Mintos bereikt 500.000 gebruikers

Mintos bereikt 500.000 gebruikers

Het peer-to-peer-leningenplatform Mintos heeft deze week een nieuwe mijlpaal bereikt. Het platform heeft nu 500.000 geregistreerde gebruikers. Per maand hebben gemiddeld 4.372 nieuwe gebruikers zich aangemeld in 2022. Het platform verwacht de komende tijd te blijven groeien.

Mintos is in 2015 opgericht in Letland. Het leenplatform is sindsdien uitgegroeid tot een marktleider. Sinds 2021 beschikt het over een banklicentie, waardoor het meer beleggingsproducten kon gaan aanbieden.

Maandelijks 4.372 nieuwe gebruikers

Vorig jaar passeerde het peer-to-peer-leningenplatform nog de grens van 7 miljard euro aan gefinancierde leningen. Nu heeft het ook de mijlpaal van een half miljoen geregistreerde gebruikers bereikt. Naar eigen zeggen groeide het platform dit jaar snel, met maandelijks gemiddeld 4.372 nieuwe gebruikers.

Maar 17.3% van de nieuwe gebruikers is een vrouw.

Van de nieuwe aanmeldingen in dit jaar is maar 17.3 procent een vrouw. Vorig jaar meldden nog minder vrouwen zich aan, toen lag dit aandeel op 15.7 procent. “We zijn erg verheugd om te zien dat de trend naar meer beleggen door vrouwen doorzet”, vertelt het platform in een blogpost.

Meer gereguleerde diensten

Mintos heeft aan het begin van dit jaar haar investeringen omgezet in een gereguleerd financieel instrument genaamd Notes. Dit kon het platform lanceren na het verkrijgen van de bankvergunningen. Volgend jaar wil het leenplatform nog meer gereguleerde diensten lanceren, in verschillende talen en markten. Het platform verwacht voorlopig dus verder te groeien.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten