Geldvoorelkaar

4.1

Geldvoorelkaar

Geldvoorelkaar ging in 2011 als eerste crowdfunding-platform in Nederland live, met als doel het bieden van een alternatief voor reguliere financieringsmethoden. Het is nog altijd één van de grootste platforms van ons land. Het bedrijf richt zich op mkb-ondernemers en vastgoedbeleggers. Het gemiddelde kredietbedrag ligt op ruim 150.000 euro.

Vroege aankondigingen via investeringsalerts

Een gemiddelde belegger doet via Geldvoorelkaar ongeveer negentien verschillende investeringen. Investeren kan bij Geldvoorelkaar vanaf 100 euro. Investeerders die als eerste op de hoogte willen zijn van nieuwe projecten kunnen zich aanmelden voor een aankondiging via WhatsApp en/of een investeringsalert via e-mail. Zij ontvangen 48 uur voordat de crowd het project kan inzien een voorpublicatie. Ook krijgen ze een bericht zodra het project opengaat voor investeringen.

Voorpublicatie voor het warme netwerk

Geldnemers kunnen voor publicatie hun project eerst 14 dagen openzetten voor hun warme netwerk. Gemiddeld wordt er dan vijf tot tien project van het doelbedrag opgehaald. Het is niet de bedoeling dat het eigen netwerk het project (bijna) volledig volschrijft.

Platform details

Adres
Gebouw 'Vonk360, Traverse 3, 3905 NL Veenendaal, Nederland
Telefoonnummer
+31 85 273 3465
Aantal projecten
2.211 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 486 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Jaarlijkse succesfee 0,425% van de investering
Ga naar Geldvoorelkaar

Ervaringen met Geldvoorelkaar

4.1

op basis van 61 reviews via Google Maps

Rob Leendertse

Rob Leendertse

een week geleden

Ik heb twee maal een project gedaan bij Geldvoorelkaar (GvE). Beide keren met dezelfde adviseur en beide keren ging het om een financiering om aandeelhouders uit te kopen. De eerste keer ging erg soepel en waren de investeerders binnen een paar uur binnen. De rente en aflossing zijn netjes gedurende 48 maanden betaald en de investeerders hebben hun rendement gehad. De tweede keer ging het allemaal veel moeizamer en moesten er allerlei extra zekerheden geboden worden,lees meer

F Bien

F Bien

7 maanden geleden

Geldvoorelkaar toont een rating die een indicatie van het risico geeft. Dit risico op wanbetaling is per jaar, dus bij een project van 5 jaar en default van 1,5% is er ca. 7,5% kans op wanbetaling over het hele traject (als het risico ongewijzigd zou blijven). De vermelde default in combinatie met rentes van rond de 7% zou een mooi rendement van richting 5% op kunnen leveren. Hierbij koos ik voor een spreiding, door aan ca.lees meer

Terence Cornelius

Terence Cornelius

5 maanden geleden

Fijn contact gehad met de medewerkers van geldvoorelkaar die ook echt veel tijd investeren om jou te kunnen helpen met een lening. Hartstikke bedankt voor de goede service!

Lange Lex

Lange Lex

een jaar geleden

Er worden teveel projecten aangenomen waarbij het rendement te laag is, en daardoor het risico te hoog is voor de lener.. Het ziet er allemaal leuk en gelikt uit, maar na 10 investeringen gingen er binnen een paar jaar 3 failliet! Denk goed na voordat je geld leent, aandelen en obligaties zijn veiliger omdat je daar direct afstand kan doen van je posities.

Thijs Otter

Thijs Otter

2 jaar geleden

Zeer tevreden over de dienstverlening van Geldvoorelkaar.nl. Ik heb goede ervaringen als investeerder en sinds kort ook als lener. Het team is enthousiast, servicegericht en de verschillende afdelingen werken goed samen. De investeringsaanvragen worden (terecht) kritisch getoetst. Onze crowdfunding was binnen 1 minuut volgeschreven dankzij uitstekende voorbereiding, planning, communicatie en redactie van onze pitch. Hulde! Ik raad iedereen aan om deze alternatieve en volwassen manier van duurzaam lenen/investeren te gaan gebruiken.

Bekijk alle 61 reviews op Google Maps

Laatste projecten van Geldvoorelkaar

Alle projecten