Oneplanetcrowd verder als Invesdor 

Oneplanetcrowd verder als Invesdor 

Oneplanetcrowd gaat nu officieel verder onder de naam van Invesdor. Na de juridische fusie begin dit jaar, zijn de beide platforms nu samengevoegd. De Invesdor Groep bestaat uit verschillende crowdfunding-platforms die al eerder zijn samengevoegd, uit Finland, Oostenrijk en Duitsland.

Het Nederlandse financieringsplatform Oneplanetcrowd is in november 2022 overgenomen door de Europese Invesdor Group, waarmee zij onderdeel van dit Europese impact-investeringsplatform zijn geworden. “Het geeft bedrijven die geld willen ophalen meer financieringskracht en ondernemingen de kans hun merk sneller Europees uit te bouwen”, duidt Maarten de Jong, directeur Oneplanetcrowd.

500 miljoen voor meer dan 800 projecten

Oneplanetcrowd neemt ruim 30.000 investeerders mee, waardoor Invesdor nu meer dan 180.000 investeerders telt. De nieuwe combinatie heeft meer dan 500 miljoen euro voor meer dan achthonderd projecten gerealiseerd.

Nu kunnen Nederlandse ondernemingen ook in andere Europese landen financiering ophalen.

Het samengaan geeft Nederlandse ondernemingen met internationale groeiambities de mogelijkheid ook in de andere Europese landen financiering op te halen. “Wij brengen de Benelux-markt en duurzaamheid in, terwijl zij zorgen voor volume en internationalisering”, aldus De Jong.

Projecten worden Europees gepubliceerd

Het afgelopen jaar zijn er al meerdere Nederlandse ondernemingen en projecten succesvol gefinancierd, doordat projecten op de twee platformen tegelijk werden gepubliceerd. Land Life Company is daar een voorbeeld van.

Deze propositie werd behalve in Nederland, ook aangeboden in Duitsland, Oostenrijk en Finland. In een paar weken tijd hebben de beleggers uit deze landen gezamenlijk 2.957.000 euro gefinancierd voor dit bedrijf dat op grote schaal natuurherstel realiseert. Dit onderstreept de gedeelde interesse van Europese investeerders in duurzame investeringsproposities.

Projecten herkennen via het Oneplanetcrowd-logo

Alle proposities die op Invesdor worden aangeboden voldoen aan bepaalde ESG vereisten, naar eigen zeggen de ‘no harm-criteria’. Impactinvesteerders die met hun investering een directe bijdrage willen leveren aan één of meer van de Sustainable Development Goals, blijven deze duurzame investeringsproposities herkennen aan het OnePlanetcrowd-logo.

Invesdor is een marktplaats aan het opzetten waar investeerders kunnen handelen in aandelen.

Het internationale team van Invesdor is ook bezig met het opzetten van een marktplaats waar investeerders onderling aandelen en obligaties kunnen verhandelen met elkaar. “Nu is het op crowdfunding-platformen lastig om tussentijds van een aankoop af te komen. De nieuwe Europese regelgeving maakt het mogelijk om hiervoor een marktplaats op te zetten, waardoor investeringen meer liquide worden én interessanter voor investeerders”, zegt De Jong.

Daarnaast betalen particuliere beleggers geen doorlopende beheervergoeding meer op nieuwe proposities die op het Invesdor-platform worden aangeboden. Dit voordeel is mogelijk omdat het in Europees verband gebruikelijker is dat de onderneming die financiering ophaalt deze kosten draagt.

Over de auteur

Over de auteur

Crowdfundmarkt is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten