Geldvoorelkaar

Kapitaal op Maat

Kapitaal op Maat

Kapitaal op Maat is in 2013 opgericht door zeven ondernemers en focust zich op kredietverstrekking in het midden- en kleinbedrijf. Ondernemers kunnen projecten indienen met een financieringsbehoefte van 25.000 tot 2,5 miljoen euro. Het maakt niet uit in welke sector de ondernemer opereert, zolang hij maar voldoende zekerheden kan overleggen. Leningen moeten binnen een halfjaar tot tien jaar worden terugbetaald.

Investeren via Kapitaal op Maat

Investeren kan bij Kapitaal op Maat vanaf honderd euro. Investeerders die niet continu de nieuwe projecten willen checken, kunnen binnen de gestelde voorwaarden automatisch investeren in campagnes. De hoogte van het rendement wordt gebaseerd op de risicoklasse van het project en loopt uiteen van vier tot negen procent per jaar.

Beleggers betalen een bijdrage van 0,10 euro per transactie. Hierbij wordt de initiële investering in een project niet meegerekend als transactie. De maximale transactiekosten zijn 2,50 euro per maand, ongeacht het aantal transacties. Gemiddeld investeren beleggers ruim zevenhonderd euro via het platform.

Interactie met de ondernemer

Zodra een nieuwe campagne is gelanceerd krijgen potentiële investeerders minimaal 48 uur de tijd om reacties, vragen en opmerkingen te plaatsen bij het project. Het idee hierachter is dat beleggers deze reacties en antwoorden kunnen meenemen in hun overweging om al dan niet te investeren.

Platform details

Aantal projecten
271 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 48 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Eenmalige administratiefee 0,9% van uw investering; staffelkorting op investeringen boven € 10.000
Ga naar Kapitaal op Maat

Laatste projecten van Kapitaal op Maat

Alle projecten