Collin Crowdfund haalt bijna €4 miljoen in week

Collin Crowdfund haalt bijna €4 miljoen in week

Collin Crowdfund behaalde afgelopen week weer een nieuwe mijlpaal. In die week werd namelijk 3.845.000 euro aan verstrekte financieringen opgehaald. Deze zomer tikte het platform de grens van 300 miljoen euro aan verstrekte financieringen aan, nu bereikt het de 330 miljoen euro aan verstrekte financieringen.

Sinds het ontstaan van het Nederlandse crowdfunding-platform Collin Crowdfund, is het bedrijf blijven groeien. Destijds werd de eerste aanvraag in 35 dagen gefund. Dit bedroeg toen 200.000 euro. Het platform haalt nu iedere werkdag gemiddeld 400.000 euro aan funding op. Ook zijn de meeste aanvragen tegenwoordig in één uur gefund.

Collin groeit steeds sneller

Vier jaar na het ontstaan had het platform in totaal 100 miljoen euro gefinancierd. In de twee jaar daarna verstrekte het bedrijf de volgende 100 miljoen euro. Afgelopen zomer had het bedrijf in totaal 300 miljoen euro aan financieringen verstrekt, dit gebeurde iets meer dan een jaar na het behalen van de 200 miljoen euro. Deze maand haalde het Collin al de mijlpaal van 330 miljoen euro aan verstrekte financieringen. Deze snellere groei zorgt ervoor dat het bedrijf nieuwe ambitieuze doelstellingen heeft.

100 miljoen euro aan financiering in 2021

Binnen één week haalde het platform zelfs bijna 4 miljoen euro binnen. Dit zorgt ervoor dat de doelstelling van dit jaar te halen lijkt. In 2021 wil Collin namelijk 100 miljoen euro aan financiering verstrekken. Deze doelstelling is nu voor driekwart behaald. Ook denkt het al na over doelstellingen voor de toekomst: in het jaar 2022 wil het een totaalbedrag van 500 miljoen hebben gefinancierd.

Gerelateerde berichten