Invesdor wint Gouden Stier 2023

Invesdor wint Gouden Stier 2023

Invesdor is uitgeroepen tot het beste crowdfunding-platform van 2023. Het platform ontving afgelopen week de Gouden Stier in deze categorie. Volgens de jury is Invesdor een voorbeeld van hoe de markt zich verder zal ontwikkelen.

De IEX Gouden Stieren worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt door een vakjury. In totaal werden er elf awards in verschillende beleggingscategorieën uitgereikt. Winnaars zijn partijen die volgens de jury aan beleggers waar voor hun geld bieden.

‘Voorbeeld voor de markt’

Invesdor, dat vorig jaar in Nederland nog actief was onder de naam Oneplanetcrowd, won de award in de categorie Crowdfundingplatform van het jaar. De jury noemde het platform ‘een goed voorbeeld van waar het naartoe gaat’ in de crowdfunding-markt, na de invoering van de ECSP-vergunning. “Door de overname van Oneplanetcrowd laat Invesdor als een van de eerste partijen zien wat er mogelijk is met het nieuwe Europese paspoort in de hand”, aldus de jury.

‘Door de overname van Oneplanetcrowd laat Invesdor zien wat er mogelijk is met het nieuwe Europese paspoort.’

Nederlandse bedrijven die geld willen ophalen via Invesdor hebben door de fusie namelijk toegang tot een netwerk van investeerders in Europa. Tegelijkertijd kunnen beleggers hun portefeuille beter diversifiëren.

‘Mooie erkenning’

“De IEX Gouden Stier is een mooie erkenning van onze beleggers en ondernemers. We zijn erg trots en vereerd. Het voelt ook als de kers op de taart na het samengaan van Oneplanetcrowd met Invesdor, waardoor we nu het grootste impact investeringsplatform van Europa zijn geworden,” aldus Maarten de Jong, een van de oprichters van Oneplanetcrowd.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten