Crowdfundmarkt.nl in nieuwe handen

Crowdfundmarkt.nl in nieuwe handen

Crowdfundmarkt.nl, autoriteit op het gebied van crowdfunding in Nederland, is overgenomen door internetuitgeverij Eurolutions. Sinds deze week staat er een nieuwe versie van het marktkennisplatform live.

Eurolutions staat beter bekend als de eigenaar van investeerders.nl, de nieuws- en informatiesite voor alle soorten investeerders. De uitgeverij is daarmee al een bekende naam in de wereld van crowdfunding. Met de overname van crowdfundmarkt.nl wil het bedrijf zich verder specialiseren en investeerders bedienen in deze groeiende markt.

Crowdfunding groeit in Nederland

Waar de bank kampt met toenemende regelgeving en huiverig is om krediet te verlenen zit crowdfunding in de lift in Nederland. Op speciale crowdfunding-platformen kan een geldvrager een lening uitzetten die meerdere investeerders samen kunnen bekostigen. Vaak tegen een aantrekkelijk rentepercentage.

Voor nieuwe investeerders is het lastig om verschillen tussen platforms te vinden.

Maar voor nieuwe investeerders is het soms lastig om de verschillen tussen platforms te vinden. Crowdfundmarkt biedt een volledig overzicht van sites en projecten, inclusief informatie over de leningen of aandelencampagnes.

Alle nieuwe projecten op één plek

Grote platformen in Nederland, waaronder Collin Crowdfund, Geldvoorelkaar en Lendahand, bieden allemaal projecten waarin je kunt investeren. Voor nieuwe investeerders is het soms lastig om de verschillen te vinden of om een overzicht te krijgen van het beschikbare aanbod. Crowdfundmarkt.nl biedt een compleet overzicht van nieuwe crowdfunding-projecten en alle actieve platforms die mkb-financieringen aanbieden in ons land.

“Ervaren investeerders weten vaak wel waarin zij willen investeren, maar als je net begint met crowdfunding moet je de markt nog leren kennen,” zegt Dirkjan Vis, eigenaar van Eurolutions. “Met crowdfundmarkt.nl kun je je oriënteren en blijf je op de hoogte van de nieuwste platforms en ontwikkelingen.”

Unieke marktanalyses voor investeerders

Voorheen was de website eigendom van Jeroen van der Beek en Frank van der Linden. In korte tijd hebben ze crowdfundmarkt.nl opgebouwd tot een autoriteit binnen de crowdfundwereld. Nu Eurolutions het informatieplatform heeft overgenomen, kan het aan de slag met aanvullende ambities.”

‘Eurolutions kan nu aan de slag met aanvullende ambities voor Crowdfundmarkt.’

Naast nieuws en informatie voor investeerders en geldophalers, biedt crowdfundmarkt.nl een grote set van unieke marktdata. Eurolutions wil hier actief mee aan de slag: “We willen uitgebreide data-analyses uitvoeren en hier unieke content over produceren, zodat investeerders ontwikkelingen in de markt op de voet kunnen blijven volgen.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten