Waardevoorjegeld

Waardevoorjegeld

Waardevoorjegeld is gelanceerd in 2017 en faciliteert het liefst crowfunding-campagnes die meer opleveren dan alleen een financieel rendement. Beleggers kunnen zowel investeren in reguliere crowdfunding-projecten als maatschappelijke projecten. Investeren kan vanaf honderd euro per project.

Investeren via Waardevoorjegeld

Waardevoorjegeld richt zich primair op bestaande ondernemers die bijvoorbeeld willen uitbreiden, overnameplannen hebben of willen (her)investeren in hun onderneming. Ondernemers kunnen minimaal 25.000 en maximaal 2,5 miljoen euro lenen via het platform.

De looptijd van de projecten ligt tussen de zes maanden en vijf jaar. In het geval van onroerend goed is de looptijd tien tot 25 jaar. De rentepercentage van reguliere projecten varieert van vijf tot tien procent. Voor maatschappelijke projecten ligt het rendement rond de 2,5 tot 4,5 procent.

Investeren in meerwaardeprojecten

Via Waardevoorjegeld kun je investeren in een meerwaardeproject, waarbij een deel van het rentepercentage naar een goed doel gaat. Meerwaardeprojecten worden op dezelfde manier getoetst als reguliere campagnes. Het enige verschil is dat de geldnemer bereid moet zijn om een extra percentage beschikbaar te stellen voor één of meerdere goede doelen.

Investeer je in een meerwaardeproject, dan gaat een deel van jouw rendement naar een goed doel. Je bepaalt zelf welk doel dit is. De hoogte van de bijdrage hangt samen met het investeringsbedrag.

Kosten voor de belegger

Investeerders betalen een beheervergoeding van één procent aan Waardevoorjegeld. De hoogte van het bedrag wordt bepaald aan de hand van uitstaande bedrag. Kort samengevat is je rendement één procent lager dan het rentepercentage, aangezien je één procent als commissie aan het platform betaalt. Voor maatschappelijke projecten is de beheervergoeding 0,5 procent, aangezien deze campagnes een lager rendement hebben.

Platform details

Aantal projecten
85 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 21 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Verschillend per project
Ga naar Waardevoorjegeld