NewFunding

NewFunding

Via NewFunding investeer je vanaf 500 euro in commercieel vastgoed. Het bedrijf is opgericht in 2017 en is hiermee één van de eerste vastgoedplatforms. NewFunding richt zich zowel op particuliere investeerders als professionele beleggers, die kunnen inleggen vanaf 100.000 euro.

Werkwijze NewFunding

NewFunding richt zich op commercieel onroerende zaken, zoals winkelcentra, kantoren, horecaobjecten, recreatieobjecten en bedrijfsruimten. Hoewel er af en toe een uitzondering wordt gemaakt, kunnen aanvragers in de basis tot maximaal 75 procent van de waarde financieren via NewFunding. De exacte hoogte van het maximumbedrag is afhankelijk van het type vastgoed, de ligging en de huurder.

Bij NewFunding krijgt de investeerder op alle projecten het recht van eerste hypotheek. Komt de aanvrager de financiële verplichtingen niet na, dan kan de investeerder dus besluiten om het pand gedwongen te laten verkopen.

Soorten projecten en financieringen

Bij NewFunding kun je investeren in twee type projecten: beleggingen en projectontwikkeling. Onder beleggingen worden verhuurde onroerende zaken met een looptijd van minimaal 36 maanden bedoeld. De onroerende zaken die vallen onder projectontwikkeling moeten nog worden gerealiseerd. Deze projecten hebben een looptijd van maximaal 36 maanden.

Ook qua leenvorm werkt NewFunding met meerdere mogelijkheden, namelijk de lineaire lening, de annuïtaire lening en de bullet lening. Waar de eerste twee leenvormen voornamelijk worden toegepast bij de beleggingen, is een bullet lening met name geschikt voor projectfinanciering. Dat komt omdat de geldnemer dan het gehele bedrag aan het einde van de looptijd aflost. Dit hangt samen met de opbrengst van de projecten, die vaak ook pas op het einde beschikbaar komen.

Investeren via NewFunding

Professionele beleggers kunnen naast de reguliere projecten ook investeren in zakelijk vastgoed, waarbij snel geld nodig is voor een korte periode. Dit principe wordt omschreven als Snel Geld. Investeren kan vanaf 100.000 euro per project. De campagnes hebben looptijden van drie tot zes maanden. NewFunding rekent een vergoeding van 0,75 procent per jaar over het geïnvesteerde bedrag.

Platform details

Aantal projecten
13 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 10 miljoen
Minimale investering
€ 500
Investeringskosten
0,75 procent over het geïnvesteerde bedrag per jaar
Ga naar NewFunding