Max Crowdfund

Lening - 3% rente

Boca Grandi Beachclub

Boca Grandi Beachclub

Een beachclub op het strand van Kijkduin waar watersport en horeca samenkomen. Waar ongeacht de weerscondities altijd iets te doen is. Met je voeten in het zand genieten van smakelijke gerechten en heerlijke dranken. Bij Boca Grandi is iedereen welkom, of je nu watersporter bent of niet. Wij zijn Ruben en Roel en wij nemen je graag mee in het grootste avontuur van ons leven. Investeer jij mee?

Lees het verhaal
Investeerderservaringen

English? Read our English businessplan here

Kiteboardschool.nl krijgt een eigen beachclub in Kijkduin. Een plek waar watersport en horeca samenkomen. Welkom bij Boca Grandi.

De droom: Boca Grandi Beachclub
Al jaren hebben wij een droom en eind 2019 hebben we de stip op de horizon gezet. Een Beachclub in Kijkduin waar watersport en horeca samenkomen en er ongeacht weersconditie altijd iets te doen is. Een plek waar je met je voeten in het zand kunt genieten van duurzame horeca. Een plek waar watersport in ons DNA zit en je het ultieme gevoel van vrijheid kunt ervaren. Een plek waar onze cursisten kunnen napraten en waar watersporters, nieuwsgierigen en fans elkaar kunnen ontmoeten.
Kortom; een plek waar onze community tot leven komt.
Deze plek gaat er komen, met jouw hulp.

De horeca:
Boca Grandi biedt ruimte voor 490 couverts, 65 couverts binnen en 425 couverts verdeeld over de (gedeeltelijke overkapbare) terrassen. Daarnaast zijn er 14 luxe twee-persoonsligbedden en 160 strandbedden. We zijn 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, diner en voor een biertje in de latere uurtjes. Per strandseizoen organiseren we een aantal feesten.
Op onze menukaart vind je gezonde gerechten met zoveel mogelijk duurzame en lokale producten. Er is ruime keuze in vegetarische en vegan gerechten, maar een mooie dry-aged rib-eye met friet zal niet ontbreken op het menu. Roel is een koffiefreak, dus we gaan voor koffie met een verhaal. Ruben zorgt, zoals je mag verwachten voor een mooi aanbod aan speciaalbieren.
Boca Grandi is geschikt voor events en partijen. Met een speciale constructie is het terras op het zuiden eenvoudig te overkappen. Voorheen moest met slechte weersomstandigheden de horeca dicht om een een geboekt event binnen te kunnen faciliteren. Door de nieuwe constructie ontstaat meer ruimte om horeca en events naast elkaar te laten bestaan.

Watersport:
We hebben een breed aanbod in watersport; Kitesurf-, golfsurf- en SUP lessen en je kan ook materiaal bij ons huren. Naast lessen zullen de meer ervaren watersporters hun weg naar Boca Grandi regelmatiger vinden, omdat wij nu een mooi horeca aanbod bieden en faciliteiten als warme douches, kleedkamers, lockers.
Daarnaast biedt de nieuwe locatie ook de mogelijkheid om de groeiende kitesurfshop uit te breiden.

Locatie:
Boca Grandi is gevestigd aan strand Zuid in het ontwikkelingsgebied Nieuw-Kijkduin. In Kijkduin zijn er 9 strandtenten en er worden geen nieuwe vergunningen afgegeven. Ter vergelijking: Scheveningen telt er 55.
Het zit op loopafstand van de Zandmotor, één van de beste kitesurflocaties van Nederland. Daarnaast is er gratis parkeergelegenheid op 3 minuten wandelafstand.

De ondernemers:
Wij, Ruben Woudenberg en Roel Oude Avenhuis, hebben een enorme liefde voor watersport, horeca en reizen! Roel is met zijn charismatische verschijning een begrip in de watersportwereld. Vanuit deze kennis heeft hij ruim 8 jaar geleden kiteboardschool.nl opgericht, welke is uitgegroeid tot de grootste kiteschool van Nederland.
Je kunt Ruben omschrijven als foodie en daarnaast is hij één van de weinige biersommeliers van Nederland. Na het afronden van de Hogere Hotelschool, heeft hij een succesvolle carrière gehad bij o.a. ABN AMRO en Heineken. In zijn vrije tijd is hij zoveel mogelijk op het water te vinden.
Samen hebben we ruim 25 jaar horecaervaring. Roel met name als barman en manager en Ruben als (general) manager en in de keuken.

De Kiteboardschool:
In 2012 start Roel zijn eigen kiteschool: kiteboardschool.nl. Met zijn bakfiets vol kitespullen fietst hij door Den Haag om les te geven aan beginners en gevorderden. Gericht op kennis, klantvriendelijkheid en kwaliteit is de kiteschool inmiddels uitgeroeid tot de grootste kiteschool van Nederland.

In 2020 sluit Ruben zich aan bij kiteboardschool.nl. Deze samenwerking zorgt voor een stroomversnelling in het realiseren van dromen. Naast de kiteschool met kiteshop, realiseren we in 2021 de eerste golfsurfschool in Kijkduin en een tweede vestiging van kiteboardschool.nl in Zeeland.

In bijna 10 jaar tijd zijn ruim 10.000 cursisten met passie begeleid naar zelfstandig kiter. De kiteshop ondersteund dit proces doordat er alles te koop is wat je nodig hebt om de sport te beoefenen. Daarnaast organiseert kiteboardschool.nl kampen voor kinderen, om ze al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de mooie sport.

Kiteboardschool.nl is een plek waar kiters elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Dit geeft onze community vorm. Daarom willen we een plek waar we dit beter kunnen faciliteren. Een plek waar je kunt genieten van mooie gerechten en dranken en alles wat het strand en de zee te bieden hebben: Boca Grandi.

Wat maakt Boca Grandi zo bijzonder:
We snappen dat je niet kan wachten tot Boca Grandi staat, toch willen we nog graag even opsommen wat Boca Grandi zo bijzonder maakt:

Weersonafhankelijkheid:
Door de synergie tussen watersport, horeca en evenementen is er altijd iets te doen en beleven bij Boca Grandi. Wij zijn niet afhankelijk van een paar mooie stranddagen. Als het waait zijn er geen badgasten, maar floreert de kiteboardschool en alle watersportbeoefenaars zijn op hun beurt weer potentiële klanten voor de horeca. Dit maakt ons concept uniek ten opzichte van andere strandtenten.

Community:
Iedereen is welkom bij Boca Grandi! Zowel watersporter als badgast. Kiteboardschool.nl is een bewezen concept, met een grote achterban van 10.000+ oud-cursisten en 30.000+ trouwe volgers. Boca Grandi wordt de bouwsteen voor de community.

4 omzetstromen: Beachclub + watersport + evenementen en partijen + shop
Met de combinatie tussen beachclub met kwalitatief goede horeca, een breed aanbod aan watersportlessen, evenementen en partijen én de shop is er sprake van synergie in het businessmodel. Spreiding van piekdruktes, verdeling van kosten en een betere verdeling van personele inzetbaarheid resulteren in een fors hogere omzet en beter resultaat.

Meer info over het totale concept of benieuwd naar onze huisstijl? Kijk hier!

Huidige status:
De locatie is aangekocht. Samen met architectenbureau CNCPT A hebben we onze ideeën vertaald in een ontwerp. Hier hebben we de feedback uit 200+ enquêtes, persoonlijke gesprekken en social media comments in meegenomen.

Om aandacht te vragen voor onze crowdfunding verspreiden wij flyers, zijn we in contact met landelijke en lokale media, brengen een aantal grote social influencers het plan onder de aandacht op hun eigen kanalen en loopt er een online marketingcampagne om nog meer mensen te enthousiasmeren voor Boca Grandi. Dit alles draagt bij aan het realiseren van onze droom.

Social media:
Boca_Grandi 1500+ volgers
Kiteboardschool.nl 28.000+ volgers met maandelijks bereik van +500.000

Website:
Maandelijks 20.000 unieke bezoekers

Financieringsbehoefte:
Om Boca Grandi te realiseren is er een totale financieringsbehoefte van €900.000. Een derde deel komt uit eigen inbreng en achtergestelde leningen. In totaal is er nog €600.000 nodig voor de overname en de verbouwing van Boca Grandi. Hiervan willen wij minimaal €300.000 ophalen met crowdfunding. Halen we dit op, dan kunnen we het overige deel nog lenen bij zakelijke investeerders. Meer achtergrondinformatie vind je terug in ons plan van aanpak.
Het liefst krijgen we met crowdfunding de resterende financieringsbehoefte van €600.000 bij elkaar. Zo wordt Boca Grandi gedragen door een betrokken groep gelijkgestemden. Zo kunnen we het succes delen met de mensen die onderdeel zijn van onze community en (hopelijk) vaak langskomen bij Boca Grandi.

Aflossing en rendement:
Jouw lening wordt binnen 7 jaar afgelost met een jaarlijks rendement van 3% en een totaalrendement van 12,7%. Het eerste jaar is aflossingsvrij, om onszelf de tijd te geven om Boca Grandi op te bouwen. We starten in juni 2023 met aflossen, dit is halverwege ons tweede seizoen. Vanaf dat moment wordt het ingelegde bedrag in 12 halfjaarlijkse termijnen (juni en januari) afgelost.

Naast rente krijg je nog toffe beloningen afhankelijk van de hoogte van je inleg zoals een kaartje voor ons nu al legendarische openingsfeest, een Boca Grandi shirt of een 3 daagse kiteles met de laatste les van kitemaster Roel himself ;-).

Rekenvoorbeeld:
Op basis van een investering van €1000 zien de terugbetalingen er als volgt uit:
01-07-2022: Aflossing: €0, rente: €15
31-12-2022: Aflossing: €0, rente: €15
30-06-2023: Aflossing: €83,33, rente: €15
30-12-2023: Aflossing: €83,33, rente: €13,75
30-06-2024: Aflossing: €83,33, rente: €12,50
30-12-2024: Aflossing: €83,33, rente: €11,25
30-06-2025: Aflossing: €83,33, rente: €10
30-12-2025: Aflossing: €83,33, rente: €8,75
30-06-2026: Aflossing: €83,33, rente: €7,50
30-12-2026: Aflossing: €83,33, rente: €6,25
30-06-2027: Aflossing: €83,33, rente: €5
30-12-2027: Aflossing: €83,33, rente: €3,75
30-06-2028: Aflossing: €83,33, rente: €2,50
30-12-2028: Aflossing: €83,33, rente: €1,25

Inleg: €1000, totale rente is €127,50, dit komt neer op totaalrendement van 12,7%.

Voorverkoop:
Naast de optie om te investeren zijn er mogelijkheden om in de voorverkoop alvast producten en/of diensten te bestellen. Koop bijvoorbeeld alvast horecategoed en krijg een gratis Boca Grandi T-shirt en een fles wijn! Wil je doneren? Kan ook. Kies dan bij voorverkoop voor ‘mijn bijdrage is een gift’.

We hebben ons best gedaan om unieke beloningen voor jullie te bedenken. Maar het aller belangrijkste: Jij bent levenslang founder van deze te gekke plek waar je je altijd thuis zal voelen, een Founder of reedom!
Alle beloningen zijn terug te zien in het investeerproces, door rechts op ‘koop’ of ‘leen’ te klikken.

Waarom crowdfunding:
Boca Grandi moet een plek worden waar onze community tot leven komt en hoe mooi is het om deze droom te starten met een financiering samen met jullie, de community! Wij hebben jullie hulp hard nodig om dit voor elkaar te krijgen. Zonder jullie geen Boca Grandi! Investeer jij mee en word jij onderdeel van onze community?

Wil je nog meer informatie over de investeringsmogelijkheden, Boca Grandi of Roel en Ruben? Download het plan van aanpak, schrijf je via deze link in voor de informatieavond op maandag 22 november of neem contact op via info@bocagrandi.nl.

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
3% rente
Streefbedrag
€ 300.000
Looptijd
7 jaar
Publicatie datum
10 november 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Sport
Ontwikkelfase
Startend
Investeer via CrowdAboutNow
CrowdAboutNow

Over CrowdAboutNow

436 projecten, +/- € 47 miljoen gefinancierd

CrowdAboutNow is opgericht in 2009 en is hiermee een van de eerste crowdfunding-platforms in Nederland. Het platform staat bekend om campagnes met een sociale insteek. Naast leningen- en aandelencampagnes zijn er ook projecten op basis van donaties.

Meer over CrowdAboutNow

Disclaimer: De beschrijving en project-details zijn opgesteld op basis van de plaatsing op CrowdAboutNow. Ben jij eigenaar van dit project en wil je het aanpassen of verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten