Wefunder ontvangt Europese vergunning van AFM

Wefunder ontvangt Europese vergunning van AFM

Het platform Wefunder heeft van de AFM de ECSP-vergunning ontvangen. Europese startups en kleine bedrijven kunnen nu kapitaal via het platform ophalen. Het is het eerste crowdfunding-platform uit de Verenigde Staten dat de oversteek naar Europa maakt.

Wefunder is een equity-crowdfundingplatform uit de Verenigde Staten dat sinds 2013 bestaat. Naar eigen zeggen heeft het ruim 575 miljoen dollar opgehaald aan kapitaal. Op moment van schrijven heeft het 1.6 miljoen actieve beleggers die gemiddeld ongeveer 360 dollar investeren.

Uitbreiding Europa

Wefunder maakte al eerder bekend dat het interesse had in een uitbreiding naar Europa. Het bedrijf heeft een kantoor geopend in Amsterdam en vroeg in januari de nieuwe Europese vergunning voor crowdfunding-platforms aan bij de AFM. Met deze vergunning op zak kan het platform startups binnen heel Europa gaan financieren.

‘Wefunder werkt alleen met risicodragend kapitaal.’

Waar veel crowdfunding-platforms werken met leningen, werkt Wefunder juist alleen met risicodragend kapitaal. Het richt zich vooral op startups en kleine bedrijven, die tot 5 miljoen euro kunnen ophalen via geaccrediteerde en niet-geaccrediteerde investeerders. Beleggers investeren in aandelen, converteerbare leningen of opties. Ook kunnen bedrijven op omzet gebaseerde financieringen aanvragen.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten