Max Crowdfund: ‘krijgen geen ECSP-vergunning’

Max Crowdfund: ‘krijgen geen ECSP-vergunning’

Max Crowdfund geeft aan dat de AFM hen heeft geïnformeerd met het voornemen om de licentieaanvraag af te wijzen. Het platform biedt investeerders sindsdien geen nieuwe leningen meer aan en heroverweegt haar toekomststrategie.

Max Crowdfund is opgericht in 2020. Het is onderdeel van Max Property Group, een Rotterdamse vastgoedinvesteringsgroep die internationaal opereert sinds 2016. Via het platform investeren beleggers in korte leningen in internationale vastgoedprojecten.

Geen nieuwe projecten meer

Vanaf november 2023 moeten crowdfunding-platforms beschikken over de nieuwe ECSP-vergunning. Max Crowdfund plaatste een licentieaanvraag bij de AFM, maar het geeft nu aan dat het verwacht dat haar aanvraag wordt afgewezen. Dit houdt in dat het platform geen ECSP gaat krijgen.

‘Het team focust zich volledig op de afwikkeling van lopende leningen.’

Het platform laat aan gebruikers weten dat het geen nieuwe leningen meer gaat aanbieden op het platform. “Daarmee kan het team zich volledig focussen op de afwikkeling van lopende leningen”, aldus het platform.

Problemen bij lopende projecten

Sinds vorig jaar mei kampt het platform al met verschillende problemen. Deels moeten deze worden opgelost met een nieuw platform. Deze maand is er hiervan een bètaversie van gelanceerd. Volgens Max Crowdfund gaat de ontwikkeling van deze software vooralsnog door.

Daarnaast kampt het met veel problemen bij lopende leningen. Het financiert veel ontwikkelingstrajecten van panden in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Verschillende van deze ontwikkelaars zijn in financiële problemen gekomen, of houden zich (volgens het platform) niet aan gemaakte afspraken.

‘Verwachten dat de waardering van de aandelen afneemt.’

Op de website kunnen gebruikers en aandeelhouders meer informatie vinden over wat er de komende tijd met het platform gaat gebeuren. “De aandelen blijven behouden zo lang Max Property Group B.V. bestaat. Het is te verwachten dat de waardering van aandelen en aandeelcertificaten afneemt doordat Max Crowdfund waarschijnlijk geen vergunning verkrijgt. Het bestuur van Max Property Group B.V. gaat op korte termijn in overleg met de aandeelhouders om een strategie te bepalen.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel. Ze schrijft nieuws- en achtergrondartikelen voor meerdere titels, zoals Crowdfundmarkt.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten