SamenInGeld haalt mijlpaal 100 miljoen euro

SamenInGeld haalt mijlpaal 100 miljoen euro

Via het Nederlandse crowdfunding-platform SamenInGeld is er meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd. Het platform richt zich op hypotheken voor verhuurd onroerend goed. Naar eigen zeggen zijn er ondertussen in totaal 457 crowdfunding-projecten gefinancierd.

SamenInGeld is in 2015 gelanceerd en biedt financiering aan eigenaren van panden voor particuliere verhuur. Gebruikers kunnen investeren in projecten met hypothecaire zekerheid, zoals bijvoorbeeld studentenhuizen of zorgappartementen.

In totaal heeft SamenInGeld 457 projecten gefinancierd.

Het platform hanteert een inleg van minimaal 250 euro. Gebruikers kiezen daarnaast uit vier risicoprofielen, waarbij de rente varieert van 5.25 tot 7.5 procent.

Rendement van 5.18%

Deze week maakt het platform bekend dat het sinds de oprichting meer dan 100 miljoen euro gefinancierd heeft. Naar eigen zeggen is het gemiddeld netto rendement op dit moment 5.18 procent.

‘Deze maand betalen gebruikers geen kosten voor investeringen.’

Om het behalen van de mijlpaal te vieren rekent SamenInGeld deze maand geen kosten voor investeringen in projecten in het eerste jaar. Het gaat hierbij om toezeggingen vanaf 1 augustus tot en met 31 augustus 2023. Dit geldt ook nieuwe investeerders.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten