Max Crowdfund

Lening - 4% rente

REM Amsterdam

REM Amsterdam

Bij REM kan je straks genieten van een lekkere lunch of borrel in de bar, of kom je dineren in ons restaurant waar we modern en kwalitatief frans eten serveren met een focus op verantwoord, duurzaam en lokaal. Op het dakterras, onze rooftop, zit je bij mooi weer fantastisch. Samen met jullie willen we hier een bruisende plek van maken!

Lees het verhaal
Investeerderservaringen

Wie zijn wij 4?
Martijn Peters (1970) en Martijn Witlam (1972) hebben elkaar ontmoet als collega’s achter de bar van café Proust op de Noordermarkt in 1998. Sindsdien zijn we samen actief gebleven in de Amsterdamse horeca en na al die jaren is dit nog steeds hetgeen wat wij het liefst doen. Samen runnen wij op dit moment ook nog met veel plezier café Fest en café de Groene Olifant, dus we kunnen bogen op de nodige en ruime ervaring.

Martijn Peters is daarnaast (mede-)eigenaar van café Schinkelhaven en Blooker. Ook is hij mede-eigenaar van Equal Yoga. Martijn Witlam is (mede-)eigenaar van Winkel43 (bekend van ‘dé appeltaart’) en restaurant PeQu op de Noordermarkt.

In 2018 zijn wij de ‘jonge honden’ David André (1991) en Frits de Haes (1990) tegengekomen en met zijn 4-en hebben wij bar restaurant LELY opgezet. David was hiervoor onder andere bedrijfsleider bij restaurant Mossel & Gin en is hét voorbeeld van een gastheer in hart en nieren. Uw avondje uit is bij hem in goede handen. Frits zijn liefde en expertise zit in het eten, en hij is tevens degene die onze zelfgemaakte limonades en limoncello produceert. Die laatste moet u zeker proeven na het diner!

Met LELY hebben wij bewezen dat een project van meet af aan op te bouwen voor ons geen probleem is. Martijn en Martijn hebben eerder ook media-café Lab111 (2008-2013) en café Fest (2015) van scratch ontwikkeld.

Kortom, we hebben genoeg horeca ervaring in huis en daar stopt het niet bij. Wij hebben weer de koppen bij elkaar gestoken en vonden het tijd om een nieuwe zaak aan de lijst te voegen; REM Amsterdam!
Samen met chef-kok Bobby Rust, eerder was hij chef-kok bij de Gastobar en bekend van het TV-programma ‘De Nieuwe Garde’, willen we van REM een nieuwe ‘must-go-to’ bestemming maken in Amsterdam. Zijn stijl van koken laat zich typeren als puur en toegankelijk, zonder teveel poespas. Het is kwalitatief zeer goed met als doel dat onze gasten positief verrast worden en iets gelukkiger naar huis keren.

Wat wordt REM?
Vroeger was het REM-eiland een platform in de Noordzee, op 9 kilometer buiten de kust bij Noordwijk. In 1964 werden vanaf deze basis van 12 augustus tot 14 december commerciële televisie-uitzendingen onder de naam TV Noordzee verzorgd. Na 3 maanden werd het alweer door Rijkspolitie en Koninklijke Marine ontmanteld.
Sinds 2011 staat het REM-eiland in de Nieuwe Houthaven in Amsterdam. De afgelopen jaren was er al een restaurant gevestigd, maar dat stopte in Mei 2020 tijdens de 1e Covid-lockdown. Wij gaan er nu weer voor zorgen dat er een nieuwe wind waait door het REM-eiland: REM wordt een bar-restaurant-rooftop, elke verdieping krijgt zijn eigen functie!

Bar
Je komt binnen bij de bar, hier kunnen onze gasten overdag komen lunchen en bij mooi weer zit je dan heerlijk op het beschutte en zonnige terras. ‘s Avonds komt het hier tot leven, gasten kunnen een drankje doen voordat ze gaan eten of ze blijven gezellig de hele avond hangen met de heerlijkste snacks en cocktails. Op vrijdag en zaterdag zal er een DJ draaien en voelt het hier kosmopolitisch aan.

Restaurant
Op de bovenverdieping komt een kwalitatief goed en sfeervol restaurant zonder sterren pretenties, denk aan Choux, Baut en Scheepskameel. Het keukenteam onder leiding van Bobby speelt hier in op huidige trends als duurzaamheid en beleving en heeft een voorliefde voor lokale specialiteiten. In het interieur vind je speelse elementen om die beleving wat te versterken.
Ook is hier een ruimte die afgesloten kan worden en waar groepen tot 60 personen kunnen dineren/vergaderen. We verwachten hier zeker in de eerste periode na Covid veel vraag naar.

Rooftop
Helemaal bovenin krijgt REM de vibe van een rooftop bar. Dit terras zal natuurlijk vooral in de zomer en op mooie dagen open zijn maar we willen door middel van heaters en goede windschermen ervoor zorgen dat het vaker gebruikt kan worden. Qua menu serveren we hier een uitgebreide kaart met fingerfood en natuurlijk diverse cocktails, veel bier op fles en zelfgemaakte siropen en limoncello. Alles straalt hier ontspanning, service en plezier uit. Gasten zullen hier graag komen en maar moeilijk weg willen. Het magische moment van de ondergaande zon zal het gevoel van Amsterdams mooiste terras alleen maar versterken.

Wat maakt REM uniek? Onze USP’s zeg maar
· Zelfgemaakte limonades en limoncello. We zijn gek op ambachtelijke, lokale producten en zelf maken we deze drankjes met veel plezier, en ze smaken heerlijk.
· Speelse elementen als een arcade kast, een vintage/design schommelstoel en old skool disco-lichten, niets geen saaie vergaderingen meer en altijd wat te bespreken met je tafel-partner!
· Een grote event space tot 75-80 personen met een schitterend uitzicht en daarbij, super veel parkeerplekken precies voor de ingang
· Het mooiste terras van Amsterdam, zie ook de drone shots in onze video, do we need to say more?!
· Enthousiast, professioneel en goed getraind personeel dat houdt van de horeca (REM is ook deel van ons samenwerkingsverband de ‘Tijgers’ waarin we personeel coachen, trainen en uitdagen, en goed voor ze zorgen).

Financiering
We hebben bij LELY (onze andere/eerste zaak) hard gewerkt om REM mogelijk te maken en veel gespaard, maar voor de laatste €150.000 – €300.000 kunnen we jullie hulp goed gebruiken. In ruil daarvoor krijg je niet alleen een aantrekkelijke rente van 4%, maar bij bedragen vanaf €250 ook hele mooie extra’s, in de vorm van een fles wijn bij je eerste reservering tot een avondvullende diner experience voor jou en je vrienden of een naamplaatje ergens in de zaak!

Alle afspraken worden contractueel vastgelegd in een overeenkomst tussen jou en ons. Deze overeenkomst wordt opgemaakt in het investeerproces, klik hiervoor op ‘Leen’ of ‘Koop’ bovenaan de pagina. CrowdAboutNow staat onder toezicht van de AFM en handelt de financiele administratie van de lening voor ons af.

De verwachte totale investering is €650.000, waarvan we met LELY €250.000 investeren en wij als eigenaren zelf er ook €50.000 in steken . Daarnaast gaan Grolsch en andere leveranciers ons €100.000 lenen, waarna er nog circa €150-300.000 overblijft welke we via CrowdaboutNow willen ophalen. Als we de €150.000 ophalen kunnen we allereerst de trap verplaatsen, halen we de €300.000 op dan kunnen we ook meteen het dakterras aanpakken en omtoveren tot iets fantastisch!

Globale planning tot de opening:

Mid oktober was het ontwerp klaar, en van deze schetsen worden wij heel blij en enthousiast en op deze pagina/site zie je een aantal ervan.
Eind oktober is het oude interieur afgevoerd en kan het ‘echte’ opbouwen beginnen!
In november gaan we verbouwen, grootste ingreep is het verplaatsen van de trap, dat gaat enorm veel ruimte opleveren!
Eind november beginnen we met de inrichting, oa plaatsen van de bars en akoestische isolatie en het trainen van ons personeel (zij vormen immers de crux tot een succesvol horecabedrijf)
Als alles goed blijft gaan met de inrichting gaan we nog voor de Kerstdagen proefdraaien, eerst met ons team, erna ook met jullie van CrowdAboutNow!
Half-eind januari is dan de grote officiële opening waarbij we elkaar niet alleen een gezond en gelukkig 2022 wensen, maar ook de start van REM vieren!

Concluderend:
Het lijkt ons super tof om samen met jullie deze bijzondere plek op te zetten. Investeer mee en wordt onderdeel van REM!
Wil je meer weten of wil je eens met ons in gesprek? Laat het ons vooral weten! Neem dan svp contact op via martijn@cafefest.nl

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
4% rente
Streefbedrag
€ 150.000
Looptijd
5 jaar
Publicatie datum
26 november 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Horeca
Ontwikkelfase
Groei
Investeer via CrowdAboutNow
CrowdAboutNow

Over CrowdAboutNow

442 projecten, +/- € 55 miljoen gefinancierd

CrowdAboutNow is opgericht in 2009 en is hiermee een van de eerste crowdfunding-platforms in Nederland. Het platform staat bekend om campagnes met een sociale insteek. Naast leningen- en aandelencampagnes zijn er ook projecten op basis van donaties.

Meer over CrowdAboutNow

Disclaimer: De beschrijving en project-details zijn opgesteld op basis van de plaatsing op CrowdAboutNow. Ben jij eigenaar van dit project en wil je het aanpassen of verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten