OPCduurzamegroei

Look & Fin

Look & Fin

Look and Fin bestaat sinds 2012 en was een van de eerste crowdfunding-platforms in België. Het platform focust zich op kredietverstrekking in het midden- en kleinbedrijf en vastgoedontwikkelaars. Ondernemers kunnen leningen aanvragen tussen de 100.000 en 5 miljoen euro. Het maakt niet uit in welke sector de onderneming opereert, als het minstens 3 jaar oud is en een omzet heeft van 250.000 euro.

Investeren via Look & Fin

Investeren kan bij dit platform vanaf 100 euro voor particulieren. Investeerders die niet manueel een portefeuille willen opbouwen, kunnen ook een premium-account kiezen. Het platform bouwt de portefeuille dan automatisch op.

Het rendement hangt af van de risicoklasse van een project en loopt uiteen van 2,5 tot 10 procent per jaar. Beleggers betalen geen instap- of beheerskosten.

Lenen via Look & Fin

Het platform biedt twee financieringsoplossingen. Ondernemers kunnen een lening aanvragen voor hun midden- of kleinbedrijf. Daarnaast heeft het platform een specifieke oplossing voor vastgoedontwikkelaars. Vastgoedontwikkelaars die dit willen aanvragen moeten 10 jaar ervaring hebben, minimaal 5 projecten voltooid hebben, waaronder 1 project met een omzet van meer dan 2.5 miljoen euro.

Platform details

Totaal gefinancierd
+/- € 160 miljoen
Minimale investering
€ 100
Ga naar Look & Fin