Geldvoorelkaar

Lening - 4,5% rente

Toekomstmuziek: kom spelen en genieten

Toekomstmuziek: kom spelen en genieten

Toekomstmuziek is een plek waar het allemaal samenkomt. Primair een poppodium voor talentvolle, opkomende muzikanten & bands, maar in de kern zoveel meer. Een culturele hub, een 2e thuis in de buurt waar je van kunst, muziek, street food, craftbier, wijn en, niet te vergeten, elkaar geniet. Een plek met een filosofie die de muzieksector verduurzaamt en “live” beleven voor ieder toegankelijk maakt.

Lees het verhaal
Investeerderservaringen

–> CLICK HERE FOR ENGLISH <–

Ik ben Kian Ho, muzikant (zanger en schrijver), ondernemer (oprichter en mede-eigenaar van Vye Recruitment) en extreem gepassioneerd voor muziek, zowel het maken en creëren van muziek, als ook het luisteren naar en ervaren van muziek en alles wat ertussenin zit. Ik heb het concept achter Toekomstmuziek ontwikkeld en drijf het nu neerzetten van Toekomstmuziek in m'n eentje, échter zie het echt als een project dat vanuit de maatschappij en de community wordt gedreven dat we met z'n allen samen neerzetten. Ik ben in Nederland geboren, maar ben een mix van culturen, gado-gado zoals ze in Indonesië zouden zeggen; m’n ouders komen uit Indonesië, maar hebben elkaar in Brazilië ontmoet, mijn opa (inmiddels overleden) was geboren in Suriname. Zowel als muzikant, als ook als muziekliefhebber kwam ik erachter dat de stad, en de wereld in het algemeen, een échte plek, een platform voor muzikanten om op een dagelijkse basis te kunnen optreden en op continue basis terug te keren miste. Als muzikant weet ik hoe belangrijk het is om zo veel mogelijk live op te treden en, tegelijkertijd, hoe frustrerend het is dat er bijna geen plekken zijn om live op te treden. Als muziekliefhebber hoe waanzinnig het zou zijn om deze “go-to” plek te hebben om constant nieuwe muzikanten en muziek te kunnen blijven ontdekken. De wens voor een dusdanige plek bleef groeien en groeien en op een gegeven moment kon ik de drang om deze plek zelf te willen creëren niet meer weerstaan.

Dus, ben aan het werk gegaan, ben, zowel vanuit sociaal-maatschappelijk perspectief, als ook vanuit ondernemersperspectief, gaan denken en tekenen, en heb Toekomstmuziek ontwikkeld. Toekomstmuziek is een muziekvenue/poppodium, maar dan totaal anders, het is een compleet nieuw concept die verscheidene sleutelaspecten combineert en samenpakt en zich focust op inclusiviteit en het verduurzamen van de muziekindustrie én de cultuursector in't algemeen.

Wat is Toekomstmuziek?

Toekomstmuziek is een plek, concreet op de Danzigerbocht 29 in de Houthavens in Amsterdam, waar het allemaal samenkomt. Primair een poppodium voor talentvolle, opkomende muzikanten & bands waar zij mee ondernemen en op continue basis terug kunnen komen om te spelen, zodat zij écht beloond worden voor de kunst en de muziek die zij maken en brengen, een echte following kunnen opbouwen én zich kunnen blijven ontwikkelen en kunnen blijven groeien. Een culturele hub, een community waar muzikanten, kunstenaars, muziekliefhebbers, levensgenieters en mensen uit de buurt samenkomen, een 2e thuis in de buurt voor de bezoeker én de muzikant waar je van kunst, muziek, street food, craftbier/-wijn en, niet te vergeten, elkaar geniet. Een plek met een filosofie die de muzieksector verduurzaamt en "live" beleven voor iedereen toegankelijk maakt.

Wat is het concept achter Toekomstmuziek en op wat voor manier is Toekomstmuziek anders?

Toekomstmuziek is de enige plek waar onafhankelijke, opkomende muzikanten en bands elke dag live kunnen performen en op regelmatige basis terug kunnen keren om live te performen. Daarbij komt dat de muzikanten en bands mee zullen delen in het succes van Toekomstmuziek; de muzikanten en bands zullen een percentage van de opbrengst gemaakt door de bar en keuken tijdens het tijdslot waarin zij spelen en erna ontvangen. Dit maakt de relatie tussen Toekomstmuziek en de muzikant veel dieper; het succes van de muzikant is een direct gevolg van het succes van Toekomstmuziek en andersom. Toekomstmuziek zal écht een plek vóór muzikanten dóór muzikanten zijn.

Toekomstmuziek brengt de bezoeker een totaalbeleving. Toekomstmuziek combineert het zien en ontdekken van muziek met street food, craft bier en craft wijn van onafhankelijke lokale brouwerijen en duurzame wijngaarden in een setting die vertrouwd en warm is en tegelijkertijd vernieuwend, creatief en open. Een echte hangout in de buurt waar je iedere dag vanaf 16.00 uur terecht kan die je bezoekt om nieuwe muziek, craft bier/-wijn en street food te ontdekken, maar ook om in contact te komen met andere mensen met verschillende achtergronden en culturen. We geloven met Toekomstmuziek dat het bieden van deze totaalbeleving de individuele werelden versterkt en een kruisbestuiving zal doen laten ontstaan. Daarbij komt ook dat we echt geloven dat de wereld van onafhankelijke, underground muziek, street food en craft bier en -wijn gewoonweg voor elkaar gemaakt zijn en de combinatie van deze ingrediënten een waanzinnige sfeer teweegbrengt.

Tenslotte, Toekomstmuziek zal geen entree heffen, maar bezoekers vragen te doneren, wanneer zij genoten hebben van een of meerdere optreden(s). Deze donaties zijn 100% voor de desbetreffende muzikanten en bands en zullen gedaan kunnen worden in cash, via de website of via een app. Het niet heffen van entree zal ervoor zorgen dat Toekomstmuziek toegankelijk is voor iedereen en dus echt inclusief zal zijn, terwijl tegelijkertijd het kunnen doen van donaties de relatie tussen de muzikant en de bezoeker veel dieper en sterker maakt én de muzikanten & bands ondersteunt in hun groei en ontwikkeling.

Toekomstmuziek is dan ook een échte sociaal-maatschappelijke culturele hub, het “community center”, een 2e thuis in de buurt voor onafhankelijke muzikanten en bands om live op te treden en voor muziekliefhebbers en levensgenieters om talentvolle, opkomende muzikanten en bands te zien en ontdekken en te genieten van street food en craft bier/-wijn, en dát alles in een warme festival-achtige vibe en sfeer.

Waar staan we nu?

Vanaf het uitwerken van het concept eerder dit jaar tot aan nu is het hard gegaan! De locatie is reeds rond, Toekomstmuziek Venue zal zich vestigen aan de Danzigerbocht 29 in de Houthavens in Amsterdam. De beoogde openingsdatum is lente/zomer 2022! De voorbereidingen zijn dan ook in volle gang. Zo zijn de social media kanalen inmiddels up and running, hebben we een podcast gedaan met de Amsterdamse Podcast Studio, https://www.youtube.com/watch?v=N3eP6qqSWHY, en hebben we reeds veel enthousiaste muzikanten & bands gesproken die nu al onderdeel zijn van de Toekomstmuziek Community en volgend jaar zullen optreden! Verder zijn we druk bezig met samenwerkingen opstarten met lokale, duurzame craft-bierbrouwerijen en wijngaarden/wijndistributeurs én hebben we ook het recruitmentproces voor de verschillende posities binnen Toekomstmuziek opgestart.

Waar willen we naartoe?

Muziek is zo ontzettend belangrijk voor ieder mens en het "live" kunnen beleven van muziek een absolute verrijking voor ieders leven. Tegelijkertijd zien we dat het steeds exclusiever wordt muziek "live" te kunnen beleven én dat het voor (opkomende) muzikanten moeilijker en moeilijker wordt hun carrière te kunnen bekostigen en muziek te kunnen blijven maken en creëren. Onze missie is het hervormen en verduurzamen van de muziekwereld zodanig dat er een nieuwe impuls in Nederland breed ontstaat die de onafhankelijke, underground muziekindustrie een boost geeft én muziek live kunnen beleven toegankelijk maakt voor iedereen.

De eerste stap hierin is het neerzetten van de Toekomstmuziek Venue in de Houthavens in Amsterdam. Deze venue zal uit 2 onderdelen bestaan:

– Een concertzaal van 300m2
– Betaalbare oefenruimten

De concertzaal zal niet zomaar een concertzaal zijn, maar écht een plek waar kunst, muziek, gezelligheid, sfeer, eten (street food) & drinken (craft beer/-wijn) samenkomen; het zal een warme plek zijn waar mensen makkelijk contact maken met de artiesten, muzikanten, kunst & muziek én, niet te vergeten, met elkaar.

Amsterdam (en eigenlijk alle grote steden in Nederland) heeft een groot tekort aan betaalbare oefenruimten. Daarom gaan we op de locatie in de Houthavens ook 4 oefenruimten creëren.

Toekomstmuziek is een sociaal-maatschappelijk-commercieel project, het doel en de missie is niet om aandeelhouders te verrijken, maar om terug te geven en te herinvesteren in de onafhankelijke muziekgemeenschap. We streven ernaar de nieuwe impuls te zijn voor de creatie en ontwikkeling van nieuwe, originele muziek en een tweede thuis in de buurt te zijn, een “community center”, waar mensen naartoe komen niet alleen om nieuwe muziek, eten en drinken te ontdekken, maar ook om nieuwe, andere mensen te ontmoeten met uiteenlopende achtergronden, culturen en (muziek-)smaken.

Onze langere termijn missie is het concept van Toekomstmuziek ook in andere steden in Nederland én in het buitenland neerzetten om op deze manier ook in andere steden en landen een podium te creëren voor muzikanten en bands en een impuls te worden en zijn voor muziek en creativiteit in binnen- en buitenland. Het doel is een continue rotatie te bewerkstelligen van muzikanten en bands die van Toekomstmuziek venue naar Toekomstmuziek venue gaan. Op deze manier wordt het vele malen makkelijker voor muzikanten en bands om te toeren, er ontstaat kruisbestuiving én er zal een bloeiende en groeiende internationale community ontstaan.

Waar gaan we de financiering voor gebruiken?

De plannen zijn af, de locatie is rond en de eerste stappen zijn gezet; zoals gezegd zijn de voorbereidingen reeds in volle gang! Nu is het tijd voor de financiering. Naast het bedrag dat ik zelf inleg, zou ik de laatste €200.000 – €250.000,- met jullie bij elkaar willen brengen. Met dit bedrag kunnen we de volgende punten realiseren:

– De nu nog lege loods van 300m2 converteren naar concertzaal. Dit houdt in het bouwen van een podium, aanbrengen van licht(-techniek), aanschaf lichtkunstwerk, aanschaf en aanbrengen geluidstechniek, bouwen bar, aanschaf van meubilair (statafels, krukken, ((picknick-)tafels, sofa's), aanschaf en aanbrengen van geluidsabsorberende en -isolerende materialen, aanschaf planten
– Aanschaf en opbouw keuken in aansluitende ruimte
– Extra wc's creëren- Inkoop leverancier
– Aanschaf kassasysteem
– 4 kantoorruimten converteren naar oefenruimte. Dit houdt in aanschaf geluidstechniek, geluidsisolerende materialen aanbrengen

Met €125.000,- komen we al een heel eind, vandaar dat dit het minimum doelbedrag is, maar met €200.000 – €250.000,- kunnen we écht de puntjes op de i te zetten én de venue nog unieker maken door o.a. gave artwork en het laten ontwerpen en plaatsen van een centerpiece licht-kunstwerk.

Hoe kan je helpen?

Ik heb zo veel zin om Toekomstmuziek neer te zetten en, zoals gezegd, doe ik dat graag samen met jou! Je kan op 2 manieren helpen en onderdeel worden van Toekomstmuziek:

Voorverkoop
Kijk in de kolom aan de rechterkant van de pagina voor alle mogelijkheden en beloningen. Wil jij bijvoorbeeld een schrijf- of jamsessie doen met je favoriete Toekomstmuziek muzikant of band? Of deelnemen aan een dansworkshop of craft bier proeverij?

Lening
Investeren kan al vanaf €250. Het werkt als volgt: leen jij een bepaald bedrag uit, dan krijg je dat verspreid over 3,5 jaar terug met een jaarlijks rendement van 4,5%. De eerste 2 jaar wordt nog niet afgelost om ruimte te geven aan de venue om te groeien. De rente bouwt die jaren uiteraard al wel op en wordt ook al in die jaren uitbetaald.

Samen kunnen we een waanzinnige plek neerzetten waar muziek, kunst, dans, festivalsfeer, gezelligheid, street food & craft beer samenkomen én een revolutie starten die de muzieksector verduurzaamt en live beléven toegankelijk maakt voor iedereen. Help jij mee?

Contact
Mocht je nog vragen of wellicht ideeën hebben, neem zeker contact op. Ik ben per telefoon te bereiken op +31643010281 of via e-mail op info@toekomstmuziek.com. Tenslotte kan, indien gewenst, het Toekomstmuziek business plan overlegd worden.

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
4,5% rente
Streefbedrag
€ 125.000
Looptijd
3 jaar, 6 maanden
Publicatie datum
23 november 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Recreatie
Ontwikkelfase
Startend
Investeer via CrowdAboutNow
CrowdAboutNow

Over CrowdAboutNow

436 projecten, +/- € 47 miljoen gefinancierd

CrowdAboutNow is opgericht in 2009 en is hiermee een van de eerste crowdfunding-platforms in Nederland. Het platform staat bekend om campagnes met een sociale insteek. Naast leningen- en aandelencampagnes zijn er ook projecten op basis van donaties.

Meer over CrowdAboutNow

Disclaimer: De beschrijving en project-details zijn opgesteld op basis van de plaatsing op CrowdAboutNow. Ben jij eigenaar van dit project en wil je het aanpassen of verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten