Max Crowdfund

5.4

(o.b.v. 79 ervaringen)

Max Crowdfund

Max Crowdfund is gelanceerd in 2020 en is een internationaal crowdfunding-platform van Nederlandse bodem. Vanaf honderd euro kunnen beleggers investeren in kortlopende leningen van verschillende (inter)nationale vastgoedprojecten.

Werkwijze Max Crowdfund

Max Crowdfund is onderdeel van Max Property Group, een Rotterdamse vastgoedinvesteringsgroep die internationaal opereert. Het platform is ontwikkeld door een groep vastgoedprofessionals, die hierdoor hun kennis kunnen inzetten tijdens het beoordelen van de projecten.

Bij de lancering maakte het bedrijf van de blockchain-technologie. De reden hierachter is dat het bedrijf een transparant en overzichtelijk beleggingsplatform wil presenteren. Hier kwam het snel op terug, al snel na de lancering bleek de meerwaarde van blockchain-transacties beperkt.

Geen ECSP-vergunning

In 2023 werd bekend dat de AFM bezwaren had bij de aanvraag voor een crowdfunding-vergunning. Het platform besloot de aanvraag terug te trekken en andere mogelijkheden te inventariseren. Hierbij kwam het uit bij Kapitaal op Maat, die wel al een vergunning had bemachtigd. Beide platforms zien mogelijkheden voor een fusie.

Investeren via Max Crowdfund

Zonder vergunning kan Max Crowdfund geen vastgoedprojecten meer aanbieden aan particuliere crowdfunding-beleggers. Voorheen stond het platform bekend om kortlopende internationale leningen.

Platform details

Adres
Brielselaan 85, 3081 AB Rotterdam, Nederland
Aantal projecten
80 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 42 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Maandelijkse administratiekosten 0,1% incl. btw van het uitstaande investeringsbedrag
Ga naar Max Crowdfund

Ervaringen met Max Crowdfund

2.7

op basis van 79 reviews via Google Maps

Bram

Bram

3 maanden geleden

Ze bieden mooie en hoge rendementen. Echter is dit jammer genoeg alleen maar op ''papier'' er zijn vrijwel geen project afbetaald bij mij (maar 1 project / rest blijft open staan). Er zitten projecten bij met maanden tot bijna 1 jaar achterstand. Waardeloos platform en komen zeker hiermee hun afspraken niet na. Reden voor deze review is dat ik andere wil waarschuwen omdat ik zelf ook veel reviews lees en op basis daarvan mijn keuze (deels) maak. Duslees meer

Jeroen Smit

Jeroen Smit

een maand geleden

Ook bij mij zijn alle projecten default. Mondjesmaat komen er acties en communicatie. Al het geld dat ik er nog uit krijg gaat in ieder geval niet meer terug. Ook leuk is dat ze al maanden een zogenaamde "beta" versie van hun nieuwe systeem hebben, ben benieuwd wanneer dit een definitieve versie wordt...Kortom; afrader!

LDA V

LDA V

5 maanden geleden

Doe geen zaken met Max! Projecten liggen niet onder toezicht (al blijven ze natuurlijk sterk beweren van wel, en dat alle problemen buiten hun macht vallen). Er wordt te weinig gecontroleerd bij investeringsbehoevende wat er met het geld wordt gedaan. 3 van de 3 projecten bij mij al meer dan een jaar uitgesteld. Slechte updates, geen verantwoordelijkheid willen dragen voor onkunde en stemmingen rondom verleningen die nooit transparant worden gemaakt. De hoop is dat erlees meer

Aaron

Aaron

een maand geleden

Ze adverteerden heel groot dat zij het platform waren zonder defaults. Als test in 3 projecten geïnvesteerd, 2 daarvan zijn in default. De derde lening wordt in 1x afgelost aan het einde van de lening, vandaar dat deze (nog) niet op default staat. Update 02-04-2024 Ja hoor, ook de 3e lening is default. 100% default rate :)

Bart Kramer

Bart Kramer

4 maanden geleden

Onbetrouwbaar platform, meer dan 50% van mijn projecten zijn in default. Ik hoop daar met de verkopen via veilingen nog 1/3 van te ontvangen. Paar duizend euro door het putje. Ze gaan nu verder onder Kapitaal op Maat, ik denk dat ik mijn account daar maar ga stopzetten.

Bekijk alle 79 reviews op Google Maps