Geldvoorelkaar

Startup investID maakt het makkelijk voor investeerders

De startup investID.io lanceert als eerste partij in Europa een interactief dashboard voor investeerders op basis van een automatische koppeling met de grootbanken (PSD2). Alle investeringen en uitbetalingen die via banktransacties verlopen krijgen een plek op het dashboard zodat er een totaaloverzicht ontstaat. Gebruikers van investID hebben, met één druk op de knop, grip op hun investeringsportefeuille.

Ontstaan investID

investID is ontstaat uit Crowdfundpanel: een online portefeuille voor serieuze beleggers in crowdfunding. Dit concept stamt uit 2016 en gebruikers waarderen de mogelijkheid om op één plek al hun crowdfundinginvesteringen inzichtelijk te hebben. Maar het handmatig toevoegen en het ontbreken van de informatie over vertraagde uitbetalingen, vervroegde aflossingen en/of defaults zorgt ervoor dat deze tool een beperkte gebruiksvriendelijkheid en daarmee schaalbaarheid kent.

Werking investID

Met investID wordt gehoor gegeven aan de wens van gebruikers om al deze overzichten automatisch te genereren en ook nog eens perfect te laten kloppen met de historie. investID presenteert dit overzicht namelijk op basis van historische banktransacties. Deze connectie komt tot stand via de Zweedse serviceprovider Tink. investID filtert alleen de transacties van bekende investeringsplatformen. Vervolgens berekent het algoritme de key financials en kunnen gebruikers op een overzichtelijk dashboard statistieken en grafieken met dwarsdoorsnedes maken.

investID.io is geschikt voor alle vormen van investeringen, denk aan: crowdfunding, direct lending, aandelen, crypto’s, beleggingsfondsen, obligaties en onderhandse leningen.

Next steps investID: Europa

Een in het oog springende innovatie is het voorspelalgoritme waarmee investID een inschatting maakt van de toekomstige cash flow van alle direct lending proposities. Daarnaast gaat investID, op de PSD2-vergunning van Tink, de dienst aanbieden aan alle investeerders binnen de EU.

Bron: investID.io

Gerelateerde berichten