Lening - 5% rente

Anema Stables 3

Anema Stables 3

Anema Stables is een fok en opfokbedrijf voor rijpaarden (springen en dressuur) en groeit nog steeds in omzet en omvang. Op dit moment telt het bedrijf ongeveer 105 paarden. Jonge paarden worden vanaf een half jaar door zowel particuliere als zakelijke relaties aangeboden. Bij Anema Stables worden ze tot de leeftijd van drie tot vier jaar grootgebracht tot volwassen dieren, waarna ze terug gaan naar de eigenaar. Daarnaast beschikt het bedrijf ook over een aantal fokmerries waar jaarlijks een aantal veulens mee gefokt worden. De zakelijke relaties komen uit Nederland, Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, Mexico Zweden en Groot Brittannië. De ondernemer is in april 2019 en in december 2019 eerder een financiering via Collin Crowdfund aangegaan. Door een toename van de omzet in met name het aantal paarden in opfok van derden is er ook meer behoefte aan ruwvoer (kuilgras en stro). Het ruwvoer wordt in het zomerseizoen gewonnen met eigen mechanisatie. Door de vergrote behoefte aan ruwvoer liepen de kosten voor het inwinnen van het ruwvoer in de zomermaanden ook op, hierdoor is er bij de ondernemer liquiditeitskrapte ontstaan. Om dit op te vangen wordt een financiering gevraagd.
Er wordt een aflossingsvrije lening van € 45.000,- verstrekt met een looptijd van 60 maanden en een vaste rente van 5,0% per jaar. De rente wordt maandelijks geïncasseerd en doorbetaald aan de investeerders.

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
5% rente
Streefbedrag
€ 45.000
Looptijd
5 jaar
Publicatie datum
16 november 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Agrarisch
Ontwikkelfase
Volwassen
Investeer via Collin Crowdfund
Collin Crowdfund

Over Collin Crowdfund

1.418 projecten, +/- € 340 miljoen gefinancierd

Collin Crowdfund – dat verwijst naar collectief investeren – is opgericht in 2014 en focust zich op leningsaanvragen uit het midden- en kleinbedrijf. Met een…

Meer over Collin Crowdfund

Disclaimer: De beschrijving en project-details zijn opgesteld op basis van de plaatsing op Collin Crowdfund. Ben jij eigenaar van dit project en wil je het aanpassen of verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten