Lender & Spender

Lender & Spender

Het peer-to-peer platform Lender & Spender is opgericht in 2016. Sindsdien kunnen consumenten ook via crowdfunding lenen. Wanneer je investeert, koop je vorderingen op leningen die door Lender & Spender zijn verstrekt. Je bepaalt zelf niet in welke leningen je investeert, je inleg wordt door het platform verdeeld over alle leningen die niet in achterstand zijn. Als een consument moeite heeft met de betaling, heeft dit dus weinig impact op het rendement.

Veel huis-, tuin- en keukenleningen

Consumenten kunnen tussen de 2.500 en 25.000 euro lenen, met een looptijd van een jaar tot tien jaar. De gemiddelde looptijd van een lening is vijf jaar. De meeste leningen zijn bedoeld voor uitgaven in en om het huis, zoals een (kleine) verbouwing, de aanschaf van zonnepanelen of een uitbouw. Maar ook de financiering van een auto kan via Lender & Spender worden aangevraagd.

Eenmalig of maandelijks investeren

Het gemiddelde investeringsbedrag ligt op een kleine 14.000 euro. Sommige investeerders leggen tonnen in, maar het gros van de beleggers steken 5.000 tot 10.000 euro in het platform. Investeren kan op twee manieren: eenmalig via een iDeal-betaling of maandelijks door middel van automatische incasso. Voor zowel de eenmalige als de maandelijkse investering geldt een minimuminleg van 100 euro per investering.

Platform details

Aantal projecten
6.604 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 53 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Jaarlijkse beheervergoeding 1,0% over het uitstaande bedrag
Ga naar Lender & Spender

Laatste projecten van Lender & Spender

Alle projecten