Max Crowdfund

Lening - 2,5% rente

Unwaste: shampoo bar gemaakt uit koffiedik

Unwaste: shampoo bar gemaakt uit koffiedik

Koffiedik afval? Te mooi om weg te gooien! Wij zijn Unwaste en zetten een streep door afval. Maak je met ons de 1e shampoo bar ter wereld met koffie-olie? Olie onttrokken uit koffiedik dat anders zou zijn weggegooid. De shampoo bar is lekker, verzorgend en voor dagelijks gebruik. Het verhaal klopt: natuurlijke ingrediënten, vegan, microplastics-vrij en geproduceerd in NL. Help je mee?

Lees het verhaal
Investeerderservaringen

Wij zijn Unwaste.

Wij zetten een streep door afval! Afval is namelijk te mooi om weg te gooien. Het is dé perfecte grondstof om circulaire verzorgingsproducten mee te maken. Daarom geven wij afval een nieuwe functie in onze verzorgingsproducten, zodat jij elke dag de schoonheid kunt ervaren. Wij zijn Noor Buur en Bart Aupers, founders van Unwaste. Vanuit de fascinatie voor afval zijn we gestart. Hoe kan het zijn dat we mensen op de maan zetten, maar ons afvalprobleem niet écht in de kladden grijpen? De mens is het enig levend wezen dat nutteloos afval produceert. Wat kunnen we daar aan doen? Nou, samen met Esther, Jeroen, Tess, Martijn en Celina werken we elke dag aan verzorgingsproducten van afval. Onze producten zijn lekker, verzorgend én voor dagelijks gebruik. Dagelijks afval, dagelijkse impact dus. Wil jij met ons dagelijks genieten én impact maken? Help ons dan mee om de shampoo bar koffie-olie te produceren.

Wat is het plan?

We gaan een shampoo bar voor je maken! En niet zomaar één. Wij zijn de eerste ter wereld die een shampoo bar gaat maken met koffie-olie uit koffiedik. Koffiedik dat anders zou worden weggegooid. Hoe bedoel je weggegooid? Je zet een kop koffie, daarna heb je koffiedik over. En dat is al snel 7 gram koffiedik per bakkie! Wij verzamelen en verwerken dat. De koffie-olie die we daaruit halen verwerken we in deze shampoo bar. Hoe tof is dat?! Deze duurzame shampoo bar is gemaakt uit afval, bevat natuurlijke ingrediënten, is vegan, bevat geen microplastics en is geproduceerd in Nederland. Daarnaast heeft de shampoo bar een verzorgende werking en is geschikt voor dagelijks gebruik. En die plastic shampoo fles… die heb je dus niet meer nodig!

Voor een startup is de eerste productieronde altijd een uitdaging. Het kost namelijk veel geld. Je kan pas rendabel produceren als je in één keer een grotere batch maakt. De ketel waarin je de ingrediënten samenvoegt om de shampoo bars te maken is groot en het maken van een mal om de shampoo bars te persen is kostbaar. Om een eerste grote productiebatch te draaien, de producten te verpakken en te zorgen dat ze klaar zijn voor gebruik hebben we minimaal €22.500,- nodig. Dit willen we samen met jullie inzamelen. Dat doen we in de vorm van voorverkoop van de shampoo bars en het aangaan van een aantal leningen. We vinden het te gek wanneer we dit bedrag ophalen, maar we gaan natuurlijk voor meer. Dan kunnen we meer produceren en ervoor zorgen dat op meer plekken onze shampoo bars te vinden zullen zijn!

Waar staan we nu?

Unwaste is een betrouwbare producent van duurzame verzorgingsproducten. We hebben al meerdere producten op de markt gebracht. Je kent ons waarschijnlijk van de iconische stukken vaste zeep: sinaasappelschil en koffiedik. Ook hebben we twee vloeibare zepen en een hygiënische handspray. Je vindt deze producten in onze webshop, in de winkel bij retailers, in de wereld van gifting met gepersonaliseerde zeep en we maken ook een zeep voor in dispensers bij grotere bedrijven.

Hoe kan je helpen en wat krijg je ervoor terug?

Ok, wat kan je doen? Kies op deze pagina de producten die je wilt hebben. Zo zet je de eerste stap naar op een duurzame en lekkere manier om je haar wassen. En je helpt ons daarmee de eerste productieronde mogelijk maken. Ook kan je ons een bedrag lenen tegen een aantrekkelijke rente van 2,5% per jaar voor een looptijd van 24 maanden. Zie de opties voor de voorverkopen en leningen rechts bovenaan deze pagina.

Kijk jij er al naar uit om je haar te wassen met deze duurzame shampoo bar met koffie-olie? Wij wel. Dus twijfel niet. Sla gelijk toe. En vertel anderen ook over dit mooie duurzame plan. Klap op de vuurpijl? Als we deze crowdfunding campagne succesvol afronden, dan ben jij uitgenodigd op de launch party in de zeepkeet van Unwaste. Cheers!

Project details

Platform
Type financiering
Lening
Rente
2,5% rente
Streefbedrag
€ 22.500
Looptijd
2 jaar
Publicatie datum
16 november 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Energie en duurzaamheid
Ontwikkelfase
Startend
Investeer via CrowdAboutNow
CrowdAboutNow

Over CrowdAboutNow

436 projecten, +/- € 47 miljoen gefinancierd

CrowdAboutNow is opgericht in 2009 en is hiermee een van de eerste crowdfunding-platforms in Nederland. Het platform staat bekend om campagnes met een sociale insteek. Naast leningen- en aandelencampagnes zijn er ook projecten op basis van donaties.

Meer over CrowdAboutNow

Disclaimer: De beschrijving en project-details zijn opgesteld op basis van de plaatsing op CrowdAboutNow. Ben jij eigenaar van dit project en wil je het aanpassen of verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten