Geldvoorelkaar
3.9

Geldvoorelkaar ging in 2011 als eerste crowdfunding-platform in Nederland live, met als doel het bieden van een alternatief voor reguliere financieringsmethoden. Het is nog altijd één van de grootste platforms van ons land. Het bedrijf richt zich op mkb-ondernemers en vastgoedbeleggers. Het gemiddelde kredietbedrag ligt op ruim 150.000 euro.
Vroege aankondigingen via investeringsalerts
Een gemiddelde belegger doet via Geldvoorelkaar ongeveer negentien verschillende investeringen. Investeren kan bij Geldvoorelkaar vanaf 100 euro. Investeerders die als eerste op de hoogte willen zijn van nieuwe projecten kunnen zich aanmelden voor een aankondiging via WhatsApp en/of een investeringsalert via e-mail. Zij ontvangen 48 uur voordat de crowd het project kan inzien een voorpublicatie. Ook krijgen ze een bericht zodra het project opengaat voor investeringen.
Voorpublicatie voor het warme netwerk
Geldnemers kunnen voor publicatie hun project eerst 14 dagen openzetten voor hun warme netwerk. Gemiddeld wordt er dan vijf tot tien project van het doelbedrag opgehaald. Het is niet de bedoeling dat het eigen netwerk het project (bijna) volledig volschrijft.
Platform details
Ervaringen met Geldvoorelkaar
Eti Most
2 maanden geleden
Ik investeer(de) in redelijk wat projecten. Het laatste jaar krijg ik te maken met meerdere niet betalingen. Nu is dat natuurlijk het risico, daar deze projecten voor een reden geen banklening krijgen, maar lijkt erop dat voor de korte termijn projected Geldvoorelkaar de due diligence misschien niet goed voor elkaar heeft helaas. Als je de rente per heden neemt en het risico erbij (2 van de 6 laatste projecten zijn onder de curator), kan je… lees meer beter je geld zetten op een spaarrekening.
Rob Leendertse
6 maanden geleden
Ik heb twee maal een project gedaan bij Geldvoorelkaar (GvE). Beide keren met dezelfde adviseur en beide keren ging het om een financiering om aandeelhouders uit te kopen. De eerste keer ging erg soepel en waren de investeerders binnen een paar uur binnen. De rente en aflossing zijn netjes gedurende 48 maanden betaald en de investeerders hebben hun rendement gehad. De tweede keer ging het allemaal veel moeizamer en moesten er allerlei extra zekerheden geboden worden,… lees meer zoals in mijn geval een hypotheekrecht op een 2e privé pand en nog diverse andere zekerheden en borgstellingen. En ik begrijp dat je voor de investeerders zoveel mogelijk zekerheid wil bieden. Nu wil in mijn geval dat de huurders van dit pand vrij snel de financiering rond hadden om dit pand van mij te kopen en wilde ik dit dus ook met GvE in orde maken. De notaris ging wat snel te werk en had de aflosnota al opgevraagd van de restschuld (ca. 50% van de totale lening). Ik heb toen zsm contact opgenomen met GvE rechtstreeks en via de adviseur, met de vraag of de lening op de andere zekerheden (bankrekeningen, inventaris en persoonlijke borg) door kon blijven lopen, desnoods met een extra depotstorting van een x-tal termijnen. Dit mede omdat ik vind dat de investeerders (relaties en bekenden) de dupe zijn van deze actie en dus minder rendement krijgen dan van tevoren is aangegeven. Op de aflosnota staat wel een extra betaling van 10 rentetermijnen (cf voorwaarden, zegt men). GvE was niet in beweging te krijgen en heb ik uiteindelijk maar één keer een telefoontje gekregen dat dit hun standpunt was en er geen andere oplossing mogelijk was. Zonder enig overleg of doornemen van mogelijkheden (lag niet aan de adviseur overigens). In dit verhaal zijn nu helaas alleen maar verliezers en zal ik daarnaast geen reclame meer maken voor GvE of relaties doorsturen.
Sander Viergever
3 maanden geleden
Ik investeer bij Geld voor elkaar als particulier. Alles word netjes uitbetaald en per mail laten ze je dat telkens weten. Ook heb je in mijn-account een dashboard waar je alle lopende projecten kan volgen. Keurig netjes. Je krijgt bijv. 8% per jaar rendement... met de huidige inflatie blijft er dus niet veel over. Houd er ook rekening mee dat als je (zoals ik) in ca. 12 bedrijven investeert dat er dan zeker 1 failliet… lees meer gaat en de andere op latere termijn tijdens de aflossing... dat geld zie je niet meer terug ook al is het wel zo dat Geld voor elkaar er een incasso zaak van maakt, dus hun valt absoluut niets te verwijten in dit proces.
B Jak
2 weken geleden
In meerdere projecten geïnvesteerd, alleen maar geld op verloren door de faillissementen.
Raymonf Verdoorn
4 maanden geleden
Paar jaar geleden begonnen crowd funding via geldvoorelkaar.Gaan toch stuk meer projecten failliet dan word aangegeven op site.Ook met lage risico kwalificatie
Bekijk alle 64 reviews op Google Maps