Lender & Spender

4.7

Lender & Spender

Het peer-to-peer platform Lender & Spender is opgericht in 2016. Sindsdien kunnen consumenten ook via crowdfunding lenen. Wanneer je investeert, koop je vorderingen op leningen die door Lender & Spender zijn verstrekt. Je bepaalt zelf niet in welke leningen je investeert, je inleg wordt door het platform verdeeld over alle leningen die niet in achterstand zijn. Als een consument moeite heeft met de betaling, heeft dit dus weinig impact op het rendement.

Veel huis-, tuin- en keukenleningen

Consumenten kunnen tussen de 2.500 en 25.000 euro lenen, met een looptijd van een jaar tot tien jaar. De gemiddelde looptijd van een lening is vijf jaar. De meeste leningen zijn bedoeld voor uitgaven in en om het huis, zoals een (kleine) verbouwing, de aanschaf van zonnepanelen of een uitbouw. Maar ook de financiering van een auto kan via Lender & Spender worden aangevraagd.

Eenmalig of maandelijks investeren

Het gemiddelde investeringsbedrag ligt op een kleine 14.000 euro. Sommige investeerders leggen tonnen in, maar het gros van de beleggers steken 5.000 tot 10.000 euro in het platform. Investeren kan op twee manieren: eenmalig via een iDeal-betaling of maandelijks door middel van automatische incasso. Voor zowel de eenmalige als de maandelijkse investering geldt een minimuminleg van 100 euro per investering.

Platform details

Adres
Prins Bernhardplein 200, 1097 JB Amsterdam, Nederland
Aantal projecten
8.221 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 66 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Jaarlijkse beheervergoeding 1,0% over het uitstaande bedrag
Ga naar Lender & Spender

Ervaringen met Lender & Spender

4.7

op basis van 220 reviews via Google Maps

Robbert Jansen

Robbert Jansen

een week geleden

Mijn lening aanvragen ging erg snel en simpel, er werden wat extra vragen gesteld en ik moest nog wat stukken leveren, maar nog diezelfde dag was de lening goedgekeurd met een kleine aanpassing op de looptijd. Na de bevestiging stond het geld de eerst volgende werkdag op mijn rekening. De website/portal is ook erg gebruiksvriendelijk en heb ik niks over te klagen. Het aanleveren van stukken gaat ook heel erg simpel via hun portal, en het aanleveren vanlees meer

Hans Bos

Hans Bos

2 weken geleden

Door een door mij gemaakte foute keuze tijdens Googelen bij L&S uitgekomen. Vooral rente percentage viel positief op. Bij de beoordeling aanvraag werd de looptijd ingekort vanwege leeftijd en dat qs vor beide partijen een goed signaal. Geaccepteerd en binnen 24 uur stond geld op rekening. Ik had met hulp van de medewerkers on line ook weinig problemen met uploaden en zo.

Robbie Hontelé

Robbie Hontelé

2 weken geleden

Al jaren tevreden klant. Recent wat leningen (boetevrij) af mogen lossen, binnen een minuut de bevestiging ontvangen. Ook een nieuwe aanvraag gestart, waarbij ik zowel telefonisch als per mail goed ben geholpen. Ze denken ook goed mee, echt een aanrader. Ooit gevonden via Independer, waar ik nu nooit meer kijk voor een andere aanbieder.

Familie van Kruistum

Familie van Kruistum

4 maanden geleden

Aanvraag tot kleine lening gedaan. Ze willen behoorlijk wat financieel inzicht hebben, maar dat zorgt voor snelle en adequate afhandeling. Voordeel is bij lening dat je bij extra aflossen zelf kan kiezen hoe het een effect heeft op de lening!

Robert Orosz

Robert Orosz

in de afgelopen week

Lender&Spender is een makkelijke en snelle geldverstrekker,......gewoon salarisstroken, legitimatie en bankafschrift downloaden en je krijgt binnen 24 uur de beslissing en het geld op je rekening. Zeer positief is het telefonisch contact......gewoon prettig en snel,......toppie dus

Bekijk alle 220 reviews op Google Maps