Lening - 3% rente

Green Blade

Green Blade

Met Green Blade vervangen we de plastic scheermesjes die we al een tijdje kennen voor scheermesjes van aluminium. Wij leveren kwalitatief betere scheermessen waar geen plastic in verwerkt is. Met het abonnement zorgen we dat je automatisch nieuwe mesjes krijgt opgestuurd, zodat je nooit meer met botte scheermesjes zit opgezadeld.

Lees het verhaal
Investeerderservaringen

Help mee aan een wereld met minder plastic door ook te gaan scheren met Green Blade!
Met Green Blade vervangen we de plastic scheermesjes die we al een tijdje kennen voor scheermesjes van aluminium. Wij leveren kwalitatief betere scheermessen waar geen plastic in verwerkt is. Met het abonnement zorgen we dat je automatisch nieuwe mesjes krijgt opgestuurd, zodat je nooit meer met botte scheermesjes zit opgezadeld. Fijn voor jou, én voor de planeet!

Het Green Blade verhaal
Tijdens mijn duikvakanties valt me iedere keer weer op hoeveel plastic afval er op stranden en in de zee rondzwerft. Als je je hierin verdiept kom je erachter hoe serieus dit probleem is. Er zijn veel initiatieven om het gigantische plastic verbruik tegen te gaan, maar we kunnen in de basis nog veel meer doen. Ik geloof niet in het recyclen van plastic, maar in het minder gebruiken van plastic, vanaf het begin.

Mijn naam is Marnix Reijntjes. Ik ben al 11 jaar internet ondernemer. Door de jaren heen heb ik vele projecten gestart en merk ik dat ik steeds meer een duurzame kant op word getrokken. Het idee om een onderneming te starten met als doel het verduurzamen van onze levensstijl zit al een tijdje in mijn hoofd. Na het zien van de zoveelste reclame van een scheermessen abonnement, volledig gemaakt van plastic, had ik het perfecte product gevonden. Er moet een volledig plasticvrij alternatief voor het scheren komen.

Het is eigenlijk absurd dat een necessity, dagelijks scheren, nog steeds met plastic wegwerpproducten wordt gedaan. Scheerproducten lenen zich bij uitstek uitstekend voor het gebruik van duurzame materialen, zoals bijvoorbeeld aluminium.

Oké dus toen was er een doel: bedenk een plasticvrij scheer alternatief.

In mijn zoektocht naar het juiste product van het juiste materiaal ben ik het aluminium scheermes tegengekomen. In de kleur groen. De naam Green Blade was in een paar minuten bedacht. Na het testen van de eerste samples heb ik de eerste voorraad scheermessen besteld die op de trein naar Nederland is gezet.

Het doel van Green Blade
Het achterliggende doel van Green Blade is om mensen ervan bewust te maken dat er alternatieven zijn voor de plastic producten die ze dagelijks gebruiken. Ik geloof dat het recyclen van plastic niet de kant is die we op moeten gaan. We moeten voor zo veel mogelijk producten stoppen met het gebruiken van plastic. Hoe meer mensen zich hiervan bewust worden, hoe beter. Door zo veel mogelijk mensen gebruik te laten maken van Green Blade kunnen we dit doel bereiken. En door met z’n allen Green Blade te gebruiken besparen we ook nog eens bergen plastic.

Het product
De scheermessen van Green Blade zijn gemaakt van recyclebaar aluminium en dus volledig vrij van plastic. De scheermessen worden verstuurd in een verpakking die is gemaakt van gerecycled karton en past gewoon door je brievenbus. Hierdoor kunnen de pakketjes als briefpost worden verstuurd, een duurzame manier van bezorgen ten opzichte van pakketpost.

De producten van Green Blade zijn gebaseerd op scheertechnieken die we al tientallen jaren gebruiken en zijn geschikt voor mannen én vrouwen. Met een abonnement van Green Blade ben je er zeker van dat je nooit meer met botte mesjes scheert en door de beveiliging op de scheermeshouder hoef je niet bang te zijn om jezelf te snijden. Dankzij het stevige aluminium gaan de scheermeshouders langer mee dan de plastic alternatieven. En daarnaast zijn de kosten van een Green Blade abonnement lager dan die van plastic abonnementen.

Aluminium versus plastic
Plastic wordt veel gebruikt in verschillende dagelijkse benodigdheden, maar er wordt niet rekening gehouden met de langetermijnimpact op het milieu van plastic voor eenmalig gebruik. Als je kijkt naar de milieu-impact van plastic versus aluminium, is plastic veel schadelijker voor het milieu. Het duurzame alternatief voor plastic is aluminium. Aluminium is bestand tegen langdurig gebruik en is perfect om eindeloos te worden gerecycled. 75% van het aluminium dat ooit is gemaakt is nog steeds in gebruik.

Aluminium is een metaal dat licht en goed te vormen is, maar ook erg sterk. Vanwege deze eigenschappen kan aluminium worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan producten van te maken, dus ook scheermessen!

Aluminium is oneindig recyclebaar (wat betekent dat het zijn kwaliteit niet verliest wanneer het wordt gerecycled, in tegenstelling tot plastic) en het recyclen van aluminium bespaart meer dan 90% van de energie die nodig is om nieuw aluminium te maken. Terwijl veel kunststoffen die tegenwoordig worden gebruikt, helemaal niet kunnen worden gerecycled, omdat ze moeilijk te scheiden zijn. En wanneer ze worden gerecycled, verliezen ze hun kwaliteit en blijven ze in kwaliteit achteruitgaan totdat ze niet meer kunnen worden gerecycled. Daarom is het gebruik van aluminium een ​​veel duurzamer alternatief voor plastic.

Waar staat Green Blade nu?
Om Green Blade te laten slagen is klanttevredenheid het belangrijkste. Het product is goed. Nu moet de rest van de service ook kloppen. De Green Blade website staat online en is ready to rumble. De website is gekoppeld aan een voorraadsysteem. Op het moment dat er een abonnement wordt afgesloten wordt er automatisch een verzending klaargezet. Aan het einde van de dag worden alle pakketjes verzameld en meegegeven aan de vervoerder. Hiervoor zijn goede afspraken gemaakt met PostNL. Het idee is om de eerste bestelling binnen 1-2 werkdagen te bezorgen, maar deze druk ligt niet bij de vervolgbestellingen wat enorm scheelt in de verzendkosten.

Mensen die een abonnement hebben kunnen inloggen in de website en desgewenst hun abonnement zelf aanpassen. Ontvang je maandelijks te veel mesjes? Dan kun je het aantal mesjes per maand verlagen. Heb je toch niet voldoende mesjes, of besluit je huisgenoot ook dat Green Blade heel handig is? Dan kun je het aantal mesjes per maand in een aantal klikken verhogen. Ook tijdelijk pauzeren of opzeggen zijn opties die klanten direct zelf kunnen regelen.

Wanneer kunnen we starten?
Ik heb zelf geïnvesteerd in de website en de eerste voorraad van 500 scheermessen staat momenteel op de trein naar Nederland. Maar om ervoor te zorgen dat iedereen straks weet wat Green Blade is en om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen Green Blade gaan gebruiken moeten we exposure hebben. Hiervoor is naast mijn eigen investering een marketing budget van €25.000 opgesteld. Deze campagne op Crowd About Now is volledig gericht op het ophalen van het marketing budget. De opbrengsten die uit de sales van het eerste jaar vloeien zullen tevens worden gebruikt om de nieuwe voorraad van komend jaar aan te schaffen.

Wat ga ik doen met €25.000
Green Blade werkt samen met een marketing team in Amsterdam, Wildgroei. Met Wildgroei hebben we een online campagne bedacht om op social media een doelgroep te creëren. Uiteindelijk kunnen we zo veel mensen bereiken en ze overtuigen om voor een Green Blade abonnement te kiezen.

Een deel van het marketing budget is opgesteld voor het maken van online content en er moeten online campagnes worden ingesteld en bijgehouden. Hierbij helpt Wildgroei. Uiteindelijk draaien de online campagnes op advertenties bij de bekende social media kanalen. Het overgrote deel van het budget wordt besteed aan de kosten deze advertenties. Met het minimale bedrag van €25.000 kan ik de eerste zes maanden overbruggen. Er is een maximum budget can €40.000 opgesteld om na de eerste zes maanden de marketing op te schalen. Tevens kan dit budget deels worden gebruikt om nieuwe voorraad producten in te kopen.

Hoe kun jij helpen en wat krijg je er voor terug?
Je kunt mij op twee manieren helpen:

Voorverkoop – Door alvast een abonnement voor langere tijd af te sluiten kan ik de opbrengsten direct gebruiken om te investeren in de marketing. Jij mag als eerste Green Blade gebruiken en omdat je een abonnement voor langere tijd afsluit krijg je een korting.
Lening – Je kunt ook in mij investeren door mij een bedrag te lenen. Op deze lening ontvang je een rente van 3% met een looptijd van drie jaar. Daarnaast ontvang je gratis een Green Blade abonnement en zijn er nog een paar andere leuke beloningen bedacht.

Door ervoor te kiezen om mij te supporten via voorverkoop word jij de trotse eigenaar van een eerste Green Blade scheermes. Door in mij te investeren krijg je ook een Green Blade abonnement en krijg je een rendement op je investering. Dat is natuurlijk al fantastisch, maar naast deze beloningen draag je natuurlijk ook bij aan het algehele doel van Green Blade, een wereld met minder plastic!

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
3% rente
Streefbedrag
€ 25.000
Looptijd
3 jaar
Publicatie datum
5 oktober 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Detailhandel
Ontwikkelfase
Startend
Investeer via Crowdaboutnow
Crowdaboutnow

Over Crowdaboutnow

369 projecten, +/- € 43 miljoen gefinancierd

Een plan moet niet afhankelijk zijn van het oordeel van één partij met veel geld. CrowdAboutNow stelt je in staat zelf te bepalen welke plannen…

Meer over Crowdaboutnow

Disclaimer: De beschrijving en project details zijn letterlijk overgenomen van Crowdaboutnow en zijn (eventueel) gecorrigeerd voor persoonsgevens. De redactie van Crowdfundmarkt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten