Horeca Crowdfunding

3.4

Horeca Crowdfunding

Horeca Crowdfunding is opgericht in 2013 en is het eerste crowdfunding-platform in Nederland dat zich specifiek richt op de horeca. Het platform verstrekt leningen vanaf 60.000 euro, maar het gros van de projecten ligt daar met een gemiddeld leenbedrag van 173.000 euro fors boven. Investeren kan vanaf 250 euro. De rente ligt tussen de vijf en negen procent.

Soorten financieringen

Zoals de naam al zegt, draait het bij het platform om het financieren van horeca. Dit zijn bijvoorbeeld leningen om overnames mogelijk te maken, inventaris te vernieuwen of herfinanciering van bestaande leningen. Het platform faciliteert aanvragen tot één miljoen euro.

Horeca Crowdfunding biedt ook vastgoedfinanciering. Hierbij is het een voorwaarde dat de aanvrager uit de horeca komt en dat het pand wordt gebruikt voor horecadoeleinden. Alle oprichters van het platform hebben een horeca-achtergrond. Deze branchekennis helpt naar eigen zeggen enorm bij het beoordelen van crowdfunding-projecten.

Voorwaarden crowdfunding-campagnes

Aanvragers moeten zelf minimaal twintig procent van het leenbedrag kunnen inbrengen. In het geval van vastgoedfinanciering wordt er tot maximaal tachtig procent van de Loan to Value gefinancierd. Horeca Crowdfunding krijgt een eerste hypothecaire inschrijving op het gefinancierde object. Concreet houdt dit in dat het pand kan worden verkocht als de aanvrager zich niet aan zijn aflossingsverplichting houdt.

Investeren via Horeca Crowdfunding

Ondernemers bepalen zelf de hoogte van de rente. Het gemiddelde nettorendement ligt op zo’n zes procent. Het platform houdt bij investeerders eenmalig een bemiddelingsfee in van één procent van het totale geïnvesteerde bedrag. Dit gebeurt bij de eerste uitbetaling van de rente en aflossing.

Platform details

Adres
WTC, Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam, Nederland
Telefoonnummer
+31 10 261 7070
Aantal projecten
317 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 54 miljoen
Minimale investering
€ 250
Investeringskosten
Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van de investering
Ga naar Horeca Crowdfunding

Ervaringen met Horeca Crowdfunding

3.4

op basis van 11 reviews via Google Maps

Mandy Roos

Mandy Roos

11 maanden geleden

Vreselijke organisatie die zich voordoet aan ondernemers om ze te helpen met beloftes zoals goede promotie etc. In feite is het een keiharde organisatie die leningen aan ondernemers verstrekt maar met spelregels die Horeca Crowdfunding bepaalt. Deze organisatie komt zelf zijn afspraken niet na en voert onderhandelingen achter de rug van ondernemers. Dit uiteraard ten gunste van Horeca Crowdfunding zelf. Er is geen instantie die dit soort organisaties controleert zoals in de bankenwereld bijvoorbeeld. Weeslees meer

Jeroen Koppenol

Jeroen Koppenol

een jaar geleden

Zeer onbetrouwbaar bedrijf, zowel als investering of als financiering voor je onderneming niet aan beginnen. Wij hebben het laatste gedaan en hebben daar veel spijt van. Consequent de gemaakte afspraken niet nagekomen. Wij werden, vanwege een moeizaam verkoopproces, uiteindelijk door crowdfundingsplatform gedwongen om met een achtergestelde lening in de zaak te blijven zitten. “ ze hebben ons veel hulp beloofd, maar zo goed als niets waargemaakt en ons uiteindelijk zelfs knettergek gemaakt”. Door afspraken achter onzelees meer

j

j

2 jaar geleden

Vooral goede ervaringen tot nu toe, maar wanneer een project het niet redt, blijken de 'zekerheden' heel weinig waard. Ook de communicatie kan dan beter/sneller. Verder moet het aflossingsschema beter up-to-date worden gehouden, zeker in Coronatijd, wanneer het wel of niet aflossen (van de hoofdsom) wordt overgelaten aan de ondernemer. Wanneer er dan ook nog tussentijds aflossingen plaatsvinden en ondernemers meerdere maanden rente ineens aflossen, ontbreekt een duidelijk overzicht. Storend vind ik de recenties oplees meer

Machiel Blok

Machiel Blok

2 jaar geleden

Sinds september ben ik actief en zie ik met regelmaat weer een onderneming welke ik graag wil steunen. Daarnaast levert het een mooi rendement op. Het fijne is dat je ruim voor tijd als klant bekend wordt gemaakt wat het nieuwe project zal worden en hoe laat deze open zal gaan voor investeringen. In het begin twijfelde ik een beetje vanwege de tijd waarin we leven met de pandemie, maar de ondernemers kunnen het goed verantwoorden.

Elmar de Roode

Elmar de Roode

6 maanden geleden

Prima platform als investeerder om zonder al te veel risico toch een redelijk rendement te verkrijgen.

Bekijk alle 11 reviews op Google Maps