OPCstemaangeld

Lender & Spender faciliteert maandelijks ruim vier miljoen euro

De groei zit er bij peer-to-peer platform Lender en Spender weer lekker in. Na een tegenvallend coronajaar faciliteert het bedrijf nu maandelijks ruim vier miljoen euro. In totaal faciliteerde Lender & Spender sinds de oprichting vijf jaar geleden ruim vijftig miljoen euro aan verstrekte leningen.

“Na een onzeker jaar zijn we erin geslaagd om de uitgifte van leningen sinds het begin van 2021 te verdrievoudigen naar ruim vier miljoen euro per maand”, zegt medeoprichter Robert Leclercq. Een mooie prestatie, want naast de impact van corona werden ook de leennormen voor consumenten aangescherpt. “Hierdoor moeten we meer aanvragen afwijzen.”

‘We bieden nu ook goederenkrediet aan’

Om de aanwas van mensen die een lening aanvragen te vergroten, biedt Lender & Spender sinds kort goederenkrediet aan. Hiervoor werkt het samen met zo’n vijfentwintig bedrijven. “Wij betalen de factuur namens hun klant. Vaak gaat het om uitgaven die zichzelf terugverdienen, maar wel voorgeschoten moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp.”

We willen het leenbedrag verhogen naar 50.000 euro.

Eind dit jaar verwacht Robert vijf miljoen euro per maand te faciliteren. Dit wil hij in 2022 uitbouwen naar tien miljoen per maand. “Naast dat we meer leningen willen faciliteren, willen we het leenbedrag verhogen van 25.000 naar 50.000 euro.” Om dit geld te kunnen verstrekken, wordt momenteel hard gezocht naar een institutionele investeerder.

“We hebben ruim 3500 investeerders. Sommigen leggen meerdere tonnen in, maar de meesten houden het bij 5.000 tot 10.000 euro”, vertelt hij. Om de verwachte groei bij te houden, is extern geld dus een must. Wat Lender & Spender betreft kan dit zowel een eenmalige investering zijn als een constructie waarbij afspraken worden gemaakt voor een langere periode.

Volgend jaar eerste stappen buitenlandse uitrol

Robert heeft er nooit een geheim van gemaakt ook de mogelijkheden in onze buurlanden te onderzoeken. Nu de Nederlandse markt weer in de lift zit, lijkt het buitenlandavontuur steeds dichterbij te komen. “We zijn van plan om in 2022 de eerste concrete stappen te zetten voor een buitenlandse uitrol.”

Bron: Investeerders.nl

Gerelateerde berichten