Horeca Crowdfunding Nederland heeft ECSP-vergunning

Horeca Crowdfunding Nederland heeft ECSP-vergunning

Het platform Horeca Crowdfunding Nederland heeft de nieuwe Europese Crowdfunding Service Provider-vergunning ontvangen van de AFM. Het is het zesde Nederlandse platform met deze vergunning. Investeerders zullen binnenkort veranderingen in het platform gaan zien.

Het Nederlandse crowdfunding-platform Horeca Crowdfunding bestaat sinds 2013. Het was destijds het eerste platform dat zich specifiek richtte op de horeca. Ondertussen biedt het naast leningen aan horeca-ondernemers ook vastgoedfinanciering. Naar eigen zeggen heeft het platform bijna 8.000 gebruikers die samen bijna 53 miljoen euro in 311 projecten hebben geïnvesteerd.

Uniforme set regels

Vandaag laat het platform weten dat het de ECSP-vergunning heeft gekregen. De vergunning zorgt ervoor dat alle Europese crowdfunding-platforms zich aan een uniforme set regels moeten houden. Dit biedt beleggers meer bescherming en transparantie.

‘We zijn druk bezig met de implementatie van nieuwe functionaliteiten.’

Om te voldoen aan de nieuwe regels zal Horeca Crowdfunding een aantal vernieuwingen gaan doorvoeren in het platform. “De komende periode zullen er, met het verkrijgen van deze vergunning, enkele functionaliteiten op ons platform wijzigen. Wij zijn op dit moment druk doende met de implementatie hiervan”, aldus het platform in een bericht aan gebruikers.

Zesde platform met ECSP-vergunning in Nederland

Horeca Crowdfunding is het zesde platform in ons land en de elfde in Europa met deze nieuwe vergunning. Bekende platforms zoals Lendahand, Oneplanetcrowd, NLInvesteert, Kapitaal op Maat en ZIB Crowdfunding verkregen de vergunning al in de afgelopen maanden. Binnen Europa hebben Spreds (België), CrowdCube (het Verenigd Koninkrijk), CrowdedHero (Letland) en Villyz (Frankrijk) de vergunning ook.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten