Kapitaal op Maat: 500e project gefinancierd

Kapitaal op Maat: 500e project gefinancierd

Het Nederlandse crowdfunding-platform Kapitaal op Maat heeft de mijlpaal van 500 gefinancierde projecten behaald. Sinds het ontstaan in 2013 is er in totaal bijna 60 miljoen euro opgehaald via het platform. Naar eigen zeggen bedient het platform op dit moment 7.000 actieve investeerders.

Kapitaal op Maat is een Nederlands crowdfunding-platform dat werd opgericht in 2013. Het platform verstrekt kredieten aan het mkb. Leningen lopen uiteen van 25.000 tot 2,5 miljoen euro.

Negen jaar oud

Het platform is nu negen jaar oud. Acht jaar geleden werd het eerste project ‘Heel Bewust’ gefinancierd. Daarna ging het even snel, met een piek in 2015 met 86 projecten. De jaren daarop wisselde het goede en minder goede maanden met elkaar af. Zo moest het in 2016 en 2018 helaas hoge verzuimpercentages publiceren wat veel invloed heeft gehad in het resultaat van investeerders.

Inmiddels staat de teller van Kapitaal op Maat op 509 projecten

Desondanks heeft het dus wel inmiddels haar 500e crowdfunding-project gefinancierd. Inmiddels staat de teller al op 509, 18 daarvan zijn inmiddels definitief in default, 25 hebben vertraging opgelopen, waaruit wij concluderen dat 466 (91,6%) volgens planning loopt.

Bijna €60 miljoen gefinancierd

Om haar 7.000 investeerders te bedanken die samen bijna 60 miljoen euro investeerden, heeft het platform een actie gelanceerd. Investeerders krijgen 1 procent cashback op hun inleg voor het crowdfunding-project van Allshield.

‘Kapitaal op Maat blijft zich inzetten voor een toegankelijke financieringsmarkt.’

“Kapitaal op Maat zal zich ook de komende jaren blijven inzetten voor een toegankelijke financieringsmarkt voor MKB-ondernemers en onder de Europese regelgeving bijdragen aan een transparante kapitaalmarkt die voor zoveel mogelijk geldgevers en geldvragers beschikbaar blijft”, laat het bedrijf per e-mail weten.

 

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten