Look & Fin

8

(o.b.v. 56 ervaringen)

Look & Fin

Look and Fin bestaat sinds 2012 en was een van de eerste crowdfunding-platforms in België. Het platform focust zich op kredietverstrekking in het midden- en kleinbedrijf en vastgoedontwikkelaars. Ondernemers kunnen leningen aanvragen tussen de 100.000 en 5 miljoen euro. Het maakt niet uit in welke sector de onderneming opereert, als het minstens 3 jaar oud is en een omzet heeft van 250.000 euro.

Investeren via Look & Fin

Investeren kan bij dit platform vanaf 100 euro voor particulieren. Investeerders die niet manueel een portefeuille willen opbouwen, kunnen ook een premium-account kiezen. Het platform bouwt de portefeuille dan automatisch op.

Het rendement hangt af van de risicoklasse van een project en loopt uiteen van 2,5 tot 10 procent per jaar. Beleggers betalen geen instap- of beheerskosten.

Lenen via Look & Fin

Het platform biedt twee financieringsoplossingen. Ondernemers kunnen een lening aanvragen voor hun midden- of kleinbedrijf. Daarnaast heeft het platform een specifieke oplossing voor vastgoedontwikkelaars. Vastgoedontwikkelaars die dit willen aanvragen moeten 10 jaar ervaring hebben, minimaal 5 projecten voltooid hebben, waaronder 1 project met een omzet van meer dan 2.5 miljoen euro.

Platform details

Adres
Louizalaan 475, 1050 Brussel, België
Totaal gefinancierd
+/- € 207 miljoen
Minimale investering
€ 100
Ga naar Look & Fin

Ervaringen met Look & Fin

4

op basis van 56 reviews via Google Maps

Mich Ser

Mich Ser

een maand geleden

Van de 8 crowdlending projecten (met rating A of A+), waarin ik in 2022 belegd heb, zijn er intussen 3 volledig afbetaald, 3 hebben een betaalachterstand waarvan 2 projecten intussen een gerechtelijke procedure hebben wegens wanbetaling. Ik vermoed dat in deze economische volatiele tijden, de wanbetalingen zullen toenemen, wat niet in het voordeel pleit om in 2024 nog crowdlending beleggingen te riskeren...

E B

E B

3 maanden geleden

Weg van blijven, geen goed idee om daar in te beleggen ! Neem beter een termijnrekening, kapitaal en rente gegarandeerd ! Bij Crowdlending kan je som achter je centen fluiten. En.....goed weten, ik spreek van ervaring !

Bert Bekaert

Bert Bekaert

2 jaar geleden

Naar mijn persoonlijke mening integer platform. De analyses van Look&Fin van de dossiers zijn van hoge kwaliteit, en laten de belegger toe de risico's goed in te schatten. Goede voorselectie van de dossiers, te riskante dossiers zullen zij weigeren aan te bieden, vermoed ik. Zijn zeer klantgericht met goede communicatie. Aanrader!

edwina de la ruelle

edwina de la ruelle

een jaar geleden

valse mensen, maken beslissing zonder ook maar iets van cijfers te vragen of te controleren

Dirk Meire

Dirk Meire

6 jaar geleden

Dank voor de prima communicatie, zeker voor de eerste keer. Succes met jullie volgende projecten, en hopelijk kan ik in de toekomst terug deelnemen. Vriendelijke groeten, Dirk

Bekijk alle 56 reviews op Google Maps