Matching Capital

Matching Capital

Matching Capital is opgericht in 2015 en richt zich hoofdzakelijk op vastgoedprojecten. In samenwerking met andere partijen, zoals banken en private investeerders, verstrekt het bedrijf ook financiering aan mkb’ers. Via Matching Capital kun je investeren in vastgoed vanaf 5000 euro. De gemiddelde belegger investeert 20.000 tot 25.000 euro via het platform.

Investeren in vastgoed via Matching Capital

Om te investeren via Matching Capital heb je minimaal vijfduizend euro nodig. Vergeleken met andere crowdfunding-platforms is dit een aanzienlijk bedrag, maar voor een vastgoedinvestering is het weer vrij laag. Het bedrijf ziet zichzelf als een vervolgstap voor investeerders die crowdfunding een niveau hoger willen aanpakken.

Het platform richt zich op verschillende soorten vastgoed, zoals projectontwikkeling, seniorenhuisvesting of de verbouwing van een hotel. De projecten zijn zowel gevestigd in Nederland als in het buitenland. De meeste projecten hebben een financieringsbehoefte van zo’n 200.000 tot 400.000 euro, maar er zijn ook campagnes die dit bedrag ver overstijgen.

Werkwijze Matching Capital

Bij Matching Capital worden niet alleen de aanvragers grondig gescreend, maar ook de (potentiële) investeerders. Voordat je kunt beleggen via het platform moet je eerst een aantal vragen beantwoorden. Zo wil het bedrijf weten wat voor type investeerder je bent, met wat voor geld je belegt, in welk type vastgoedprojecten je wilt investeren en in welke gebieden.

Rendement en kosten

Matching Capital berekent aan investeerders in de basis geen fees of bemiddelingskosten voor eigen projecten. Wel is het zo dat er voor leningen die langer dan een jaar lopen administratiekosten kunnen worden berekend. Als dit zo is, wordt het vooraf vermeld. Voor campagnes die via externe partijen lopen, kunnen wel bemiddelingskosten worden gevraagd.

Het minimale rentepercentage is vijf procent, de maximale rente is negen procent per jaar. Het gros van de projecten heeft een rendement tussen de zes en acht procent. De rente wordt per maand of per kwartaal uitbetaald. De looptijd van projecten varieert van één tot vijf jaar.

Platform details

Adres
Gustav Mahlerlaan, 1082 MV Amsterdam, Nederland
Telefoonnummer
+31 20 210 1008
Aantal projecten
216 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 63 miljoen
Minimale investering
€ 5.000
Investeringskosten
Geen kosten voor investeerders !
Ga naar Matching Capital

Laatste projecten van Matching Capital

Alle projecten