Collin Crowdfund

4.2

Collin Crowdfund

Collin Crowdfund – dat verwijst naar collectief investeren – is opgericht in 2014 en focust zich op leningsaanvragen uit het midden- en kleinbedrijf. Met een gemiddelde van ruim 236.000 euro per aanvraag vertegenwoordigt Collin Crowdfund vooral grote campagnes, met een relatief lange looptijd. Op het platform vind je projecten met een looptijd van een halfjaar tot maar liefst tien jaar. De minimale investering per project is 500 euro.

Collin Direct voor kleinere campagnes

Met Collin Direct richt het platform zich ook op kleinere, minder complexe aanvragen. De investeringskansen die Collin Direct aanbiedt liggen tussen de 25.000 en 250.000 euro. De minimale inleg is hier 100 euro per project. Je kunt maximaal tien procent van de financiering investeren in een Collin Direct-project. Door de lagere investeringsdrempel kunnen beleggers makkelijker een spreiding aanbrengen. De meeste mensen investeren in ruim achttien projecten.

Financiering via warme netwerk

Collin Crowdfund werkt met een ‘innercrowdfase’, waarbij de ondernemer zijn pitch voorlegt aan zijn warme netwerk voordat deze op het platform bij toekomstige investeringskansen wordt getoond. Naast dat de innercrowd de kans krijgt om te investeren in de plannen van de ondernemer zorgt het ervoor dat de campagne al deels is gevuld zodra het project live gaat.

Platform details

Adres
Schijfstraat 6E, 5061 KB Oisterwijk, Nederland
Aantal projecten
2.022 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 564 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Maandelijkse beheervergoeding 0,1% over het uitstaande bedrag
Ga naar Collin Crowdfund

Ervaringen met Collin Crowdfund

4.2

op basis van 151 reviews via Google Maps

wouter mobiel

wouter mobiel

een week geleden

Hebben geen idee waar ze mee bezig zijn, net als diverse andere crowdfunding bedrijven. Natuurlijk, als het goed gaat met de investering is het leuk, maar 1,3 miljoen investering in een boot die uiteindelijk bij executie 0,0 opbrengt, dan weet je echt niet wat economische waarde en bedrijfsrisico is.... amateurs. Rendement negatief 100%

Anton Maas

Anton Maas

2 maanden geleden

Ik heb een gemengd beeld. Er zijn heel mooie proposities bij maar ook investeringen waarbij het percentage wel 1% of 2% hoger mag (moet) zijn. Maar ja, dat blijft je eigen keuze. Waar ik wel serieus moeite mee heb is de manier waarop een livegang plaatsvindt. Dat is op werkdagen 11 uur, 14 uur en soms 16 uur. Een heel leuk (voor de investeerder) geprijsde propositie is soms al na 1 a 2 minuten "uitverkocht". Duslees meer

XANDRA BIESENBEEK

XANDRA BIESENBEEK

3 weken geleden

Ben mezelf eens gaan oriënteren maar dat is een hoop regels begrijpend lezen. Begin wel door te krijgen dat het een dure lening is over verschillende periodes en met vele boetes.💸💰Wel zeer beperkte, begrijpelijke, makkelijke ronde bedragen ook voor gehandicapte.

Mariette Van Uden

Mariette Van Uden

2 maanden geleden

Gemakkelijke en toegankelijke manier om te investeren, ook voor kleinere bedragen. De site en app zijn duidelijk, er is genoeg info om een overwogen besluit te maken en er zijn voldoende investeringsmogelijkheden. Eenmaal geïnvesteerd biedt de app een actueel overzicht over hoe het met je investering gaat.

J de Lange

J de Lange

3 maanden geleden

In 2018 bij wijze van try out ingeschreven voor ca. 30 projecten. Allemaal projecten gekozen met voldoende onderpand en maximale zekerheid. Vooraf aangenomen projecten met een gemiddelde rendement van 7,85%. Uiteindelijk 1)afgeboekt 3,58% 2)Voorzien 1,36% 3)beheersvergoeding collin 0,79%. Mijn rendement 2,12%. Dan moet het de komende zes maanden foutloos gaan. MIJN ADVIES - NIET DOEN !

Bekijk alle 151 reviews op Google Maps

Laatste projecten van Collin Crowdfund

Alle projecten