October

4

October

October is in 2015 opgericht in Frankrijk onder de naam Lendix. Vanwege de internationale ambities veranderde het bedrijf haar naam eind 2018 in October. Ook is het leningenplatform, waarbij gepubliceerde campagnes gegarandeerd worden gefinancierd, sinds die tijd actief in Nederland.

Werkwijze October

Dat bij October alle gepubliceerde campagnes worden gefinancierd komt doordat het bedrijf de inbreng van institutionele investeerders combineert met de inleg van particulieren. Als het particuliere deel niet volledig wordt gefinancierd, wordt ook het restant gehaald bij de grote investeerders.

Investeren via October

October is gelanceerd in Frankrijk, maar is inmiddels ook actief in Italië, Spanje, Nederland en Duitsland. Hierdoor kun je ook investeren in buitenlandse mkb-bedrijven. October richt zich op partijen die tussen de 30.000 en vijf miljoen euro willen ophalen. De looptijd van de leningen ligt tussen de drie maanden en zeven jaar.

Investeren kan vanaf twintig euro. Per project kun je maximaal 2000 euro inleggen. October rekent geen kosten aan de investeerder. Naar eigen zeggen legt het platform slechts één op de honderd aanvragen voor aan haar investeerders.

Platform details

Adres
Herengracht 478, 1017 CB Amsterdam, Nederland
Aantal projecten
167 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 60 miljoen
Minimale investering
€ 20
Investeringskosten
Geen kosten voor de investeerder
Ga naar October

Ervaringen met October

4

op basis van 12 reviews via Google Maps

Albert Heffels

Albert Heffels

een jaar geleden

Sedert een aantal jaren leen ik via October geld aan startende ondernemingen en bedrijven die willen uitbreiden. Het proces verloopt via hun website waar alle benodigde informatie over de onderneming en de lening in begrijpelijke bewoordingen te vinden is. De teksten getuigen van zeer veel kennis en kunde en ik durf er blind op te vertrouwen. Je kunt al vanaf € 20,00 lenen, dus het risico is vrij gering. De betaling geschiedt vanaf een accountlees meer

Bas Leemput

Bas Leemput

een jaar geleden

Ik heb een tweetal projecten via October geregeld en daarvan nu 1 compleet ingelost. Fijne maatschappij, korte lijntjes en ik ben zeer tevreden over hun dienstverlening.

Jop van Haaren

Jop van Haaren

een jaar geleden

Zeer professioneel geholpen. Met een behoorlijke snelheid door de acceptatie rondes. Er werken mensen die op de juiste toon de vragen stellen en als ondernemer luisteren en begrijpen. Hiernaast aantrekkelijke tarieven

Sjors

Sjors

2 jaar geleden

Leuke projecten, alleen werkt hun platform voor inversteerders niet optimaal.

Nouka Nouka

Nouka Nouka

een jaar geleden

snel en goed geregeld

Bekijk alle 12 reviews op Google Maps