Kapitaal op Maat

3.3

Kapitaal op Maat

Kapitaal op Maat is in 2013 opgericht door zeven ondernemers en focust zich op kredietverstrekking in het midden- en kleinbedrijf. Het bedrijf wil elke ondernemer toegang geven tot de kapitaalmarkt. Sinds 2023 handelt het platform onder de Europese Vergunning.

Ondernemers met een financieringsbehoefte kunnen projecten indienen voor een bedrag van 40.000 tot 5 miljoen euro. Het maakt niet uit in welke sector de ondernemer opereert, zolang die maar voldoende zekerheden kan overleggen. Leningen moeten binnen een halfjaar tot tien jaar worden terugbetaald.

Investeren via Kapitaal op Maat

Een project dat via het platform wordt aangeboden is toegankelijk voor alle investeerders van Kapitaal op Maat. Op het moment dat er een nieuw project wordt gepubliceerd, krijgen alle investeerders met een account een e-mail.

Investeren kan bij Kapitaal op Maat vanaf honderd euro. De hoogte van het rentepercentage is gekoppeld aan de risicoklasse van het project en varieert van vier tot maximaal tien procent per jaar. Beleggers betalen een bijdrage van 0,10 euro per transactie. Hierbij wordt de initiële investering in een project niet meegerekend als transactie. De maximale transactiekosten zijn 2,50 euro per maand, ongeacht het aantal transacties. Gemiddeld investeren beleggers ruim achthonderd euro per project via het platform.

Interactie met de ondernemer

Potentiële investeerders kunnen bij elke nieuwe campagne reacties, vragen en opmerkingen plaatsen bij het project. Het idee hierachter is dat beleggers de antwoorden van de ondernemer kunnen meenemen in hun overweging om al dan niet te investeren. Kapitaal op Maat noemt dit Crowd Due Dilligence.

Platform details

Adres
Bahialaan 100, unit 4.13, 3065 WC Rotterdam, Nederland
Telefoonnummer
+31 15 760 0019
Aantal projecten
534 projecten
Totaal gefinancierd
+/- € 63 miljoen
Minimale investering
€ 100
Investeringskosten
Transactiekosten van €0,10 per project, per maand. Maximaal €2,50 per maand.
Ga naar Kapitaal op Maat

Ervaringen met Kapitaal op Maat

3.3

op basis van 34 reviews via Google Maps

Rinus de Grauw

Rinus de Grauw

5 maanden geleden

Dit is voor onze groep de 3e funding die wij via het platform van Kapitaal op Maat hebben gerealiseerd. Ook dit keer weer een zeer positieve ervaring/samenwerking! Dit niet alleen met de mensen van Kapitaal op Maat maar ook met hun (voor zover we dat kunnen inschatten) trouwe groep investeerders! Krijn Leendertse Rinus de Grauw

hitman47cod

hitman47cod

2 maanden geleden

Een van de beste crowdfund-platforms van Nederland. * Wel even zelf opletten in welke projecten je investeert Mijn mening; snel geld bestaat (bijna) niet zonder (grote) risico's. Dit is dus een prima methode om wat extra cash flow te genereren. Wat ik wel onbegrijpelijk vind; Is dat KOM al langer dan een jaar de overboekingskosten (zo gehete transactie-fees) NIET op orde heeft. Ondanks dat hebben ze nu [blijkbaar] wel een Europees handelscertificaat behaald. Onbegrijpelijk dat zoiets cruciaals niet inzichtelijklees meer

Roeland van Basten Batenburg

Roeland van Basten Batenburg

6 maanden geleden

Voortreffelijk advies van kapitaal op maat gekregen vóór we de samenwerking begonnen. Het maken van een wervingstekst etc door hen was erg slecht terwijl we daar wel voor betaalden, dat hebben we uiteindelijk zelf gedaan. Het uiteindelijke financiering proces verliep verder goed.

Youmalou BV

Youmalou BV

een jaar geleden

Kapitaal op Maat is een prettige en professionele samenwerkingspartner welke het mogelijk gemaakt heeft om samen met investeerders de groeiplannen van Youmalou te kunnen realiseren. De interactie met investeerders via het platform van Kapitaal op Maat hebben wij als zeer positief en uniek ervaren binnen deze branche. Ons project was binnen korte tijd volgeschreven dankzij een uitstekende voorbereiding, goede planning, heldere communicatie en kritische analyse van onze pitch.

We Build Your Brand

We Build Your Brand

een jaar geleden

Kapitaal op Maat biedt voor mij uiteenlopende projecten waarin ik mijn spaargeld kan laten renderen. Inmiddels ben ik betrokken bij z'on 10 verschillende projecten. Maandelijks zie ik hier een deel van mijn investering en rente van terug. Ik omschrijf Kapitaal op Maat als; kansrijk, betrouwbaar en duidelijk.

Bekijk alle 34 reviews op Google Maps