Franchiseprojecten populair bij Geldvoorelkaar.nl

Franchiseprojecten populair bij Geldvoorelkaar.nl

Het Nederlandse crowdfunding-platform Geldvoorelkaar.nl publiceert, als geassocieerd lid van de Nederlandse Franchise Vereniging, regelmatig franchiseprojecten. Deze week wordt een crowdfunding-project voor een nieuw filiaal van Jamin in Capelle aan den IJssel gepubliceerd. “Betrokkenheid vanuit de franchisegever en een bewezen concept bieden extra zekerheid voor onze investeerders”, aldus het platform.

Via het crowdfunding-platform Geldvoorelkaar.nl is sinds de oprichting in 2010 al ruim 519 miljoen euro geïnvesteerd in 2.323 projecten. Naar eigen zeggen levert het platform gemiddeld bruto rendement van 7,42 procent aan investeerders.

Vandaag publiceert het platform een nieuw crowdfunding-project voor Jamin in Capelle aan den IJssel. De ondernemer wil een nieuw filiaal openen en zoekt via crowdfunding een financiering van 150.000 euro om voorraad in te kopen en de zaak operationeel te krijgen.

Verschillende franchiseprojecten

Het is niet de eerste keer dat het platform een frachiseproject publiceert. Er worden gemiddeld 2 franchiseprojecten per maand gepubliceerd. “Deze variëren van zeer bekende formules zoals Jamin, Bakker Bart en Febo tot wellicht iets minder bekende, zoals Vakgarage, Sparerib Express en FiltaFry”, vertelt Wim Burger, business development manager bij Geldvoorelkaar.nl.

‘In geval van crowdfunding staat een terugkoopverklaring of borgstelling als garantie.’

Het platform ziet meerdere voordelen bij franchiseprojecten. “De franchisenemer wordt ondersteund door de franchisegever. Daarnaast stapt de franchisenemer in een bewezen concept met naamsbekendheid en een marketingformule, die zich heeft bewezen en in veel gevallen doorontwikkeld wordt. Vanuit de franchisegever worden er vaak trainingen gegeven. De franchisegever geeft in sommige gevallen zelfs een terugkoopverklaring of borgstelling af, hierdoor hebben investeerders extra zekerheid.”

Geassocieerd lid van NFV

Geldvoorelkaar.nl is geassocieerd lid van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV), wat het platform mogelijkheden voor samenwerking en uitwisseling van kennis binnen het franchisenetwerk biedt. “Als een betrouwbare partner in de financieringswereld dragen wij bij aan de groei en ontwikkeling van franchisegevers en franchisenemers in Nederland.”

‘Banken zijn terughoudender met de financiering van het MKB en franchisenemers.’

“Een andere trend die al langer speelt is dat banken terughoudender zijn met de financiering van het MKB en ook franchisenemers. Het proces is in veel gevallen langdurend en frustrerend en de franchisenemer wordt uiteindelijk afgewezen en blijft zonder financiering achter.” Financiering middels crowdfunding is daarom een geschikte oplossing om uiteindelijk de ondernemer zijn ambities waar te kunnen laten maken.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten