elkaar stortte en er veel geld verdampt is. Ook in de communicatie hieromtrent is er nog een wereld te winnen.

Eti Most

Eti Most

11 maanden geleden

Ik investeer(de) in redelijk wat projecten. Het laatste jaar krijg ik te maken met meerdere niet betalingen. Nu is dat natuurlijk het risico, daar deze projecten voor een reden geen banklening krijgen, maar lijkt erop dat voor de korte termijn projected Geldvoorelkaar de due diligence misschien niet goed voor elkaar heeft helaas. Als je de rente per heden neemt en het risico erbij (2 van de 6 laatste projecten zijn onder de curator), kan jelees meer

Rob Leendertse

Rob Leendertse

een jaar geleden

Ik heb twee maal een project gedaan bij Geldvoorelkaar (GvE). Beide keren met dezelfde adviseur en beide keren ging het om een financiering om aandeelhouders uit te kopen. De eerste keer ging erg soepel en waren de investeerders binnen een paar uur binnen. De rente en aflossing zijn netjes gedurende 48 maanden betaald en de investeerders hebben hun rendement gehad. De tweede keer ging het allemaal veel moeizamer en moesten er allerlei extra zekerheden geboden worden,lees meer

Bekijk alle 69 reviews op Google Maps

Laatste projecten van Geldvoorelkaar

Alle projecten