Lender & Spender

4.6

Lender & Spender

Het peer-to-peer platform Lender & Spender is opgericht in 2016. Sindsdien kunnen consumenten ook via crowdfunding lenen. Wanneer je investeert, koop je vorderingen op leningen die door Lender & Spender zijn verstrekt. Je bepaalt zelf niet in welke leningen je investeert, je inleg wordt door het platform verdeeld over alle leningen die niet in achterstand zijn. Als een consument moeite heeft met de betaling, heeft dit dus weinig impact op het rendement.

Veel huis-, tuin- en keukenleningen

Consumenten kunnen tussen de 2.500 en 25.000 euro lenen, met een looptijd van een jaar tot tien jaar. De gemiddelde looptijd van een lening is vijf jaar. De meeste leningen zijn bedoeld voor uitgaven in en om het huis, zoals een (kleine) verbouwing, de aanschaf van zonnepanelen of een uitbouw. Maar ook de financiering van een auto kan via Lender & Spender worden aangevraagd.

Eenmalig of maandelijks investeren

Het gemiddelde investeringsbedrag ligt op een kleine 14.000 euro. Sommige investeerders leggen tonnen in, maar het gros van de beleggers steken 5.000 tot 10.000 euro in het platform. Investeren kan op twee manieren: eenmalig via een iDeal-betaling of maandelijks door middel van automatische incasso. Voor zowel de eenmalige als de maandelijkse investering geldt een minimuminleg van 100 euro per investering.

Platform details

Adres
Prins Bernhardplein 200, 1097 JB Amsterdam, Nederland
Aantal projecten
15.076 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 136 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Jaarlijkse beheervergoeding 1,0% over het uitstaande bedrag
Ga naar Lender & Spender

Ervaringen met Lender & Spender

4.6

op basis van 324 reviews via Google Maps

Danny Smits

Danny Smits

3 maanden geleden

De zaken die deze firma durft te vragen, ik vond het veel te ver gaan. Waarom moet je bijv. toestemming geven dat zij 3 maanden lang (dus vooruit, in de toekomst ...) inzage hebben in je banktransacties. Of als je in de ziektewet loopt, dat ze dan willen dat je het reïntegratieplan van de arbodienst met hun deelt. Of dat je moet aantonen dat het echt de spaarrekening van je kind is waar je elke maandlees meer

OB1903

OB1903

een maand geleden

GEEN ZAKEN MEE DOEN! Aanvraag gedaan om een klein bedrag te lenen. Wordt je bijna na een week door vele belletjes op eigen initiatief, te woord gestaan; wij hebben het druk. Daar heeft de afnemer na een week geen boodschap aan. Het is alsof je je hele geschiedenis moet voorleggen, om door de test heen te komen. Salarisstrook, werkgeversverkl etc kan ik nog begrijpen. Maar vragen over waarom er een paar euro’s op een andere rekening zijn overgemaaktlees meer

Harold R

Harold R

6 maanden geleden

Ik ben zeer tevreden over het verloop van het traject. Remco was zeer behulpzaam en zorgde ook voor het juiste advies. Vanwege omstandigheden heeft hij mij doorgestuurd naar de juiste organisatie. Tijdens de veelvuldige e-mailcontacten is hij altijd vriendelijk in de omgang en op het juiste moment met het juiste advies gekomen. Ik ben ronduit zeer tevreden. Remco, nogmaals bedankt!

Mariska Scholtens

Mariska Scholtens

2 maanden geleden

Jullie gaan over lijken en vallen over de kleinste dingen al 1.5 week bezig alles opgestuurd wat jullie vroegen en elke keer moet ik nog meer opsturen want dan missen jullie dit en dan weer dat oja en dat willen jullie dan ook nog wel ff weten waardoor het continu vertraging oploopt als het een lening was geweest van 500k had ik dit kunnen begrijpen maar niet voor een minimale lening

Bea en Hans van Essen

Bea en Hans van Essen

3 weken geleden

Goed geholpen door Lender & Spender via tussenpersoon het Nederlands Kredietcollectief die goed meedachten om een nette rente aangeboden te krijgen, wat elders niet altijd mogelijk was. Het heeft wat langer geduurd door de complexe situatie, maar uiteindelijk ging het toch nog sneller dan verwacht.

Bekijk alle 324 reviews op Google Maps