Collin Crowdfund bereikt 700 miljoen euro

Collin Crowdfund bereikt 700 miljoen euro

Collin Crowdfund heeft deze week weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Het platform heeft nu in totaal al meer dan 700 miljoen euro verstrekt aan financieringen. Daarnaast is het gemiddelde netto rendement van investeerders gestegen.

In september 2023 liet het crowdfunding-platform nog weten dat het de 600 miljoen euro aan financieringen had bereikt. Sindsdien is het platform blijven groeien. Inmiddels heeft het ruim 700 miljoen euro geïnvesteerd in 2.338 leningen. “Op weg naar de 1 miljard euro in 2025”, zo laat het platform weten in een mail aan investeerders.

Stijging netto rendement

Daarnaast is naar eigen zeggen het gemiddeld netto rendement (de renteopbrengst na aftrek van kosten, defaults en voorzieningen) van investeerders gestegen. Begin 2023 lag dat nog op 4,30 procent en in de loop van het jaar steeg het naar 5,21 procent. Dit is het gemiddelde netto rendement over het gehele bestaan van het crowdfunding-platform. In de afgelopen 3 jaar lag het gemiddelde netto rendement zelfs op 6,43 procent.

In 2023 werd er in totaal 158 miljoen euro gefinancierd.

Deze stijging is volgens het platform deels veroorzaakt door een stijging van de rente voor leningnemers van het platform. Tegelijkertijd is het jaarlijkse gefunde volume gestegen. In 2022 werd er in totaal 138 miljoen euro gefinancierd, terwijl dit in 2023 juist 158 miljoen euro was. Dit, in combinatie met een verbeterde kwaliteit van leningen heeft gezorgd voor een hoger netto rendement.

Groei van 5.29% in januari

Collin Crowdfund verwacht dat het netto rendement de komende tijd nog verder zal blijven stijgen. In januari dit jaar werd er al een groei van 5,29 procent in het netto rendement gemeten.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten