Lening - 3% rente

De Smaak van Hier

De Smaak van Hier

De Smaak van Hier is een jong bedrijf dat 100% (h)eerlijke duurzame zuivel onder herkenbaar label lokaal verkoopt. Onze 4 enthousiaste boeren produceren met veel respect voor natuur, milieu, mens en dier. De 24 producten zijn nu in 40 winkels in Brabant te koop. We willen uitbreiden in boeren en verkooppunten zodat meer mensen kunnen genieten van (h)eerlijke zuivel rechtstreeks van de boer.

Lees het verhaal
Investeerderservaringen

Wij zijn De Smaak van Hier
De Smaak van Hier werkt samen met een aantal boerderijen die zuivel produceren en via de korte keten verkopen. De Smaak van Hier is in 2017 ontstaan op de Piet van Meintjeshoeve in Heukelom. Inspiratieboer Rob Denissen en zijn maatje Vincent vonden dat de zuivelketen namelijk eerlijker, duurzamer en lokaler kon. Geen onnodige honderden kilometers slepen met zuivel, maar lokaal consumeren. Dat scheelt CO2 uitstoot. En dat is hoognodig bij de aanpak van het klimaatprobleem.

Maar er is nog meer noodzaak. Dankzij onze aanpak krijgen duurzame boeren een eerlijke prijs voor hun melk en hun zelfgemaakte zuivelproducten. Daarmee krijgen de melkveehouders die investeren in een vitaal platteland, duurzaamheid en een circulaire en natuurinclusieve landbouw ook de financiële beloning die ze verdienen. Bovendien krijgen consumenten de lekkerste zuivel op tafel, gemaakt met de pure passie van de boeren én alles er nog in wat de koe erin gestopt heeft. Natuurlijk zonder toevoegingen van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Da’s niet alleen kei-lekker; zo draagt De Smaak van Hier bij aan blije koeien, blije boeren, blije consumenten en een gezond platteland.

De mensen achter De Smaak van Hier
Het enthousiaste team van De Smaak van Hier heeft alles in zich om er een succes van te maken. We stellen graag aan je voor:

Rob Denissen (50) is inspiratieboer. Hij heeft lang nagedacht over zijn toekomst en de route die hij wil bewandelen. Hij gebruikt de kracht van de natuur in het management van zijn bedrijf en heeft nagedacht over de rol van de moderne boer op het platteland. Zijn filosofie is even helder als eenvoudig. Gelukkige, gezonde en rustige koeien geven niet de meeste, maar wel de lekkerste melk. Bovendien zorgt dit voor een gelukkige en tevreden boer én voor blije consumenten. Ook de natuur vaart er wel bij en dat is een win-win situatie. Rob is het duurzaam geweten én de koeienspecialist van De Smaak van Hier.

Vincent van Rijsewijk (50) is ondernemer met een missie. Als het niet duurzaam of circulair is, begint hij er namelijk niet aan. Na de verkoop van zijn bedrijf in 2017 kreeg hij zijn handen vrij om duurzame start-ups met een missie te gaan ondersteunen. Vincent heeft een hele reeks innovatieve duurzame initiatieven op zijn naam staan. Dat leverde hem ondermeer een plaatsje op in de Duurzame 100 van Trouw én twee maal een notering in de Top 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. Vincent is het creatieve (concepten)brein bij De Smaak van Hier.

Stijn Bax (52) heeft als voormalig accountant met name zijn sporen verdiend als financiële topman (CFO) bij een retailketen met meer dan 1.300 vestigingen in Europa. Na de verkoop van dit bedrijf helpt hij bedrijven, naast zijn rol als investeerder, met het realiseren van groei en het op orde krijgen van de financiën, ICT en backoffice omgeving. Deze rol vervult hij nu ook vol overtuiging bij De Smaak van Hier.

Evelien Vromans (46) en Rowena de Weert (23) zijn onze Heldinnen in het Veld. Met flair en verve werven ze nieuwe verkooppunten voor onze zuivel en onderhouden ze alle contacten met bestaande afnemers. Ze zijn supercreatief en dat is terug te zien in al die vrolijke en informatieve social media posts die ze verzorgen en in de slimme en effectieve marketingcampagnes.

Wilfried de Laure (57) is onze sympathieke chauffeur die ervoor zorgt dat al ons lekkers op tijd op de goede plaats komt.

Hier staan wij voor
Behalve verduurzaming vinden we transparantie ook heel belangrijk. Consumenten mogen weten waar de zuivel vandaan komt. Sterker nog, zo wordt de verduurzaming van de landbouw ook bij een breed publiek zichtbaar.
· De zuivel in de fles is afkomstig van de boerderij wiens plaatsnaam op de verpakking staat. Op het etiket staat verder het silhouet van de boer(in) en een pentekening van de boerderij. Op deze manier kun je elke boer zelf opzoeken en vinden.

· De zuivelproducten worden gemaakt zonder vermenging van de melkstromen met alle voedingsstoffen er nog in die de koe erin gestopt heeft. En natuurlijk zonder toevoeging van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

· De Smaak van Hier heeft een overzichtelijk, uitgebreid en zeer smakelijk collectie. Daarbij heeft iedere boer zijn of haar eigen specialisatie in de diverse producten.

· De Smaak van Hier collectie bestaat uit diverse melkdranken, yoghurts, vla’s en papsoorten, kwarkproducten en luxe desserts. De totale collectie komt momenteel tot stand door de samenwerking van vier melkveehouders uit Bladel, Heukelom, Raamsdonk en Reek.

· De Smaak van Hier verzorgt alle logistieke en verkoop- en marketingactiviteiten voor de aangesloten boeren. Zo komen we gezamenlijk tot een gewaardeerde, toekomstbestendige korte keten.

· Op deze manier ontvangen de deelnemende boeren een eerlijke prijs voor de melk die ze onder de vlag van De Smaak van Hier produceren, biedt de retailer lokale meerwaarde aan haar klanten én kan de consument genieten van lokale eerlijke gezonde en duurzame zuivel. Dat is winst in de hele keten.

Ons plan
Het concept van De Smaak van Hier slaat aan in de markt en we willen nog meer impact maken. We willen doorgroeien van start-up naar scale-up. Concreet betekent dit dat we van Midden-Brabant op willen schalen naar andere delen van Nederland. Het concept heeft zich bewezen en wordt gewaardeerd door boeren, retailers en consumenten. De fase van opschaling is aangebroken, waardoor meer duurzame boeren aan kunnen sluiten en hun zuivel op professionele wijze lokaal op de markt kunnen brengen. De Smaak van Hier ondersteunt ze daarbij met het vinden van verkooppunten, de logistiek en marketing. Daardoor kunnen de boeren blijven doen waar ze het beste in zijn, namelijk boeren! Zo maken we ons lokaal concept toegankelijk voor iedereen, zodat we bij minimaal 50.000 huishoudens één keer per week de lekkerst op tafel zijn. Samen bouwen we een herkenbaar merk dat overal herkend gaat worden.

Hier staan we nu
Na een hele kleinschalige opstart in 2017 en 2018 hebben zijn we in 2019 een ‘Proof of concept’ gestart. Hierbij hebben we het concept uitgebreid getest bij een aantal verkooppunten. We hebben keuzes gemaakt in het assortiment, de prijsstelling, etikettering, online vind- en zichtbaarheid en type verkooppunten. Tevens is er geïnvesteerd in een eigen koelwagen (onze melkbus) en een grotere koelcel. Samen met onze klanten gaan we voor 100% eerlijk. In 2019 is de omzet verdubbeld en in 2020 verdriedubbeld. In 2021 verkopen we ruim 100.000 producten.

Rob Denissen is de pioniersboer van De Smaak van Hier. Inmiddels zijn de Brabantse boeren Joost, Dirk en onze Bladelse boerin Leonie ook aangesloten bij De Smaak -familie.

Dit gaan we doen met je investering
De financiering wordt ingezet om het succesvolle concept uit te rollen over een groter gebied. Met een bedrag van € 200.000 kunnen we een aantal nieuwe boeren laten aansluiten en dankzij een uitbreiding van ons verkoopteam verkooppunten in de Zuidelijke provincies gaan bedienen. Bovendien kunnen we dan uitbreiden in koelcapaciteit, waardoor we de logistiek slimmer en efficiënter kunnen gaan regelen. We kunnen dan groeien tot een afzet van circa 1,7 miljoen producten per jaar.

Met een investering van € 250.000 dan wordt het nog mooier. Dan kunnen we nog twee duurzame boeren laten aansluiten én kunnen we qua afzet opschuiven richting Midden Nederland. We groeien dan naar een afzet van circa 2,2 miljoen flessen (h)eerlijke zuivel per jaar. Bereiken we € 300.000 dan maken we nog meer impact. Dankzij een extra logistieke hub, kunnen toewerken naar een landelijk dekking. Natuurlijk horen daar ook extra boeren en een uitbreiding van het team bij om tot de verkoop van zo’n 2,5 miljoen producten per jaar te komen.

