Collin Crowdfund en BOVAG lanceren Groenfinanciering

Collin Crowdfund en BOVAG lanceren Groenfinanciering

Zo’n 30 procent van de BOVAG-leden heeft plannen om te verduurzamen. Om deze investeringen laagdrempeliger te maken, werkt de brancheorganisatie samen met Collin Crowdfund. Met de Groenfinanciering kunnen BOVAG-leden tot 75.000 euro lenen. Investeerders krijgen een garantie van 50 procent van het openstaande leenbedrag na uitwinning.

Uit de meeste recente BOVAG Ondernemersmonitor bleek dat een groot deel van de 8.000 leden tegen financiële problemen aanloopt bij het verduurzamen van de onderneming. Met name de grootbanken zijn terughoudend om mobiliteitsbedrijven te financieren.

Groenfinanciering helpt bij sneller verduurzamen

Dit staat haaks op het uitgangspunt van BOVAG. George de Booij: “Wij willen dat onze leden snel aan de slag kunnen met verduurzaming. Hiermee zijn ze voorbereid op de toekomst en kunnen ze goed meedoen in de transitie”, stelt de financieel directeur. Samen met Collin Crowdfund lanceerde BOVAG de Groenfinanciering.

Looptijd campagnes maximaal 5 jaar.

Leden kunnen tot 75.000 euro lenen voor investeringen als isoleringsmaatregelen, zonnepanelen en warmtepompen. De looptijd is maximaal vijf jaar. Het rentepercentage bepaalt Collin Crowdfund per project op basis van kenmerken van het bedrijf en de ondernemer. Hierbij wordt onder meer gekeken naar historische cijfers en de creditscore.

Extra zekerheden investeerder door garantstelling

Door een garantstelling bieden BOVAG en Collin Crowdfund meer zekerheid aan investeerder dan gebruikelijk is. Zij krijgen namelijk een garantie van 50 procent van het openstaande leenbedrag na uitwinning. Jeroen ter Huurne, CEO Crowdfund: “Met deze samenwerking willen we de klantbelangen maximaal bedienen. Zowel de BOVAG-leden als de Collin-investeerders.”

Over de auteur

Over de auteur

Crowdfundmarkt is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten