OPC HIB

GreenFund Holland blaast nieuw leven in Greencrowd

GreenFund Holland blaast nieuw leven in Greencrowd

Het duurzame crowdfunding-platform GreenFund Holland laat vandaag weten dat het Greencrowd overneemt. Greencrowd trok al langere tijd geen nieuwe projecten meer aan en leek zelfs te gaan stoppen. Nu heeft het platform een partij gevonden die de activiteiten nieuw leven in gaat blazen.

Het crowdfunding-platform GreenFund Holland werd in 2016 opgericht en financiert enkel projecten met een duurzaam karakter. Het rekent geen administratiekosten en onderscheidt zich, naar eigen zeggen, door een garantiekapitaal achter de hand te houden. Als een project niet in staat is de lening terug te betalen vangt het platform dit op.

Overname Greencrowd

Het crowdfunding-platform Greencrowd financiert sinds 2012 duurzame energieprojecten. Het platform publiceerde al lange tijd geen nieuwe projecten en in oktober 2021 liet het nog aan investeerders weten dat het per 1 maart niet meer actief zou zijn. Sinds het vertrek van bestuurder Jan Willen Zwang voldeed het platform niet meer aan de eisen van de AFM. Daarnaast was de vergoeding voor de bemiddeling en administratie van leningen niet meer kostendekkend.

‘We hebben een goede duurzame match gevonden.’

Volgens het persbericht ging het platform op zoek naar een partij die de activiteiten kan voortzetten. “We hebben in GreenFund Holland een goede duurzame match gevonden. Zowel de crowdfunders als lenende partijen zijn in goede handen. Met Stichting Greencrowd hebben we veel duurzame energieprojecten kunnen financieren. Wij zijn trots op alle behaalde resultaten en dankbaar voor het vertrouwen en de fijne samenwerking met alle betrokkenen”, aldus Gerhard van de Langemaat en Jan Willem Zwang, voormalig bestuurders.

Aantal investeerders verdrievoudigd

De activiteiten van Greencrowd worden per direct overgenomen. Dankzij de overname verdrievoudigd het aantal investeerders van GreenFund Holland. Het platform verwacht dit jaar nog een groeiend aantal duurzame projecten te publiceren.

‘De activiteiten van Greencrowd worden per direct overgenomen.’

Volgens de platforms zullen investeerders weinig merken van de overname. Nieuwe projecten worden uitsluitend op GreenFund Holland gepubliceerd. De voorwaarden van dit platform gelden vanaf nu voor alle nieuwe projecten.

Gerelateerde berichten