(H)eerlijke beloningen
Het lijkt ons te gek om samen met jullie onze plannen te realiseren. Jij kunt meebouwen aan een duurzame en eerlijke zuivelketen door ons een bedrag te lenen. Je ontvangt jaarlijks 3% rente. Na twee jaar start de aflossing in 13 termijnen van drie maanden. Maar naast de rente hebben we nog leukere beloningen voor je in petto.

Smaaksupporter
€ 500
1. Een plekje op de online Wall of Taste
2. Originele De Smaak van Hier-tas en een authentieke flessenlikker
3. Rendement op je investering in de vorm van rente

Smaakfan
€ 1.000
1. Rondleiding over een boerderij met uitleg van de boer met een hapje en een drankje.
2. Een plekje op de online Wall of Taste
3. Originele De Smaak van Hier-tas en een authentieke flessenlikker
4. Rendement op je investering in de vorm van rente

Smaakkanjer
€ 2.500
1. Rondleiding over een boerderij met uitleg van de boer met een hapje en een drankje.
2. Een plekje op de online Wall of Taste
3. Originele De Smaak van Hier-tas en een authentieke flessenlikker
4. Boerenpicknick met kinderactiviteiten bij Piet van Meintjeshoeve (4 personen), inclusief proeverij
5. Rendement op je investering in de vorm van rente

Smaaktopper
€ 5.000
1. Rondleiding over een boerderij met uitleg van de boer met een hapje en een drankje.
2. Een plekje op de online Wall of Taste
3. Originele De Smaak van Hier-tas en een authentieke flessenlikker.
4. Boerenpicknick met kinderactiviteiten bij Piet van Meintjeshoeve (4 personen), inclusief proeverij
5. 2 x Jaarlijks pakket met zuivelproducten van De Smaak van Hier zolang de lening loopt
6. Rendement op je investering in de vorm van rente

Smaakheld
€ 10.000
1. Rondleiding over een boerderij met uitleg van de boer met een hapje en een drankje.
2. Een plekje op de online Wall of Taste
3. Originele De Smaak van Hier-tas en een authentieke flessenlikker
4. Boerenpicknick met kinderactiviteiten bij Piet van Meintjeshoeve (4 personen), inclusief proeverij
5. 4 x Jaarlijks pakket met zuivelproducten van De Smaak van Hier zolang de lening loopt
6. Deelname aan workshop ‘Koken en bakken met zuivel’ olv professionele koks, inclusief recepten met onze zuivel
7. Rendement op je investering in de vorm van rente

Smaakbaas
€ 25.000
1. Rondleiding over een boerderij met uitleg van de boer met een hapje en een drankje.
2. Een plekje op de online Wall of Taste
3. Originele De Smaak van Hier-tas en een authentieke flessenlikker
4. Boerenpicknick met kinderactiviteiten bij Piet van Meintjeshoeve (4 personen), inclusief proeverij
5. 6x Jaarlijks pakket met zuivelproducten van De Smaak van Hier zolang de lening loopt
6. Deelname aan workshop ‘Koken en bakken met zuivel’ olv professionele koks, inclusief recepten met onze zuivel
7. Lid van de Businessclub van De Smaak van Hier met een exclusieve proeverij van nieuwe en bestaande producten incl. lunch bij Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven
8. Rendement op je investering in de vorm van rente

Onze Smaak!
Doe mee, want met jouw bijdrage maken we de zuivelketen eerlijker en duurzamer. Da’s heerlijk voor boer, koe, platteland en consument. Zo wordt ‘De Smaak van Hier’ niet alleen ‘De Smaak van Jou’, maar ook ‘De Smaak van Ons’!

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
3% rente
Streefbedrag
€ 200.000
Looptijd
5 jaar
Publicatie datum
13 oktober 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Agrarisch
Ontwikkelfase
Volwassen
Investeer via Crowdaboutnow
Crowdaboutnow

Over Crowdaboutnow

369 projecten, +/- € 43 miljoen gefinancierd

Een plan moet niet afhankelijk zijn van het oordeel van één partij met veel geld. CrowdAboutNow stelt je in staat zelf te bepalen welke plannen…

Meer over Crowdaboutnow

Disclaimer: De beschrijving en project details zijn letterlijk overgenomen van Crowdaboutnow en zijn (eventueel) gecorrigeerd voor persoonsgevens. De redactie van Crowdfundmarkt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten