Geldvoorelkaar

Lening - 7,5% rente

ms Mila

ms Mila

De onderneming:Stephan Meijer (1971) vaart al vele jaren als schipper op diverse schepen, zowel als eigenaar of voor opdrachtgevers. Met de aankoop van de ms Mila wil hij weer verder als ondernemer/eigenaar. De vaaractiviteiten richten zich voornamelijk op het vervoeren van (nat of spuit) zand en grind in Nederland.

Samenvatting:

Gezonde exploitatiemogelijkheden in samenwerking met gespecialiseerde bevrachter, die ook een bevrachterslening geeft.
LTV bij begin is 93% marktwaarde. De prognose is conservatief en geeft een bescheiden winst aan; de cashflow lijkt voldoende maar de solvabiliteit blijft mager.
Ervaren schipper
De risico’s worden voor de investeerders op een acceptabel niveau afgedekt in lijn met de afgegeven risicoclassificatie.

Het Doelbedrag is € 555.500

Het betreft een geldlening met lineaire aflossing gedekt door o.a. een eerste hypotheek op de ms Mila. De lening heeft een looptijd van 5 jaar (o.b.v. een aflossingsschema van 10 jaar). De rente is 7,5% per jaar. De lening voorziet tijdens de hele looptijd in een te ontvangen maandbedrag dat bestaat uit rente en aflossing. De lening zal gedeeltelijk afgelost worden gedurende de looptijd en na 5 jaar zal de leningnemer het pro-resto nog uitstaande bedrag van € 284.144 herfinancieren of ineens aflossen.

Financiële onderbouwing:Het bedrijfsplan is gebaseerd op een omzet van ca. € 300.000 op jaarbasis. Deze prognose geeft voldoende dekking voor de aflossingen en ruimte voor eventueel extra onderhoud en vervangingen aan boord mede gelet op de leeftijd van het schip. Voor de financieringsopzet geeft de derden leningen (bevrachter en verkoper) van €65.000 comfort, naast de eigen inbreng van €10.000. De ‘loan-to-value’ (LTV) van de financiering is bij aanvang 93% op basis van de koopprijs, en lager op basis van het taxatierapport.

Risicoclassificatie: !CP B3Belangrijke overwegingen die bij de bepaling van de risicoclassificatie zijn meegenomen:

Omgevingsfactoren: -Binnenvaart krimpt, vooruitzichten zijn matig. Noodzaak tot vergroenen.

Bedrijfs- en financiële risico’s:- LTV bij begin is 93% marktwaarde. De prognose is conservatief en geeft een bescheiden winst aan; de cashflow lijkt voldoende maar de solvabiliteit blijft mager.

Management /Transparantie: – Schipper met ervaring

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
7,5% rente
Streefbedrag
€ 555.500
Looptijd
5 jaar
Publicatie datum
26 november 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Internationaal
Investeringsdoel
Objectfinanciering
Branche
Transport
Ontwikkelfase
Groei
Investeer via Crowdpartners
Crowdpartners

Over Crowdpartners

51 projecten, +/- € 9 miljoen gefinancierd

www.crowdpartners.nl is het platform voor kapitaal, waar investeerders en kapitaalvragers elkaar ontmoeten. Investeerders zijn consumenten of bedrijven die hun spaargeld voor een hogere rente willen…

Meer over Crowdpartners

Disclaimer: De beschrijving en project-details zijn opgesteld op basis van de plaatsing op Crowdpartners. Ben jij eigenaar van dit project en wil je het aanpassen of verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten