Collin Crowdfund

4.2

Collin Crowdfund

Collin Crowdfund – dat verwijst naar collectief investeren – is opgericht in 2014 en focust zich op leningsaanvragen uit het midden- en kleinbedrijf. Met een gemiddelde van ruim 236.000 euro per aanvraag vertegenwoordigt Collin Crowdfund vooral grote campagnes, met een relatief lange looptijd. Op het platform vind je projecten met een looptijd van een halfjaar tot maar liefst tien jaar. De minimale investering per project is 500 euro.

Collin Direct voor kleinere campagnes

Met Collin Direct richt het platform zich ook op kleinere, minder complexe aanvragen. De investeringskansen die Collin Direct aanbiedt liggen tussen de 25.000 en 250.000 euro. De minimale inleg is hier 100 euro per project. Je kunt maximaal tien procent van de financiering investeren in een Collin Direct-project. Door de lagere investeringsdrempel kunnen beleggers makkelijker een spreiding aanbrengen. De meeste mensen investeren in ruim achttien projecten.

Financiering via warme netwerk

Collin Crowdfund werkt met een ‘innercrowdfase’, waarbij de ondernemer zijn pitch voorlegt aan zijn warme netwerk voordat deze op het platform bij toekomstige investeringskansen wordt getoond. Naast dat de innercrowd de kans krijgt om te investeren in de plannen van de ondernemer zorgt het ervoor dat de campagne al deels is gevuld zodra het project live gaat.

Platform details

Aantal projecten
1.563 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 392 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Maandelijkse beheervergoeding 0,1% over het uitstaande bedrag
Ga naar Collin Crowdfund

Ervaringen met Collin Crowdfund

4.2

op basis van 135 reviews via Google Maps

Fam Kor

Fam Kor

2 maanden geleden

Ik investeer nu ruim 6 jaar bij Collin (meer dan 200 projecten) en ben op zich tevreden en heb (mede door de spreiding) een net rendement. Waar ik minder tevreden over ben is dat Collin tijdens de looptijd soms de hypothecaire zekerheden wijzigt. Collin doet een voorstel en beveelt dit dan positief(!) aan bij de investeerders in een stemmingsronde. Als een meerderheid van de investeerders dit positieve advies overneemt wordt het automatisch doorgevoerd. Volgens Collin is hetlees meer

Jan-Willem

Jan-Willem

een maand geleden

Negatief rendement behaald. Voorwaarden worden lopende de rit gewijzigd. De check bij investeerders is onvoldoende. Er zijn betere alternatieven.

Krijn de Blaeij

Krijn de Blaeij

in de afgelopen week

gevarieerd aanbod van aanvragen, waarvan het merendeel heel snel wordt volgeschreven

pino de kat

pino de kat

een maand geleden

Slecht platform,als je een bericht krijgt is het al vol geschreven en de rendementen vallen erg tegen,gewoon niet investeren via dit platforum.

Theo Huisman

Theo Huisman

4 maanden geleden

De afgelopen vier jaar met regelmatig geïnvesteerd in door Collin aangedragen projecten. Bijzonder tevreden met de betrouwbare wijze waarop de informatie wordt aangeboden. Van de 10 investeringen, één default. Het uitstaande bedrag werd volledig uitgekeerd. De risico's lijken ook goed te zijn onderkend, hetgeen het vertrouwen in een goede aflossing verhoogt. Alle aanvragen zijn ook volledig hypothecair gedekt. Maar het geheel, zonder opsmuk, recht toe recht aan en duidelijk, bevalt mij.

Bekijk alle 135 reviews op Google Maps

Laatste projecten van Collin Crowdfund

Alle projecten