Lening - 8% rente

DIRVEN urban stay, bar & foodshop B.V.

DIRVEN urban stay, bar & foodshop B.V.

Hans en Sandra Snoeijen zijn in hart en nieren ondernemer. Zo exploiteert Hans al jaren zijn onderneming RiGOUREUS waarbij hij concepten ontwikkelt voor hospitality, retail, workspace en residentiële projecten. Sandra exploiteert al jaren succesvol de modezaak Sonar in het centrum van Eindhoven. De ondernemers hebben nu de mogelijkheid gekregen om een hotel inclusief restaurant (ookwel een hippe herberg genoemd door ondernemers) te openen in het centrum van Eindhoven. Voor de afbouw en opstartkosten zijn de ondernemers op zoek naar een aanvullende financiering.
Er wordt een lineaire lening van € 200.000,- verstrekt met een looptijd van 60 maanden, waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij en een vaste rente van 8,0% per jaar. De rente en aflossing worden maandelijks geïncasseerd en doorbetaald aan de investeerders.
Financieringsbehoefte

Inrichting Bar & Foodshop € 210.000
Opstartkosten € 50.000
Totaal € 260.000
Eigen inbreng € 60.000
Collin Direct € 200.000
Risico

Zekerheden en voorwaarden
De debiteuren voor de financiering zijn:
DIRVEN urban stay, bar & foodshop B.V.
DIRVEN urban beheer B.V.
De (huidige en toekomstige) roerende zaken van DIRVEN urban stay, bar & foodshop B.V. en DIRVEN urban beheer B.V. worden verpand aan de investeerders van Collin Crowdfund.
Er wordt een tweede hypothecaire inschrijving ter hoogte van € 200.000,- op het woonhuis aan de Fazantlaan 4, 5595BE te Leende (kadastraal bekend als sectie F, nummer 1260 te Leende) verkregen ten behoeve van de investeerders van Collin Crowdfund. Het woonhuis is voorbelast met een eerste hypothecaire inschrijving van € 900.000,- en openstaande schuld van € 900.000,-. Op basis van een recent taxatierapport met waardepeildatum 08-06-2021 heeft het onderpand een marktwaarde van € 989.000,- in verhuurde staat en een marktwaarde van € 1.100.000,- vrij van verhuur. Momenteel wordt het onderpand (voor korte periode) verhuurd, aangezien Hans en Sandra gaan wonen in het appartement in het hotel.
De heer J.A.A.H.M. Snoeijen en mevrouw S.M. Snoeijen – Sleutjes geven een gezamenlijke persoonlijke borgstelling af ter hoogte van € 200.000,-. De waarde van de borgstelling beperkt zich momenteel tot de overwaarde op het woonhuis en is voor ongeveer de helft materieel.
Dun & Bradstreet
Collin Crowdfund werkt samen met het onafhankelijke creditratingbureau Dun & Bradstreet. De kwalificatie van Dun & Bradstreet wordt gebruikt als voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te bepalen. De score voor DIRVEN urban stay, bar & foodshop B.V. is Verhoogd risico. De score voor DIRVEN urban beheer B.V. is Laag risico. Voor deze aanvraag kwalificeren we de score Verhoogd risico.
Collin Credit Score
De Collin Credit Score is een gewogen risico gebaseerd op een mix van afloscapaciteit, solvabiliteit en zekerheden. Er is bij beoordeling gebruik gemaakt van de prognose cijfers van DIRVEN urban stay, bar & foodshop B.V. De overall Collin Credit Score is Voldoende.
Invloed corona
Met betrekking tot de invloed van corona geeft de ondernemer het volgende aan: “Momenteel zijn er als gevolg van corona minder zakelijke boekingen. Er wordt namelijk nog veel thuisgewerkt, citytrips daarentegen zijn momenteel erg populair.”.
Toelichting jaarcijfers
De financiering bij Collin Crowdfund wordt volledig aangewend voor de afbouw van het restaurant (Bar & Foodshop). De ondernemers hebben samen met de pandeigenaar al veel geïnvesteerd in het hotelgedeelte. Voorheen was het pand een kantoorgebouw en er hebben dus diverse aanpassingen plaatsgevonden om het geschikt te maken als hotel. De ondernemers hadden voorafgaand aan deze financiering dus al € 240.000,- zelf gefinancierd.

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
8% rente
Streefbedrag
€ 200.000
Looptijd
5 jaar
Publicatie datum
11 oktober 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Horeca
Ontwikkelfase
Startend
Investeer via Collin Crowdfund
Collin Crowdfund

Over Collin Crowdfund

1.376 projecten, +/- € 323 miljoen gefinancierd

Collin Crowdfund – dat verwijst naar collectief investeren – is opgericht in 2014 en focust zich op leningsaanvragen uit het midden- en kleinbedrijf. Met een…

Meer over Collin Crowdfund

Disclaimer: De beschrijving en project details zijn letterlijk overgenomen van Collin Crowdfund en zijn (eventueel) gecorrigeerd voor persoonsgevens. De redactie van Crowdfundmarkt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten