Oneplanetcrowd

4.5

Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd is opgericht in 2012 en is een initiatief van Start Green Capital, dat met haar fondsen sinds 2006 investeert in duurzame en maatschappelijke innovatie. Oneplanetcrowd is het eerste duurzame crowdfunding-platform van Nederland. Projecten die via het bedrijf worden gefinancierd moeten bijdragen aan een duurzamere en/of socialere wereld.

Doelgroep Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd richt op ondernemers en investeerders die op zoek zijn naar ‘meer dan geld’. Van ondernemers wordt verwacht dat zij met hun product of dienst een positieve impact leveren op mens of milieu. Beleggers die investeren in projecten van Oneplanetcrowd doen dit omdat zij naast het financiële rendement een bijdrage willen leveren aan een duurzame wereld.

Soorten campagnes

Via Oneplanetcrowd kun je investeren in leningen en converteerbare leningen. Qua type campagnes zijn het voornamelijk projecten die gericht zijn op het versnellen van de transitie naar een duurzame economie. Het platform is actief in de volgende segmenten: energietransitie, duurzame voeding en landbouw, circulaire economie, zorginnovatie, inclusieve maatschappij, natuur- en milieubehoud, eerlijke economie of deeleconomie.

Investeren via OnePlanetcrowd

Voorbeelden van bedrijven die financiering hebben opgehaald via Oneplanetcrowd zijn Snappcar en WakaWaka. Met een gemiddelde financieringsbehoefte van ruim 500.000 euro per project vertegenwoordigt het platform over het algemeen vrij hoge aanvragen.

Er zijn projecten van één of enkele tonnen, maar campagnes van meerdere miljoenen zijn ook geen uitzondering. De minimale inleg om te investeren is meestal 250 euro per project. Het rendement is vooral afhankelijk van de sector waarin het bedrijf opereert en ligt tussen de drie en acht procent.

Platform details

Adres
Mauritskade 64, 1092 AD Amsterdam, Nederland
Telefoonnummer
+31 20 568 2070
Aantal projecten
317 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 109 miljoen
Minimale investering
€ 250
Investeringskosten
Beheerkosten: 0,8% op jaarbasis over het uitstaande leenbedrag
Ga naar Oneplanetcrowd

Ervaringen met Oneplanetcrowd

4.5

op basis van 34 reviews via Google Maps

Leo van der Graaff

Leo van der Graaff

2 maanden geleden

Via het platform OnePlanetCrowd heb ik in 2022 ingeschreven in een 2-tal projecten. Na sluitingsdatum en verwerking van alle ingelegde bedragen ontving ik een bevestiging van mijn deelname. Belangrijk vond ik dat vooraf de evt. risico's besproken zijn, ik kon deelnemen aan een live stream met de initiatiefnemer met informatie over het project en de nieuwste ontwikkelingen. Financiële afhandeling volgt per kwartaal. In mijn profiel van OPC kan ik verder alle gegevens m.b.t. aflossing etc. inzien. Communicatielees meer

maaike hoijtink

maaike hoijtink

3 maanden geleden

Fantastische investeringssubsidie. Heldere informatie! Ik ben dan!

jancoen van elburg

jancoen van elburg

3 jaar geleden

Wat een mooie impact laat OPC over 2019 weer zien. Veel succesvolle campagnes, verdere ontwikkeling van het eigen platform. Als impactinvesteerder zie ik ook terug dat ik ook nog financieel rendement krijg op mijn investeringen. De selectie deugt, de risico's worden duidelijk aangegeven, projecten die de wereld een beetje groener kleuren. Veel succes het komende jaar en ik kijk uit naar nieuwe investeringsmogelijkheden.

Sonia van Nispen

Sonia van Nispen

een jaar geleden

Oneplanetcrowd draagt interessante investeringen aan. Ik heb er nu een aantal lopen, die ook allemaal goed lopen en conform afspraak uitbetalen. Het aangaan van de overeenkomst is eenvoudig; de administratie wordt helemaal voor je gedaan. De analyses zijn van goede kwaliteit en wijzen goed op de risico's. Top wat mij betreft.

Xander van Wirdum

Xander van Wirdum

2 jaar geleden

Prachtig verhaal en lijkt bijna altijd wel een succes verhaal. Helaas geven ze niet thuis als er een project mislukt. Pas als je zelf gaat mailen hoe of wat dan laten ze wat van zich horen. Natuurlijk begrijp ik de risco’s van crowdfunding maar qua op de hoogte houden van je failliet gegane project is oneplanetcrowd een drama. Jammer

Bekijk alle 34 reviews op Google Maps

Laatste projecten van Oneplanetcrowd

Alle projecten