DuurzaamInvesteren.nl doorbreekt mijlpaal van 300 miljoen euro

DuurzaamInvesteren.nl doorbreekt mijlpaal van 300 miljoen euro

Sinds de oprichting in 2013 haalde DuurzaamInvesteren.nl 300 miljoen euro op voor het versnellen van de duurzaamheidstransitie. In totaal faciliteerde het 248 projecten, zowel via projectfinanciering als groeifinanciering. Het platform ziet een groeiende interesse in projecten die duurzame energie toegankelijker maken voor particulieren, zoals laadpalen en warmtepompen.

Algemeen directeur Dennis Kromhout van der Meer merkt dat er steeds meer particulieren zelf hun energie willen opwekken en opslaan. “Zonnepanelen huren via HalloStroom, het installeren van warmtepompen via HeatTransformers en grootschalige duurzame energieopslag via Giga Storage maken duurzame energie toegankelijk voor een grote groep mensen.”

Merendeel projecten gericht op energietransitie

Daarnaast willen veel consumenten bezuinigen op de uitstoot. “Refurb Battery Operations doet dit door batterijcellen voor e-bikes een tweede circulair leven te geven. De milieubelasting wordt teruggedrongen en schaarse materialen worden optimaal benut”, vertelt de CEO. Volgens hem zijn dit soort innovaties de toekomst. Wat tevens de groeiende interesse in deze projecten verklaart.

Iedereen moet kunnen investeren in vergroening.

Hoewel het merendeel van de projecten gericht is op het versnellen van de duurzame energietransitie, heeft DuurzaamInvesteren.nl ook andere groene projecten. “We vinden het belangrijk dat iedereen kan investeren in vergroening. Daarom hebben we veel uiteenlopende projecten: van plantaardige voeding, tot circulaire economie en duurzame energie”, aldus Kromhout van der Meer.

Zomeractie voor nieuwe investeerders

DuurzaamInvesteren.nl heeft een investeerderspoule van zo’n 18.000 mensen. Omdat het bedrijf met een grotere poule meer projecten kan aanbieden, heeft het een zomeractie voor nieuwe investeerders. Zij betalen tot en met 16 augustus geen transactiekosten.

Gefaciliteerde vermogen met 100 miljoen gegroeid.

Sinds mei 2022 is het gefaciliteerde vermogen gegroeid van 200 naar 300 euro. Toch gaat de transitie naar eigen zeggen niet snel genoeg. Met de zomeractie wil het bedrijf meer mensen stimuleren om te investeren in duurzaamheid. “Door de investeringsdrempel te verlagen willen we zo veel mogelijk mensen laten profiteren van de duurzame economie van morgen”, aldus financieel directeur Hans van der Pouw.

Over de auteur

Over de auteur

Crowdfundmarkt is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten