Lening - 7,5% rente

Wok To Go Drachten

Wok To Go Drachten

Recensie HCN

De ondernemer komt uit een horecafamilie en gaat onderdeel uitmaken van een fastservice concept met een langdurig trackrecord. De locatie beoordelen wij als gunstig. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom en de resultaten uit de assessment kan naar onze mening een vier sterrenclassificatie worden toegekend. De ondernemer tekent hoofdelijk mee en er wordt een akte van verpanding opgesteld.

Het concept

Wok To Go is een Aziatisch fastfood concept en onderdeel van de bekende Wok To Go franchiseformule. Bij Wok To Go houden we van snelle, gezonde en smaakvolle maaltijden. Sinds 2003 ontwikkelen onze chef-koks de lekkerste wokgerechten met verse ingrediënten. We doen dit vol overgave onder het motto: “Making people happy through food”. De gerechten die wij serveren, hebben invloeden uit alle Aziatische regio’s. De doelstelling is om snel kwalitatief hoogstaande gerechten vers te bereiden tegen een betaalbare prijs. Wij combineren daarmee onze passie voor koken, creativiteit en authentieke smaken met plezier en het gemak van afhaalmaaltijden. Gasten die snel van een hapje willen genieten, kunnen dus bij ons terecht!

De eerste Wok to Go vestiging opende haar deuren in 2003 in Utrecht. Inmiddels telt de keten 21 vestigingen verdeeld over heel Nederland. Recent heeft Wok To Go de Out of Home Formule awards gewonnen. Deze te financieren vestiging is gelegen aan De Marke 53 in Drachten.

De ondernemer

Daniël Hanna is geboren in Drachten (2001) en ook woonachtig in Drachten, Zijn vader is al 45 jaar actief in de Nederlandse horeca. De laatste 20 jaar exploiteerde hij het populaire Italiaanse restaurant La Strada in Drachten. Al van jongs af aan heeft Daniël het horecavak met de paplepel ingegoten gekregen. Hij besloot na zijn lagere school de 3-jarige Hospitality opleiding in Drachten te gaan volgen waarbij hij onder andere stage heeft gelopen bij Hotel Prinsenhof in Groningen. Daniël en zijn broer hebben allebei de ambitie om net als hun vader voor het zelfstandig ondernemerschap te gaan. In goed overleg is besloten dat zijn broer mogelijk het bedrijf van zijn vader gaat overnemen en Daniël een nieuwe weg inslaat. Franchise ondernemerschap biedt de mogelijkheid om de zelfstandigheid te kunnen realiseren met de ondersteuning van een professionele organisatie. Na enkele gesprekken met Wok To Go bleek er een klik. Uiteindelijk is de geschikte locatie gevonden in de plaats die hij goed kent.

De financiering

De financiering is bestemd voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe Wok To Go vestiging in Drachten. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering BTW is geprognosticeerd op afgerond €200.000. Het risicodragend kapitaal bedraagt €50.000 (spaargeld en achtergestelde leningen). De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit op €150.000. De eerste twee maanden is aflossingsvrij. Over deze maanden wordt de geboden rente vergoed.

De verwachtingen

De geprognosticeerde omzet voor het eerste gehele exploitatiejaar (2022) bedraagt afgerond €550.000 met een EBITDA van €72.000 en een liquiditeit na aflossingsverplichting van afgerond €25.000. Voor 2023 is een omzet begroot van afgerond €561.000 met een EBITDA van €74.000 en een liquiditeit van €52.000. De kasstroom is ruim voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen.

Ratio’s

Opening 2022 2023
Solvabiliteit 29,5% 38,3% 73,2%
Liquiditeit* 78457.90 1.33 1.59
Totale Schuld /EBITDA 1.56 1.02
HCN Loan Coverage Ratio 0.51 1.13
* bij de openingbalans eind 2021 zijn er geen aflossingsverplichtingen opgenomen waardoor de Current Ratio bij opening een zeer hoge waarde toont. De lening is de eerste 2 maanden aflossingsvrij. De ondernemer start in 2022 met aflossing.

De juridische structuur

Crowdfunding

Crowdfunding is voor ons een ideale manier om snel te kunnen schakelen en ambassadeurs voor onze formule te creëren. Wok To Go heeft al meerdere vestigingen gefinancierd met crowdfunding. De ervaring leert dat crowdfunding ook daadwerkelijk tot extra ambassadeurs gaat leiden. Binding met onze gasten maakt onderdeel uit van onze bedrijfsfilosofie. Samenwerking met Horeca Crowdfunding Nederland was vanaf het begin duidelijk. Ze kennen de sector door en door en vormen naast een kritische beoordelaar ook een aangename sparringpartner.

Project details

Type financiering
Lening
Rente
7,5% rente
Streefbedrag
€ 150.000
Looptijd
4 jaar
Publicatie datum
17 oktober 2021
Minimaal € 100K
Nee
P2P lening
Nee
Land
Nederland
Investeringsdoel
Werkkapitaal
Branche
Horeca
Ontwikkelfase
Startend
Investeer via Horeca Crowdfunding
Horeca Crowdfunding

Over Horeca Crowdfunding

241 projecten, +/- € 42 miljoen gefinancierd

Horeca Crowdfunding is opgericht in 2013 en is het eerste crowdfunding-platform in Nederland dat zich specifiek richt op de horeca. Het platform verstrekt leningen vanaf…

Meer over Horeca Crowdfunding

Disclaimer: De beschrijving en project-details zijn opgesteld op basis van de plaatsing op Horeca Crowdfunding. Ben jij eigenaar van dit project en wil je het aanpassen of verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Vergelijkbare projecten

Alle projecten