Geldvoorelkaar

Lening - 3% rente

Gustatory

Gustatory

Even voorstellen, mijn naam is Hans Priems, 55 jaar, vader van 4 kinderen en woonachtig in Tilburg. Na vele jaren in de horeca te hebben gewerkt en de afgelopen jaren werkzaam te zijn geweest in de reclamewereld heb ik nu de mogelijkheid om een mooie chocolaterie/delicatessenwinkel te beginnen. Dit wordt in Oisterwijk een winkel op topniveau en om dit te realiseren heb ik jullie steun nodig.

Lees het verhaal
Investeerderservaringen

Wie ben ik?

Het is even stil geweest rondom mij (Hans Priems, 55 jaar man van Christel en vader van 3 dochters en 1 zoon) afgelopen 1 1/2 jaar, corona en een kaakoperatie waren hier o.a. debit aan. In deze periode heb ik goed na kunnen denken wat ik de komende jaren nog echt wilde. Op mijn pad kwam de mogelijkheid om een mooie zaak te beginnen in allerlei delicatessen. Na vele bezichtigingen zijn we terecht gekomen in Oisterwijk aan de Gemullehoekenweg 11. Het is een mooie winkelruimte van 150 m2 verkoopoppervlakte en 40 m2 magazijn/keuken.

Het eerste idee was om een goede ijssalon en chocolaterie met lunchroom te beginnen, echter duurde het langer voordat we een aannemer hadden gevonden die de verbouwing kon uitvoeren. In deze extra tijd die we hadden gekregen hebben we nogmaals goed gekeken naar het assortiment en behoefte in Oisterwijk e.o.. Door goed te sparren met leveranciers en inwoners van Oisterwijk heeft dit dus geresulteerd in een aangepast en uniek concept waar de beste leveranciers en mooiste merken samenkomen in een sfeervol ingerichte winkel. Gustatory (smaak in het Italiaans) is de naam die we aan de winkel hebben gegeven. Een winkel met 150 m2 verkoopruimte waar alleen maar topproducten samenkomen van over de hele wereld.

Om je een idee te geven wat het assortiment gaat worden zie je hieronder een overzicht.

Bonbons en chocolade
Onze bonbons en chocolades komen van de beste chocolatiers uit Nederland en Italie. We brengen de sterren terug naar Oisterwijk met het mooie assortiment sterrenbonbons van meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van La-Feve uit Maastricht. Uit Italie bestaat sinds 1878 Venchi, hiervan voeren we ruim 20 soorten heerlijke klassiek verpakte bonbons die men zelf kan pakken en afwegen. Sinds 20 jaar maakt Banketbakkerij Lentz uit Rijswijk 20 soorten slagroomtruffels welke ook bij ons verkrijgbaar zijn. Verder hebben we nog andere heerlijke bonbons en chocoladeproducten.

Wijnen
Wie iets te vieren heeft kan een keus maken uit meer dan 25 verschillende champagnes o.a. de topmerken Krug, Moet & Chandon en diverse champagnes van kleinere champagnehuizen. Naast deze mooie champagnes hebben we ook hele mooie wijnen o.a. uit Sicilië de wijnen van Pellegrino, uit Sardinië Sella & Mosca, uit Zuid Afrika Mooiplaas, uit Israel Yarden en uit Frankrijk Lorgeril.

Oesters
The World of Oysters uit Yerseke heeft de een samenwerkingsverband met andere oesterkwekers uit Frankrijk, Portugal en Ierland. Dit samenwerkingsverband heeft geresulteerd in een aanbod van de beste Oesters, 12 soorten oesters zijn straks verkrijgbaar.

Kaviaar
Er wordt veel waarde gehecht aan de natuur en het voortbestaan van de steur. Daarom is Doyy kaviaar afkomstig van de beste aquacultuur kwekerijen en soorten, waarbij de leefomgeving en natuurlijke habitat van de steur volledig is nagebootst.

Noten
De Notenfabriek uit Utrecht brandt de lekkerste noten en heeft heerlijke gedroogde groenten, hier is een selectie gemaakt van 18 soorten, welke voorzien worden van onze eigen etiketten.

Ganzenlever & truffel
Onze ganzenlever producten is een verzameling van het beste uit Frankrijk, België en Duitsland. Ook de truffel producten komen uit verschillende landen.

Thee & koffie
Een uitgebreide selectie losse thee in blikken of stazakken voor ieder moment van de dag en vers gebrande koffiebonen welke speciaal voor ons gebrand en verpakt worden. Bij een goede en lekkere kop thee of koffie hoort een lekker koekje, je hebt een uitgebreide keus uit Macarons, canolli’s en biscotti’s.

Accessoires
Voor mooie glazen, koffie- en theeaccessoires, warmhoudbekers, stolpen en nog meer kado’s en accessoires van topmerken kun je ook bij ons terecht.

En zo kunnen we nog even doorgaan maar ik denk dat je een goed beeld hebt welke mooie producten we aan gaan bieden en we zijn dan ook erg trots op en blij met deze selectie van producten en leveranciers die het vertrouwen in ons hebben en ons deze mogelijk bieden om dit allemaal onder een dak aan te kunnen bieden exclusief voor Oisterwijk e.o.. Om extra uitleg te kunnen geven van onze producten kan men ook een afspraak maken voor personal shopping. Ook gaan we exclusieve masterclasses verzorgen van de verschillende producten en combinaties ervan. De masterclasses worden o.a. gegeven door een vinoloog, chocolatier, kaviaar kweker, Oesterkweker, Barista, theesommelier, specialist in Bean to Bar.

Wat is het plan?

Doordat we uiteindelijk terecht gekomen zijn op Gemullehoekenweg 11 in Oisterwijk met een verkoopoppervlakte van maar liefst 150 m2, en dat we hebben moeten wachten voordat we met een aannemer aan de slag konden hebben we de begroting aan moeten passen. Op dit moment zitten we volop in de verbouwing, alles moet opnieuw: elk draadje, elke leiding van vloer, wand tot plafond. We willen in het laatste weekend van november open. Door de huidige marktomstandigheden in de bouw en toelevering van o.a. koeling en inventaris die alles duurder maken, en het ruime assortiment hebben we jouw hulp nodig om de begroting rond te krijgen en daadwerkelijk ruim voor de feestdagen open te kunnen. Doordat alles wat langer geduurd heeft en we steeds dichter bij de feestdagen komen en de vele positieve reacties lijkt het me te gek om dit samen met jullie voor elkaar te krijgen. We hebben nog maar enkele weken te gaan, en vele producten zijn reeds onderweg.

Waar staan we nu?
Hierbij even duidelijk waar we nu staan:

1. Volop bezig met de verbouwing van het pand.
2. Puntjes op de i aan het zetten qua assortiment.
3. Volop bezig met een informatieve website.
4. Mediacampagne klaar aan het zetten.
5. Profiel van werknemers aan het maken en werven werknemers.
6. Opzetten Crowdfunding om dit allemaal zonder concessies te kunnen verwezenlijken!

Waar gaan we de financiering voor gebruiken?
De verbouwing van het pand wordt volledig uit eigen middelen betaald, ook een deel van de inventaris.
Waar hebben we jouw lening en/of voorverkoop dan voor nodig in willekeurige volgorde en deels afhankelijk van opgehaald bedrag:

1. Deel inventaris/apparatuur
2. Deel voorraad financiering.
3. Marketing campagne om snel naamsbekendheid te krijgen.
4. Verpakkingen.
5. Kassasysteem.
6. Aanloopkosten.
7. Bedrijfskleding.
8. Bedrijfswagen voor bezorging.
9. Gave gevelreclame.
10. Terrasinrichting.

We kunnen over enkele weken open als ik minimaal € 80.000,00 ophaal voor het laatste deel van de koelingen en inrichting en om een supermooi assortiment te kunnen bieden en voldoende voorraad voor de feestdagen. Halen we nog meer op kunnen we o.a. binnen en buiten zitplaatsen realiseren, bedrijfswagen aanschaffen, een gave eigen verpakkingslijn ontwikkeld en verdere uitbreiding van de koel en vriesruimte.

Hoe kan je helpen en wat krijg je ervoor terug?
Jouw investering maakt mijn droom waar en bied jouw de mogelijkheid om (dicht bij huis) in onze winkel de mooiste en lekkerste producten te kopen met korting. Je kunt al investeren vanaf € 500,00
Daarnaast bieden we je:

1. Bij een lening: een rente aan van 3% op jaarbasis met een looptijd van 5 jaar waarvan 1e jaar aflossingsvrij om liquiditeit op te bouwen,
Daarnaast hebben we afhankelijk van de hoogte van je inleg verschillende extra’s iedereen krijgt gedurende de looptijd 10% korting op hun persoonlijke aankopen, tot exclusieve masterclasses voor 6 personen. Zie overzicht.

investering vanaf € 500,00
10% korting op al je persoonlijke aankopen zolang de lening loopt.

investering vanaf € 1.000,00
10% korting op al je persoonlijke aankopen + met de kerstdagen een mooie doos kerstchocolade zolang de lening loopt.

investering vanaf € 2.500,00
10% korting op al je persoonlijke aankopen + met de kerstdagen een luxe box t.w.v. 100,00 zolang de lening loopt.

investering vanaf € 5.000,00
10% korting op al je persoonlijke aankopen + met de kerstdagen een luxe box t.w.v. 250,00 zolang de lening loopt.
+ eenmalige deelname aan een masterclass naar keuze voor 2 personen.

investering vanaf € 10.000,00
10% korting op al je persoonlijke aankopen + met de kerstdagen een luxe box t.w.v. 250,00 zolang de lening loopt.
+ eenmalige deelname aan een privé masterclass naar keuze voor 6 personen.

2. Bij voorverkoop: 10% extra tegoed op de waarde van de tegoedbon, je kunt al een bon kopen vanaf € 100,00.

Doe mee met de campagne en zorg er samen met mij voor dat Oisterwijk een prachtige delicatessenzaak rijker wordt! Wil je meer weten? Neem dan even contact met mij op via hans@familiepriems.nl.

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
3% rente
Streefbedrag
€ 80.000
Looptijd
5 jaar
Publicatie datum
25 november 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Detailhandel
Ontwikkelfase
Startend
Investeer via CrowdAboutNow
CrowdAboutNow

Over CrowdAboutNow

436 projecten, +/- € 47 miljoen gefinancierd

CrowdAboutNow is opgericht in 2009 en is hiermee een van de eerste crowdfunding-platforms in Nederland. Het platform staat bekend om campagnes met een sociale insteek. Naast leningen- en aandelencampagnes zijn er ook projecten op basis van donaties.

Meer over CrowdAboutNow

Disclaimer: De beschrijving en project-details zijn opgesteld op basis van de plaatsing op CrowdAboutNow. Ben jij eigenaar van dit project en wil je het aanpassen of verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten