Geldvoorelkaar

Kapitaal op Maat

3.2

Kapitaal op Maat

Kapitaal op Maat is in 2013 opgericht door zeven ondernemers en focust zich op kredietverstrekking in het midden- en kleinbedrijf. Ondernemers kunnen projecten indienen met een financieringsbehoefte van 25.000 tot 2,5 miljoen euro. Het maakt niet uit in welke sector de ondernemer opereert, zolang hij maar voldoende zekerheden kan overleggen. Leningen moeten binnen een halfjaar tot tien jaar worden terugbetaald.

Investeren via Kapitaal op Maat

Investeren kan bij Kapitaal op Maat vanaf honderd euro. Investeerders die niet continu de nieuwe projecten willen checken, kunnen binnen de gestelde voorwaarden automatisch investeren in campagnes. De hoogte van het rendement wordt gebaseerd op de risicoklasse van het project en loopt uiteen van vier tot negen procent per jaar.

Beleggers betalen een bijdrage van 0,10 euro per transactie. Hierbij wordt de initiële investering in een project niet meegerekend als transactie. De maximale transactiekosten zijn 2,50 euro per maand, ongeacht het aantal transacties. Gemiddeld investeren beleggers ruim zevenhonderd euro via het platform.

Interactie met de ondernemer

Zodra een nieuwe campagne is gelanceerd krijgen potentiële investeerders minimaal 48 uur de tijd om reacties, vragen en opmerkingen te plaatsen bij het project. Het idee hierachter is dat beleggers deze reacties en antwoorden kunnen meenemen in hun overweging om al dan niet te investeren.

Platform details

Adres
Laan van Waalhaven 287, 2497 GN Den Haag, Nederland
Telefoonnummer
+31 15 760 0019
Aantal projecten
436 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 49 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Eenmalige administratiefee 0,9% van uw investering; staffelkorting op investeringen boven € 10.000
Ga naar Kapitaal op Maat

Ervaringen met Kapitaal op Maat

3.2

op basis van 29 reviews via Google Maps

123Wonen Drenthe

123Wonen Drenthe

in de afgelopen week

Snel resultaat geboekt met heldere afspraken. Zeer tevreden.

We Build Your Brand

We Build Your Brand

5 maanden geleden

Kapitaal op Maat biedt voor mij uiteenlopende projecten waarin ik mijn spaargeld kan laten renderen. Inmiddels ben ik betrokken bij z'on 10 verschillende projecten. Maandelijks zie ik hier een deel van mijn investering en rente van terug. Ik omschrijf Kapitaal op Maat als; kansrijk, betrouwbaar en duidelijk.

Jermaine Maaijen

Jermaine Maaijen

11 maanden geleden

Na een aantal goede gesprekken met de eigenaren van Kapitaal op Maat heb ik besloten om de Crowdfunding campagne van mijn startup via hen te starten. Na enkele weken kon ik over het werkkapitaal beschikken. Ik waardeer het persoonlijke contact met de ondernemers en het verloop van het proces.

Anja Sommer

Anja Sommer

een jaar geleden

Helaas erg Teleurgesteld in begeleiding van stichting zekerheden

Youmalou BV

Youmalou BV

9 maanden geleden

Kapitaal op Maat is een prettige en professionele samenwerkingspartner welke het mogelijk gemaakt heeft om samen met investeerders de groeiplannen van Youmalou te kunnen realiseren. De interactie met investeerders via het platform van Kapitaal op Maat hebben wij als zeer positief en uniek ervaren binnen deze branche. Ons project was binnen korte tijd volgeschreven dankzij een uitstekende voorbereiding, goede planning, heldere communicatie en kritische analyse van onze pitch.

Bekijk alle 29 reviews op Google Maps