Max Crowdfund

Geldvoorelkaar: ‘300.000 investeringen via platform’

Geldvoorelkaar: ‘300.000 investeringen via platform’

Het Nederlandse crowdfundingplatform heeft de mijlpaal van 300.000 investeringen via het platform bereikt. Ook zijn er zo’n 1870 projecten in totaal gefinancierd. In totaal is er zo’n 293 miljoen gefinancierd dankzij het platform.

In totaal 200 miljoen euro uitbetaald

Geldvoorelkaar is in 2011 ontstaan als een van de eerste crowdfunding-platforms van Nederland. Sindsdien is het blijven groeien. “Vorige week behaalden we de mijlpaal van 300.00 investeringen, wat betekent dat er in totaal 293 miljoen is gefinancierd via het platform”, aldus Edwin Adams, directeur en medeoprichter van Geldvoorelkaar. Steven Embregts was degene die de 300.000-ste investering deed. Hij werd door Edwin Adams gefeliciteerd met een bos bloemen.

In totaal 293 miljoen euro gefinancierd via het platform.

Het platform heeft tot nu toe meer dan 10 miljoen uitbetalingen aan investeerders gedaan. Er is in totaal zo’n 200 miljoen euro uitbetaald, waarvan ongeveer 32 miljoen euro aan rente. “Het gemiddeld netto rendement van de portefeuille bedraagt 4,27 procent per jaar.”

Gouden Stier gewonnen

Afgelopen week had Geldvoorelkaar nog iets anders te vieren, want het nam de Gouden Stier in ontvangst. “Door een deskundige jury en beleggers zelf zijn we verkozen als beste crowdfundingplatform van 2020. We zijn erg dankbaar voor het vertrouwen in Geldvoorelkaar.” Het bedrijf wil de komende tijd blijven groeien en verwacht rond november te beschikken over een portefeuille boven de 300 miljoen euro.

uitreiking bloemen
Steven Embregts krijgt bloemen van Edwin Adams.

Gerelateerde berichten