Geldvoorelkaar

Lening - 4% rente

time to momo

time to momo

Met wie ga jij op stedentrip? In welke mood ben je en waar hou je van? Op basis van je reisgezelschap, smaak & interesses, verrast time to momo jou met routes en tips van onze locals. Onze app adviseert de perfecte wijk voor jou en het hotel dat jij absoluut niet mag missen. Weg van de massa en dichtbij de lokale cultuur. Zo delen we onze kennis en liefde voor al die prachtige steden met jou.

Lees het verhaal
Investeerderservaringen

Nieuwe steden ontdekken
Bij time to momo zijn we dol op nieuwe steden ontdekken! Al 20 jaar maken we reisgidsen in meer dan 40 steden in Europa en daarbuiten. En al 10 jaar mogen we onszelf marktleider in Nederland noemen. Onze locals kennen hun stad van binnen en van buiten en nemen je mee door de meest bruisende wijken, weg van de massa. Van kleine bijzondere winkels naar ateliers waar kunstenaars hun werk tonen en van fijne hotels naar unieke restaurantjes. We verrassen je met originele en inspirerende plekken waar locals zelf graag komen. Op die manier support je tevens de lokale cultuur en economie.
De nieuwe stedentrip
Reizen is iets wat we altijd al hebben gedaan en altijd zullen blijven doen. We zijn nieuwsgierig, willen er opnieuw op uit, nieuwe steden ontdekken en mooie ervaringen opdoen. De pandemie heeft ons gesterkt in het idee dat het anders moet: verrassend, lokaal, maar vooral persoonlijker. En weg van de toeristenmassa. Daarom zijn wij – Joyce Enthoven, Marc Feitsma en René Bego – in 2020 time to momo online gestart. Met dit bedrijf creëren we ‘de nieuwe stedentrip’: een unieke inkijk in de leukste steden van Europa via onze app. Juist online kunnen we je – meer dan ooit – vertellen waar het nú gebeurt. En wat de stad zo mooi en uniek maakt. Zo plan jij de perfecte stedentrip.

momo je trip!
Begin oktober hebben we een eerste versie van onze nieuwe app gelanceerd. Je kan de app hier downloaden. Daarin vind je routes en tips van onze locals, maar ook een bijzondere extra: ‘momo je trip’. De eerste ontwikkelde versie van ons persoonlijk reisadvies. Op basis van reisgezelschap, smaak en interesses, inspireren en verrassen we stedentrippers met op maat gemaakte tips. Je krijgt advies over welke steden en wijken perfect bij jou en je reisgezelschap passen. Ook geven we hotelsuggesties (die je in de app gelijk kunt boeken!). Zo hoef je niet meer urenlang je stedentrip bij elkaar te googelen. Voortaan momo je je trip! Onze locals geven je binnen no time een persoonlijk stedentripadvies op basis van je profiel en je wensen. Niet dankzij big data, jouw surfgedrag of je bonuskaart, maar door je simpelweg een aantal leuke en relevante vragen te stellen. Met wie ga je? ‘Een nieuwe liefde of met oma van 80?’. In welke mood ben je? of Waar hou je van? ‘Ga jij liever naar een 3-sterrenrestaurant of kies je voor streetfood?’. Dit koppelt de app vervolgens aan door onze locals geselecteerde hotspots die overigens níet voor hun vermelding betaald hebben. Waardoor jij een eerlijk advies krijgt dat écht past bij jouw wensen. Voilà, jouw stedentrip op maat!

De volgende stap
Onze app en het onderdeel ‘momo je trip’ hebben we in een eerste versie gelanceerd. Omdat dit persoonlijk reisadvies volgens ons vol potentie zit, willen we dat graag doorontwikkelen. Ook de app willen we perfectioneren. Zodat we jou en je reisgezelschap ook persoonlijke tips kunnen geven voor bijvoorbeeld musea en events, die ideale gids voor een fietstour of dat nieuwe restaurantje in dat leuke wijkje weg van de toeristenmassa. Zo voegen we een uniek element toe aan de reismarkt. Samen met onze locals blijven we hotspots voor je verzamelen, want wat gisteren ‘the place to be’ was, is vandaag verleden tijd. Onze locals weten precies waar het gebeurt en wat de stad zo mooi en uniek maakt.
Wat hebben we nodig?
Om deze ambitie waar te maken zijn we op zoek naar een lening van minimaal 300.000 euro. Dit willen we door middel van crowdfunding bijeenbrengen. Het bedrag hebben we nodig om:

• de app en ‘momo je trip’ door te ontwikkelen zodat we het persoonlijke reisadvies nog beter kunnen laten aansluiten bij jouw wensen
• naast hotels ook bijzondere, lokale restaurants, tour guides, musea en events aan te sluiten die je in de app kan boeken
• niet alleen de app maar ook de website te verbeteren en ook daar ‘momo je trip’ mogelijk te maken
• je een fantastische gebruikerservaring bieden

Met 300.000 euro kunnen we volgend jaar bovenstaande ambities stap voor stap ontwikkelen en implementeren. Voorjaar 2023 bieden de app en de website dan alle mogelijkheden om jou je stedentrip volledig op maat te bezorgen. Je hoeft dan je reis niet meer bij elkaar te googelen, voortaan momo je je stedentrip! Indien er zoveel belangstelling is dat we zelfs 600.000 euro kunnen lenen, versnellen we de ontwikkelingen, zodat we najaar 2022 al zover zijn. En daarna gaan we de Engelstalige markt veroveren!

Ons eerlijke verdienmodel
Onze inkomsten halen we uit de verkoop van onze content: papieren gidsen via de webshop, digitale gidsen en routes via de app en in de toekomst eventueel ook via abonnees. Daarnaast ontvangen we een fee over de transacties die jij via de app of de website bij onze partners doet. Oftewel de suggesties die je boekt die onze onafhankelijke (!) redactie voor jou persoonlijk heeft geselecteerd. Hierbij kan je denken aan hotelboekingen, maar straks dus ook bijvoorbeeld entreekaartjes bij musea, het boeken van een tour guide of vervoer in de stad.

Waarom nu?
De drukte in populaire steden zal weer toenemen. Hierdoor komt de lokale cultuur in de verdrukking, met als gevolg dezelfde toeristenwinkels, restaurants en hotels in elke stad. Zo gaan steden steeds meer op elkaar lijken. Zonde! Want wat steden juist mooi, bijzonder en aantrekkelijk maakt, zijn de lokale smaken en verschillen. Die proef je in de wijken buiten het centrum, weg van de toeristenmassa. De wijken waar het draait om de inwoners, die daar wonen, werken en leven. Die er hun eigen bijzondere plekken hebben en zo de stad smoel geven. Daarom willen we nú ‘de nieuwe stedentrip’ omarmen: persoonlijk én lokaal. Zodat je echt alles uit je stedentrip haalt! En met jouw bezoek aan die bijzondere adressen support je bovendien de lokale economie en cultuur.

Hoe kun je helpen?
De ideeën voor time to momo online zijn geboren door nauw contact met mensen uit onze community. Jij dus! Dat heeft ons gesterkt in het idee dat we deze droom graag samen willen verwezenlijken.
Investeer in time to momo online en krijg een mooie beloning. Daarnaast help je ons ook door time to momo te volgen op Facebook en Instagram én door iemand die je kent te vertellen over onze campagne.

Wat krijg je ervoor terug?
Door in onze campagne te investeren krijg je niet alleen je geld plus 5 jaar lang 4% rente terug, maar help je ons bij het verwezenlijken van onze ambities. Daarnaast draag je bij aan de lokale economie en cultuur in tal van Europese steden. Bovendien kun je als investeerder kiezen uit aantal superleuke en unieke beloningen.
Heb je vragen, tips, opmerkingen of wil je meer achtergrondinformatie voordat je gaat investeren? We horen het graag! Stuur een berichtje naar rene@timetomomo.com, bel of app René 06-20516714. Of kom gezellig langs op ons kantoor in Rotterdam. Alvast bedankt!

Joyce, Marc en René en de rest van het time to momo team


Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
4% rente
Streefbedrag
€ 300.000
Looptijd
5 jaar
Publicatie datum
15 november 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
ICT
Ontwikkelfase
Startend
Investeer via CrowdAboutNow
CrowdAboutNow

Over CrowdAboutNow

436 projecten, +/- € 47 miljoen gefinancierd

CrowdAboutNow is opgericht in 2009 en is hiermee een van de eerste crowdfunding-platforms in Nederland. Het platform staat bekend om campagnes met een sociale insteek. Naast leningen- en aandelencampagnes zijn er ook projecten op basis van donaties.

Meer over CrowdAboutNow

Disclaimer: De beschrijving en project-details zijn opgesteld op basis van de plaatsing op CrowdAboutNow. Ben jij eigenaar van dit project en wil je het aanpassen of verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten