Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd is opgericht in 2012 en is een initiatief van Start Green Capital, dat met haar fondsen sinds 2006 investeert in duurzame en maatschappelijke innovatie. Oneplanetcrowd is het eerste duurzame crowdfunding-platform van Nederland. Projecten die via het bedrijf worden gefinancierd moeten bijdragen aan een duurzamere en/of socialere wereld.

Doelgroep Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd richt op ondernemers en investeerders die op zoek zijn naar ‘meer dan geld’. Van ondernemers wordt verwacht dat zij met hun product of dienst een positieve impact leveren op mens of milieu. Beleggers die investeren in projecten van Oneplanetcrowd doen dit omdat zij naast het financiële rendement een bijdrage willen leveren aan een duurzame wereld.

Soorten campagnes

Via Oneplanetcrowd kun je investeren in leningen en converteerbare leningen. Qua type campagnes zijn het voornamelijk projecten die gericht zijn op het versnellen van de transitie naar een duurzame economie. Het platform is actief in de volgende segmenten: energietransitie, duurzame voeding en landbouw, circulaire economie, zorginnovatie, inclusieve maatschappij, natuur- en milieubehoud, eerlijke economie of deeleconomie.

Investeren via OnePlanetcrowd

Voorbeelden van bedrijven die financiering hebben opgehaald via Oneplanetcrowd zijn Snappcar en WakaWaka. Met een gemiddelde financieringsbehoefte van ruim 500.000 euro per project vertegenwoordigt het platform over het algemeen vrij hoge aanvragen.

Er zijn projecten van één of enkele tonnen, maar campagnes van meerdere miljoenen zijn ook geen uitzondering. De minimale inleg om te investeren is honderd euro per project. Het rendement is vooral afhankelijk van de sector waarin het bedrijf opereert en ligt tussen de drie en acht procent.

Platform details

Aantal projecten
240 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 70 miljoen
Minimale investering
€ 250
Investeringskosten
Beheerkosten: 0,8% op jaarbasis over het uitstaande leenbedrag
Ga naar Oneplanetcrowd

Laatste projecten van Oneplanetcrowd

Alle projecten