Overbruggingskrediet en investeringsmogelijkheden voor MKB

Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl is onlangs begonnen met het verstrekken van leningen onder de Nederlandse COVID-steunregeling BMKB-C voor het MKB. MKB ondernemingen krijgen toegang tot financiering uit deze nieuwe bron, waardoor tegelijkertijd nieuwe investeringsmogelijkheden voor particuliere en zakelijke beleggers worden gecreëerd.

Vorig jaar ontving het platform een accreditatie voor het verstrekken van leningen voor het MKB die worden ondersteund door de Nederlandse overheid onder de Nederlandse COVID-19 beschermingsregeling, BMKB-C. Deze accreditatie is tot stand gekomen na een samenwerking met een Europese institutionele belegger, wiens investering de goedkeuring van Geldvoorelkaar.nl voor accreditatie door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft opgeleverd.

Vooral tijdens de pandemie hebben veel kleine- en middelgrote ondernemingen moeite gehad om potentiële investeerders zekerheid te bieden. Om de financiering te stimuleren en investeringen aan te moedigen, staat de overheid garant, waardoor het voor particuliere beleggers aantrekkelijker wordt om te investeren.

Geldvoorelkaar.nl was één van de eerste in de top vijf van Nederlandse P2P-platforms die deze BMKB-C accreditatie ontving. De resultaten hiervan zullen de financieringsmogelijkheden voor het lokale MKB in Nederland vergroten. Geldvoorelkaar.nl heeft als missie om het MKB te blijven ondersteunen in goede- en in slechte tijden.

In maart publiceerde het platform zijn eerste lening onder de BMB-C overheidsbeschermingsregeling en het is van plan om het BMKB-C- krediet toegekend te krijgen aan een reeks financieel gezonde bedrijven die simpelweg kampen met een liquiditeitstekort als gevolg van pandemie-gerelateerde sluitingen.

Kleine bedrijven vormen het hart van Nederlandse steden. Geldvoorelkaar.nl helpt bij het verbreden van de toegang tot deze essentiële financiering om kleine bedrijven en ondernemers te helpen overleven en groeien.

Belangrijk in het proces dat leidde tot de accreditatie na ontvangst van institutionele financiering was de pan-Europese FinTech, Crosslend. Het in Berlijn gevestigde digitale platform faciliteert samenwerkingen tussen kredietverstrekkers, zoals Geldvoorelkaar.nl en institutionele beleggers.

Het wordt duidelijk dat de ideale investeerder niet noodzakelijkerwijs te vinden is binnen de grenzen van Nederland waar de geldschieter is gevestigd. De digitale tools van Crosslend maken grensoverschrijdende samenwerkingen veel gemakkelijker. Met name in dit geval zijn de voordelen van de samenwerking hoog, aangezien een aantal midden-en klein bedrijven hierdoor de storm van de pandemie kunnen doorstaan.

Edwin Adams, directeur en medeoprichter van Geldvoorelkaar.nl, zegt: ‘’Particuliere en zakelijke beleggers hebben nu de mogelijkheid om te investeren in deze door de Nederlandse overheid gesteunde (BMKB-C) leningen. Ik ben er 100% zeker van dat dit ook zal leiden tot een positieve en verantwoorde bijdrage aan de financierbaarheid van het midden-en kleinbedrijf in Nederland tijdens de COVID-crisis en in de toekomst.’’

Bron: Crowdfunding.nl

Bron: Geldvoorelkaar

Gerelateerde berichten