Kapitaal op Maat en Max Crowdfund overwegen fusie

Kapitaal op Maat en Max Crowdfund overwegen fusie

Crowdfunding-platforms Kapitaal op Maat en Max Crowdfund overwegen een fusie. Deze stap komt nadat Max Crowdfund stuitte op bezwaren bij het aanvragen van de nieuwe Europese crowdfunding-vergunning. In tegenstelling tot Max Crowdfund, heeft Kapitaal op Maat deze vergunning al gekregen.

“In tegenstelling tot Max Crowdfund, heeft Kapitaal op Maat deze vergunning al gekregen.”

Bezwaren Autoriteit Financiële Markten

Max Crowdfund kondigde onlangs aan dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bezwaren had geuit bij de vergunningsaanvraag en deze daarom niet zou doorzetten. In plaats daarvan onderzocht het platform of samenwerken met een ander platform een haalbare optie was. De ondertekening van een Letter of Intent (LOI) met Kapitaal op Maat is een belangrijke stap in deze richting. De AFM is op de hoogte gebracht van deze ontwikkeling en onderzoekt momenteel of deze constructie in lijn met de regelgeving is.

Europese vergunning vanaf november verplicht

Vanaf november 2023 zijn crowdfunding-platforms verplicht om te opereren onder de nieuwe Europese vergunning. Kapitaal op Maat beschikt al over deze ECSPR-licentie. De AFM heeft beide platforms al ontmoet en Max Crowdfund geeft aan dat ze deze bijeenkomst als positief en informatief hebben ervaren. Er is aanvullende documentatie aangevraagd door de AFM, die de komende weken zal worden verstrekt.

“Vanaf november 2023 zijn crowdfundingplatforms verplicht om te opereren onder de nieuwe Europese vergunning.”

Het is afwachten hoe de fusie tussen Kapitaal op Maat en Max Crowdfund zich ontwikkelt en of deze wordt goedgekeurd. Max Crowdfund heeft al twee leningaanvragen voor vastgoedprojecten voorgesteld aan Kapitaal op Maat. De bedoeling is dat deze aan de nieuwe marktomstandigheden worden aangepast.

Bij goedkeuring worden de projecten eerst aan bestaande gebruikers van Max Crowdfund voorgelegd. Na een week worden deze, als de fusie wordt goedgekeurd, ook beschikbaar voor investeerders van Kapitaal op Maat en mogelijk ook voor investeerders van Capital Circle.

Update 26 oktober: reactie Kapitaal op Maat
Kapitaal op Maat laat weten dat er gesprekken zijn met Max Crowdfund, maar dat er nog geen gezamenlijk gesprek bij de AFM is geweest. Verder geeft het platform aan dat Capital Circle formeel is overgenomen door KOM Group, dat straks als eigenaar actief is met de handelsnamen Kapitaal op Maat en Capital Circle.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten