Geldvoorelkaar

Lening - 5% rente

TrueBike: beter indoor fietsen

TrueBike: beter indoor fietsen

Met moderne robotica zorgt TrueKinetix ervoor dat je van binnenfietsen sterker wordt. Nu honderden Nederlanders al binnen trainen op een TrueBike is het tijd om deze vernieuwende smart bikes ook over de grens in te zetten om mensen fitter te maken. Help jij ook mee om samen de TrueBike de gouden standaard te maken?

Lees het verhaal
Investeerderservaringen

Ik ben Bas van Rens, ondernemer en triatleet. De TrueBike is ontstaan uit mijn persoonlijke passie én frustratie. Ik trainde in 2016 de hele winter om me te plaatsen voor het WK Ironman op Hawaii. Ik vond het binnenfietsen onprettig en zodra ik weer op de buitenfiets stapte, had ik het gevoel dat ik verkeerd had getraind. Ik liep de kwalificatie voor het WK op acht minuten mis. Uit de evaluatie bleek dat ik indoor de verkeerde spieren trainde. Dat was het moment dat ik besloot niet langer te trainen met behulp van bestaande oplossingen.

Dus: ik bouwde mijn ideale indoor racefiets. Eerst alleen voor mezelf, maar snel kreeg ik de droom om dit innovatieve product voor iedereen te ontwikkelen. In 2017 stopte ik hiervoor als CEO van een sporttech bedrijf en startte ik TrueKinetix met Ignaat Verhees aan mijn zijde. Ignaat ken ik al vanaf de middelbare school en is in de afgelopen decennia meerdere malen mijn commerciële rots in de branding geweest.

In samenwerking met TU Delft en TU Eindhoven werd het eerste prototype gebouwd. In 2018 kocht NOC*NSF de eerste TrueBike. In 2020 kwam de TrueBike 2.0 op de markt, ontwikkeld en geproduceerd in Hillegom. Daar kom ik steeds dichter bij mijn doel, want daar staat nu een TrueBike fabriek en een kantoorpand voor het team van 20+ engineers, programmeurs en commerciële mensen met als doel om onze TrueBike en technologie over de hele wereld te verspreiden en mensen meer aan het sporten te krijgen.

Zeer vernieuwende techniek
TrueKinetix is dus ontstaan uit het besef dat de hedendaagse binnensportoplossingen al jaren niet meer echt veranderd zijn en volledig aan de grenzen van hun kunnen zitten. En dat terwijl binnensporten een steeds belangrijker ingrediënt wordt van een gezond leven met voldoende lichaamsbeweging.

Bij fietsen zijn de mechanische vliegwiel oplossingen bij lange na niet goed genoeg. Op dit moment steken spinfietsen elkaar naar de kroon met het zwaarste vliegwiel van soms wel 25 kg. Echter voor een realistische ervaring zou het vliegwiel 450 kg moeten zijn … 18 keer zo veel als het zwaarste wiel!

Bij TrueKinetix hebben we het vliegwiel helemaal in de software gestopt. De software zit in een unieke robot die wij de TrueForce Technology noemen. Het was geen gemakkelijke weg, om de enorm krachtige motor te temmen en we zijn er maar wat trots op dat wij als enige ter wereld dit huzarenstukje geklaard hebben. En dat was essentieel om de juiste pedaalkrachten te genereren zodat je niet alleen moe wordt van het binnenfietsen, maar ook veel sterker.

Door de TrueForce Technology zijn onze oplossingen niet alleen lichter en compacter, maar ook milieuvriendelijker en veel fijner om te gebruiken. Je trapt veel vloeiender en voelt tegendruk op je pedalen zoals je die buiten ook echt voelt. Daarbij gebruiken we zoveel mogelijk gerecyled plastic en slaan we de fietsenergie op in een accu, zodat je in principe nooit een stopcontact nodig hebt. En doordat alles door software wordt geregeld, is werkelijk alles te personaliseren en op de behoefte van de gebruiker af te stemmen. En het gave is dat onze robot niet alleen kan fietsen, hij kan ook hardlopen en roeien en … noem maar op. Maar daarover in de komende tijd meer,

Waar we nu staan
We gaan hard! Dat onze technologie uniek en ongeëvenaard is, blijkt wel uit het feit dat al meer dan 75% van de gebruikers die de fiets proberen, ook daadwerkelijk de fiets binnen een paar weken kopen. In de winter was er zoveel vraag dat de levertijd opliep naar acht weken. Honderden mensen in Nederland zijn de gelukkige eigenaar van een TrueBike. Onze klanten fietsen er elke maand meer kilometers op, ze vertellen het aan hun familie en vrienden en geven ons het rapportcijfer 9,2. Onze TrueBike is inmiddels te koop via 25 gespecialiseerde dealers in Nederland & Vlaanderen en via onze website. Ook heeft onlangs Futurumshop.cc, de grootste online wielershop in Nederland, de TrueBike toegevoegd aan haar assortiment.

Onze snelle start is niet onopgemerkt gebleven! Zo hebben we o.a. de Dutch Sports Innovation Award gewonnen. De Telegraaf, RTLZ, het FD, Wielerflits en BNR hebben veel aandacht besteed aan onze stormachtige ontwikkeling. De kers op de taart was dat de meest toonaangevende tech-reviewer, DC Rainmaker, een lovende review schreef.

Waar willen we naartoe?
Wij vinden dat lekker sporten onmisbaar is voor iedereen. Daarom willen we de wereld met onze technologie op een slimme en sportieve manier gezonder maken. We kunnen dan ook niet wachten om het succes van TrueKinetix naar het buitenland en naar andere sectoren te brengen. We groeien echter harder dan dat we kunnen financieren en het is zonde om deze kansen niet te kunnen pakken.

Wij willen dolgraag iedereen laten voelen hoe prettig indoor sporten wel kan zijn. Dat willen we graag met jullie samen doen, want hoe gaaf zou het zijn als deze technologie die in Nederland is ontwikkeld door wetenschappers die samen zijn gekomen uit vele vakgebieden, zo meteen overal ter wereld de gouden standaard is?

Om onze ambities te kunnen realiseren hebben we minimaal €350.000 nodig en deze kapitaalinjectie willen we via CrowdAboutNow gaan realiseren. Daarom zijn we op zoek naar gelijkgestemden die willen meehelpen met onze plannen om deze slimme technologie naar de wereld te brengen. Het gaat hier om een lening, waarvan je de investering in 5 jaar terugkrijgt met een jaarlijkse rente van 5%. Daarnaast bieden we vanaf 500 euro mooie extra’s.

Met 350.000 euro groeikapitaal kunnen we:
Uitbreiden naar Duitsland en onze marketing, distributie, en productievolume hierop aanpassen.

Met 700.000 euro groeikapitaal kunnen we ook:
Uitbreiden naar de UK en de US: Naast Duitsland willen we nog meer grenzen over gaan en zowel de UK en de US zijn binnenfiets-landen bij uitstek en veel groter dan Nederland.

Doe mee en help Nederland en de wereld sportief gezonder te maken! Meer weten? Kijk op truekinetix.com of stuur een mailtje naar info@truekinetix.com.

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
5% rente
Streefbedrag
€ 350.000
Looptijd
5 jaar
Publicatie datum
4 oktober 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Detailhandel
Ontwikkelfase
Volwassen
Investeer via Crowdaboutnow
Crowdaboutnow

Over Crowdaboutnow

369 projecten, +/- € 43 miljoen gefinancierd

Een plan moet niet afhankelijk zijn van het oordeel van één partij met veel geld. CrowdAboutNow stelt je in staat zelf te bepalen welke plannen…

Meer over Crowdaboutnow

Disclaimer: De beschrijving en project details zijn letterlijk overgenomen van Crowdaboutnow en zijn (eventueel) gecorrigeerd voor persoonsgevens. De redactie van Crowdfundmarkt kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten