Eyevestor heeft ECSP-vergunning

Eyevestor heeft ECSP-vergunning

Het Nederlandse aandelenplatform Eyevestor heeft deze week de Europese Crowdfunding Service Provider-vergunning (ECSP) gekregen van de AFM. Hiermee kan het bedrijf ondernemingen een totaaloplossing voor aandelenkapitaal blijven aanbieden. Het platform ziet nu groeikansen binnen Europa.

Eyevestor is een Utrechts platform waarop gebruikers kunnen investeren in startups, scale-ups en het mkb. Het heeft een eigen marktplaats, waardoor aandelen ook verhandeld kunnen worden. Naar eigen zeggen beheren nu ruim 80 bedrijven een aandelenkapitaal van meer dan 100 miljoen euro op het platform. Daarnaast heeft het nu ruim 30.000 gebruikers.

Toegankelijk maken aandelenmarkt

De deadline voor de ECSP-vergunning is ondertussen verstreken. Platforms die de vergunning niet op tijd binnen hadden, kunnen nu geen nieuwe crowdfunding-projecten plaatsen. Nu Eyevestor de vergunning op zak heeft, kan het bedrijf verder met het toegankelijker maken van de aandelenmarkt voor beleggers en ondernemers.

‘De vergunning biedt groeikansen binnen Europa.’

“Deze vergunning is voor ons erg belangrijk. Het is Europees ge-paspoort en biedt dus groeikansen binnen Europa”, vertelt Gijs Dalen Meurs, CEO. “Wij zetten ons in om de huidige schuld-maatschappij te transformeren naar een aandeel-maatschappij. Dat doen we door aandelen toegankelijk te maken voor een breed publiek”.

Financiële bewegingsvrijheid

“We zullen actief blijven pleiten dat met de juiste inzet van technologie, meer financiële bewegingsvrijheid voor ondernemers en beleggers een logisch gevolg is. Digitaliseren geeft controleerbare, schaalbare en laagdrempelige mogelijkheden. De aandelenbeurs is vooral laagdrempelig vanwege de liquiditeit, de bewegingsvrijheid die er is. Eyevestor kan technisch dezelfde bewegingsvrijheid bieden, geautomatiseerd en controleerbaar. Wij menen dat dit ook binnen de crowdfundingregelgeving moet kunnen passen.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten